חזה עוף על הפלנצ'ה בתיבול הורס שאסור לפספס

חזה עוף על הפלנצ'ה בתיבול הורס

בואו נדבר על משהו שהוא פשוט מדהים בכל מובן. חזה עוף עשוי היטב יכול להיות אחד המאכלים הכי טעימים שיש, והכנה שלו על הפלנצ'ה מוסיפה לו קראנצ'יות ואופי שלא ניתן להשיג בשיטות אחרות. אני בטוח שכולכם רוצים ללקק את האצבעות ולהרגיש את הטעמים המופלאים שמקנים למנה הזו את הקסם שלה. והאמת – כשמכינים את זה בתיבול הנכון, מדובר במשהו ממכר, ממש שיר על לעוף! אז בואו נצא לדרך ובואו נכין את המתכון המשגע הזה.

זמן הכנה ורמת קושי

  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

אז לפני שנצלול למים העמוקים של המתכון, חשוב לוודא שיש לכם את כל מה שצריך. אספו את הרכיבים הבאים:

  • 4 נתחי חזה עוף (כמובן טריים ובאיכות גבוהה)
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון (למרענן!)
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2 כפית שום גבישי (לשדרוג הטעם)
  • 1 כפית דבש (להעניק איזון בין מלוח ומתוק)
  • קצת פטרוזיליה קצוצה, לקישוט

שלבי ההכנה

עכשיו כשהכל מוכן, בואו נתחיל להכין את המנה המושלמת הזו. השלב הנוכחי הוא קריטי – תתחילו להכין את העוף:

  1. שטפו את נתחי חזה העוף וייבשו עם מגבת נייר.
  2. ערבבו את שמן הזית, מיץ הלימון, כמון, פפריקה, מלח, פלפל ושום גבישי בקערה.
  3. טבלו היטב את העוף בתערובת התיבול והניחו לארבעים דקות (אפילו יותר, אם יש לכם זמן) לספוג את הטעמים.
  4. חממים את הפלנצ'ה על חום גבוה והוסיפו מעט שמן זית.
  5. שמים את העוף על הפלנצ'ה ומבשלים כל צד במשך כ-6-7 דקות, עד שהוא משחים ועסיסי.
  6. מאדים או עוטפים את העוף בנייר אלומיניום כמה דקות לאחר הבישול כדי לשמור על עסיסיות.
  7. מגישים בעזרת פטרוזיליה קצוצה מעל כדי להוסיף צבע וחיות.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים לשדרג את המנה האגדית הזאת, יש כמה דברים שניתן לעשות:

  • לשדרג את הטעם עם קצת צ'ילי חריף – למי שאוהב את הפיקנטי!
  • ליצור סלט תוספות עם ירקות טריים כמו אנדיב, גזר קצוץ ותרד – ליצירת מנה מרעננת.
  • ניתן להוסיף גבינת פטה מפוררת מעל – זה מעלף בכל קנה מידה!
  • לצורך גרסה טבעונית, אפשר להמיר את העוף בטופו – זה יתן טעם ומרקם שונים.

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש במרינדה אחרת? בהחלט! יושבי מחוץ לתבניות, תוכלו להכין מגוון תבלינים כמו טהונצ'י, רוזמרין או קימל.

מה קורה אם אין לי פלנצ'ה? אפשר בהחלט להשתמש במחבת רגילה, אך צריך להיות זהירים שלא לייבש את העוף.

האם ניתן להכין מספר מנות בבת אחת? אתה לגמרי יכול לעשות זאת. ודא שיש מספיק מקום בפלנצ'ה או מחבת.

האם מתכון זה מתאים לילדים? כן, מדובר במתכון פשוט וקלאסי, בדיוק המתכון של סבתא לעוף ביד ישראלית!

מה משך הזמן המדויק של בישול חזה עוף? כל צד דורש ממוצע של 6-7 דקות, אך כל נתח בגובה ועובי שונים.

האם ניתן לשמור שאריות? בהחלט! עוף שארי יכול להחזיק במקרר תוך 2-3 ימים.

מה הטווח הטמפרטורה שבו העוף בטוח לאכול? כשאנו מבשלים את העוף, וודאו שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-74 מעלות צלזיוס.

האם יש לי את האפשרות להקפיא את העוף? כן, אם הוא מבושל ומצונן, ניתן להקפיא אותו.

איך אדע אם העוף מוכן? קרן הקם שלכם, חתכו נתח ותראו אם הוא לא ורוד.

למה יש לקשט בפטרוזיליה? זה לא רק בשביל המראה, אלא גם מוסיף טעם נפלא!

אל תשכחו לשתף את המתכון המיוחד הזה ברשתות החברתיות שלכם. זה יכול להיות תענוג למישהו אחר, וכמובן, איך אפשר שלא לחלוק את ההודיה על האוכל המדהים הזה?

אבטחת אירועים אוכל ומסעדות אופנה אירוח ונופש אירועים בשטח אלכוהול בר / בת מצווה הלכה הרצאות חתונות כללי מוסיקה לאירועים מסיבת רווקים / רווקות מתכונים מתנות פעילויות צילום אירועים שירותים לאירועים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
כמה זמן זה טיסה לניו יורק? גלו עכשיו!
```html כמה זמן לוקחת טיסה לניו יורק? כל מה שצריך לדעת! כשמדובר בטיסות לניו יורק, השאלה העליונה על סדר...
קרא עוד »
פבר 04, 2025
עוף עם פירות יבשים חן במטבח – מתכון מנצח!
```html עוף עם פירות יבשים - חן במטבח בכל חג, בכל שבת, וזמן פנוי שיש לנו להתרכז באוכל משובח – עוף עם פירות...
קרא עוד »
ינו 23, 2025
גלה את פירוש השם יוגב לפי הקבלה
מה פירוש השם יוגב לפי הקבלה? אם לשם "יוגב" היה תפקיד במשחקי קופסה, הוא היה המאסטר של כל האסטרטגיות. השם...
קרא עוד »
אוק 15, 2024
נגישות