כרוב ממולא הכי טעים שיש – גלה את הסוד!
כרוב ממולא המנה המדהימה של סבתא
כולם מכירים את הרגע הזה, כשהניחוחות המדהימים של אוכל ביתי עוטפים את החלל, הדגים של סבתא מתערבבים בזיכרונות ילדות, והשולחן מתמלא במנות מהממות. היום אנחנו נדבר על אחד מהמאכלים הכי מושלמים שיש – כרוב ממולא. זהו מאכל עתיק ומסורת שכולל שפע של טעמים, והוא בהחלט לא נעלם מהתפריט הביתיים שלנו. ברגע שננגוס בו, נדע מיד שהוא פשוט ממכר! אז בואו נתחיל את המסע שלנו לממלכות הטעמים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 1.5 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
תחילה, נציג את היתרונות (וגם את האתגרים) של הכנת כפול מרכיבים לבית. בואו נפרט מהם הדברים שצריך:
- 1 כרוב גדול (קלוף בעל עלים רכים)
- 500 גרם בשר טחון (עוף, בקר או תחליף טבעוני)
- 1 בצלו גדול קצוץ דק
- 1 כוס אורז (סוג של דגן – בסמטי או רעיל)
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס מיץ לימון
- תבלינים: מלח, פלפל שחור, כמון ואגוז מוסקט
- 2 כוסות רוטב עגב tomatoes (הכי טעים שיש)
- 1/4 כוס שמן זית
שלבי ההכנה
מוכנים? עכשיו בואו נתחיל את התהליך המעצים של הכנת המנה המדהימה הזאת!
- בשביל הפשטות, קודם כל, נקצוץ את הבצל ונבשל אותו עם קצת שמן זית במחבת עד שקודם כל הוא יהיה שקוף.
- לאחר מכן, נוסיף את הבשר הטחון למחבת ונבשל עד שיתבשל היטב.
- בזמן שהבשר מתבשל, נבשל את האורז במים רותחים עד שהוא רך ויושב באידוי.
- נביא את הבשר המבושל והאורז המוכן לקערה גדולה.
- נוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה, מלח ומעט מיצי לימון לתיבול, ונערבב הכל יחד.
- שימו לב שאם יש לכם טעם ייחודי, אתם יכולים להוסיף גם פטריות קצוצות או אגוזי מלך.
- נעבור להכנת הכרוב. נרתיח מים בסיר גדול, ונכניס פנימה את הכרוב למשך כ-10 דקות, עד שהעלים מתרככים.
- כשהעלים מוכנים, נפריד את העלים בעדינות.
- נחזור לקערה עם המילוי ונשמש את העיסה לעלים על מנת למלא אותם, ונתקפל בעדינות משני הצדדים.
- נניח את הכרבולים הסגורים בסיר עם רוטב העגבניות, נוסיף מים לפי הצורך ונבשל על בעירה נמוכה למשך 45 דקות.
- לסיום, נזרוק פנימה את מיץ הלימון הנותר ונמשיך לבשל את הכל יחד עד שהרוטב מקבל טעמים מרוכזים.
תוספות ושדרוגים
אם בא לכם לגוון ולהשאיר את המנה משוגעת, יש המון אפשרויות להוסיף טעמים לחוויה!
- כדי להפוך את המנה לבריאה יותר, תוכלו להשתמש באורז מלא או קQuinoa כתחליף לאורז הרגיל.
- יש כאלה שינסו לשים מעט קימל או עלי דפנה בסיר לקבלת טעמים אתניים יותר.
- אפשר להוסיף גם קוביות גזר או תפוחי אדמה בסיר שיבשלו עם הכרוב הממולא.
- גם רוטב ה-pesto יכול להיות תוספת מושלמת לצד.
- לגיוון את ההגשה, אפשר לפזר מעל מעט גבינת פטה מפוררת אחרי שהמנה מוכנה.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בעוף במקום בקר לכרוב ממולא?
בהחלט! בשר עוף טחון הוא מצוין ורך, ומוסיף טעם עדין ואגדי!
האם ניתן להכין את המילוי מספר שעות מראש?
100%. כל המילוי יכול להישמר במקרר, ואף עשוי להיות עוד יותר טעים אחרי שיתמזגו flavors!
מה לעשות עם עלים שנשארו?
אתם יכולים להכין מהם מרק ירקות משגע או למלא אותם במגוון תחליפים טעמים מצוינים!
האם אפשר להגיש את המנה עם סלט?
בהחלט! סלט ירוק מרענן עם רוטב לימון מאוד מתאים ומוסיף המון פופ.
האם כדאי להקפיא כרוב ממולא?
בהחלט, את המנה אפשר להקפיא לפני הבישול. פשוט וקל!
מה עושים אם אין לי רוטב עגבניות?
אם אין, חתיכות עגבניות קצוצות יחד עם את עשבי תיבול יכולים לעשות את העבודה!
אפשר להכין כרוב ממולא בגרסה טבעונית?
כן, פשוט משתמשים בתחליפי בשר מבוססי קטניות או סויה במקום הבשר ויוצא טעים ובריא!
האם הכנת כרוב ממולא היא משימה קשה במיוחד?
לא, היא דורשת סבלנות ומסירות אבל התוצאה מדהימה ולא תשאיר מקום לספק!
מה האפשרויות למילוי?
מלבד הבשר, אפשר למלא בירקות קצוצים, תבלינים, או אפילו רסק עגבניות ותפו”א.
האם אפשר להכין כרוב ממולא עם תבלינים חריפים?
בהחלט! תוסיפו מעט כמון או צ'ילי לפי טעמו שלכם ותשיגו מנת עלף!
לאחר כל המידע הזה, אני מקווה שהצלחתי לעורר בכם את החשק לאכול ולבשל. כרוב ממולא הוא ממש לא סתם מנה, אלא שיר של טעמים, זיכרונות וחיבורים משפחתיים. אני ממליץ לכם לשתף את המתכון הזה עם חברים ולספר להם על האושר שבעשייה. אני בטוח שהם יעריכו את המדהים הזה! אז למה אתם מחכים? לכו להכין, וביכלל אל תשכחו לספר לי איך יצא!