עוגת יום הולדת קרין גורן למבוגרים שתעשה הפתעה
עוגת יום הולדת קרין גורן למבוגרים: מתכון מדהים שכדאי לכם לנסות
עוגת יום הולדת היא לא סתם קינוח. מדובר בפסגת המטבח הביתי, בביטוי של אהבה ואכפתיות. לכן, אם החלטתם להכין עוגת יום הולדת, אין זה סוד שבעצם מדובר בחוויה שלמה! אחת האפשרויות המדהימות שיש לנו היא עוגת יום הולדת של קרין גורן, אבל הפעם לגרסה למבוגרים. תארו לכם עוגה שכוללת את כל המרכיבים האהובים עליכם, עם שילוב של שוקולד מריר איכותי וליקר קפה, שתשאיר את האורחים שלכם באקסטזה עצומה. נו, לא מתחשק לכם ללקק את האצבעות? אז קדימה, בואו נצלול פנימה יחד לעולם המהמם של הא baking!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי של המתכון, ולכמה מנות או אנשים המתכון מספיק
- זמן הכנה: 1 שעה
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 12-14
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל, חשוב לדעת: בעוגת יום ההולדת הזו יש לא רק את הטעמים המדהימים אלא גם את התשוקה והאהבה. כל סמרטוט, כל קיפול בבצק, כל חצי כוס קקאו — כל אלה נחשבים לחלק מהחוויה. לא וכך, על החומרים לעבוד במדויק.
- 1 כוס סוכר (200 גרם)
- 1/2 כוס שמן (120 מ"ל) – אפשר לשלב עם חמאה מומסת
- 2 ביצים גדולות
- 1/2 כוס קקאו איכותי (50 גרם)
- 1 1/2 כוסות קמח (180 גרם)
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כוס מים חמימים
- 1/2 כוס ליקר קפה (לגרסה ללא אלכוהול אפשר לשים תמצית קפה)
- 1/2 כוס שוקולד מריר (200 גרם) – קצוץ דק
מציע: מרכיבים חלופיים
כמובן, שאם תרצו לגוון, אתם יכולים להכין את העוגה הזו גם בגרסה טבעונית! פשוט החליפו את הביצים ב-1/4 כוס רסק תפוחים או 1/4 כוס טחינה. למי שמעדיף עוגה ללא גלוטן, תהיו בטוחים להחליף את הקמח בקמח תפו”א או קמח שקדים — זה יוסיף טעמים אגדי לעוגה!
שלבי ההכנה
וכעת, בשעה שכל המרכיבים מוכנים, זה הזמן לרמוז על השלבים הקלים ביותר להצלחה עם המתכון הזה. כמו שהמון אנשים יודעים, יש צורך בהרבה אהבה בדרך. אז תתמקדו, קחו אוויר, ושניהם הולכים להיות נהדרים!
- מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס.
- שמים קערה גדולה ומערבבים את הסוכר והשמן היטב.
- מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב.
- מערבבים את הקקאו, הקמח, המלח והסודה לשתייה בקערה נפרדת.
- מוסיפים את בתערובת הסוכר בהדרגה, יחד עם המים החמימים וליקר הקפה, ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- מניחים את השוקולד הקצוץ ומערבבים בעדינות.
- משמנים תבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ וש pouring לתוכה את התערובת.
- אופים במשך 35-40 דקות עד שהעוגה תצא מושלמת — לחצו קלות עם האצבע על מנת לבדוק אם היא מוכנה.
- מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר על רשת.
- קשטים עם אגוזי לוז קצוצים או קרם שוקולד במידה ורוצים.
שדרוגים ותוספות אפשריים
אם אתם חובבים של טעמים נוספים ומרגשים, אתם בהחלט יכולים לשדרג את העוגה הזו! תוכלו להוסיף קצת קינמון לתערובת או להשתמש בליקר תלתן במקום בליקר הקפה. אפשר גם לשים תוספת של אגוזים קצוצים או קקאו מריר חתוך בתצורת קופים שאוהבים על גבי העוגה. אל תשכחו לקשט בעזרת פירות יער על מנת להוסיף יופי ויזואלי מרהיב!
שאלות ותשובות
אפשר לשים את העוגה במקפיא?
כמובן! העוגה השתמרה במקרר על כל תקופה. כך שתוכלו להתענג עליה בכל יום הולדת שבא.
מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן את העוגה?
עדיף לשמור את העוגה בקופסה סגורה היטב במקרר.
האם ניתן לשים פחות סוכר?
בהחלט. אתם יכולים להרגיש חופשי למשך…
האם אפשר לקחת את העוגה למשרד?
בהחלט! עוגה זו מרשימה ביותר וכולם בהחלט ילקקו את האצבעות.
אפשר להשתמש במרגרינה במקום חמאה?
לא בעיה. אותו דבר!
אם אני לא אוהב שוקולד, מה אפשר לשים במקום?
אפשר לשים גבינת שמנת או מרציפן…
האם יש צורך מאחת השכבות בעוגה?
לא חייב, אם אתם אוהבים אז נהדר, אם לא – אפשר לעבור לשכבת קישוט שכולל חומרים כמו קרם סודה…
האם קקאו שהושף זה חומר חיוני?
בוודאי, זה נכון ועכשיו זה הזמן להכניס אותו.
מהו הליקר שעושה את ההבדל?
מגוון הליקר והטעמים יכולים לשדרג ממש!
האם אני יכול לנסות מתכון אחר?
כמובן, בראשכם יש אינסוף יצירות – נסו את זה!
לסיכום, מתכון זה הוא לא סתם עוגה. זו חוויה מתוקה, מטריפה ומעלפת! זה הזמן שלכם לנסות ולא רק להכין את העוגה הזו, אלא גם לשתף עם חברים ברשתות החברתיות! תהיה הכנתכם מדהימה ומעוררת השראה.