איך מטגנים חצילים בלי שיספגו שמן בקלות

איך מטגנים חצילים שלא יספגו שמן

דמיינו לכם רגע את הסצנה הבאה: אתם יושבים עם חברים או בני משפחה בסלון, ובאוויר יש ריח מלהיב של חצילים מטוגנים. זה ניחוח שאי אפשר להדחיק, הוא מתערבל עם צחוק ושיחות נעימות. וברקע – באמצע השולחן, צלחת חצילים מטוגנים זהובים ומעט פריכים שמחכים שלגשת אליהם. רגע, למה הם כל כך מושכים אותנו? עד שמצליחה לכלול את הביטוי "ממכר". ובכן, ייתכן שכבר נתקלתם בסיטואציה בה חצילים שיצאתם בעצמכם ממטגן הם פשוט ספגו ים של שמן והפכו לרטובים ולא דלחיחם, ולא שייך במצג כזה לקחת ביס. לכן, החלטנו לפרוש בפניכם את כל הסודות לטיגון חצילים מדהימים שלא יספגו שמן!  

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 2-4 מנות

הרכיבים הדרושים

 

כעת, בואו נפתח את המגירה ונבדוק אילו רכיבים יש לנו. אני חייב לציין שהאמת היא שהחצילים הם הכוכבים של המנה – אבל הם זקוקים לדברים הנכונים כדי לזרוח. כל חומרים הם פשוטים וזמינים. שלא תגידו שלא הכנתי לכם רשימה:

 

  • 2 חצילים בינוניים (ואם יש לכם חציל ירוק או סגול, גם הם מצוינים)
  • מלח גס (זה מאוד חשוב, אז אל תפספסו)
  • קמח (מומלץ קמח תפו”ח או קמח חומוס)
  • שמן לטיגון (שמן זית או שמן קנולה – אתם בוחרים)
  • תיבול באבקת שום, פפריקה, או אפילו עשבי תיבול

אפשרויות חלופיות

עכשיו, אם אתם מחפשים גרסה טבעונית או דלת פחמימות, תוכלו לשדרג את המתכון גם ללא בעיה. אפשר לעטוף את החצילים בעיגולי קונספט – חומוס, למשל. שימו לב – החציל קלוי בתנור במקום בטיגון מייצר טעמים שונים ומעניינים.

שלבי ההכנה

  • חותכים את החצילים לצורות הרצויות – פרוסות עבות או קוביות.
  • מעבירים אותם לקערה ומפזרים מעל מלח גס. שימו לב – המלח עוזר לחצילים לשחרר נוזלים.
  • ממתינים כ-30 דקות כדי להניח להם לשחרר מהנוזלים.
  • שטופים את החצילים במים קרים, מסננים ויבשים היטב בעזרת מגבת נייר.
  • מפזרים קמח על החצילים מכל הצדדים.
  • חממים את השמן במחבת על להבה גבוהה (כדי שהחצילים ייטבלו בטמפרטורה הנכונה).
  • מטגנים את החצילים על צד אחד עד שהלהבה יכולה להתקרב לארגמן.
  • הופכים את החצילים ומטגנים עד הזהב המושלם, קחו כרבע שעה עד רבע שעה ממזרח להזהבה של כל צד.
  • מסננים את החצילים על נייר סופג כדי להוריד עודפי שמן.
  • מגישים את החצילים בטמפרטורת החדר עם רוטב יוגורט, טחינה או כל דבר אחר שאתם אוהבים!

 

לאחר שהשלמתם את כל השלבים, הריח במטבח כבר מתחיל להיות משגע! עכשיו הגיע הזמן לגשת למנה המוגמרת וליהנות מהחצילים, כמו שאמא עשתה לנו! זה בהחלט נמס בפה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אל תשכחו – בישולים תמיד מתפתחים! אפשר לשדרג את המנה הזו בבחירות שלכם:

 

  • אפשר להוסיף פרוסות בזיליקום וכוסברה צבעוניים, זו הקפיצה החדשה.
  • מה דעתכם להוסיף חציל מטוגן בשימורי טונה או חומוס ליצירת סלט טעימיק?
  • וכמובן – כל תבלין שיושק או ספציאלי יכול לשדרג את המנות לדרגת אגדי!

שאלות ותשובות

 

למה כדאי להמליח את החצילים לפני הטיגון?
אנחנו ממליחים כדי לחלץ מהם את הנוזלים ולהפחית את רמת הנוזלים שיספגו בשמן. זה גורם לחצילים להיות פחות סופגים ומניע מסתיר הסוד.

מה עושים אם אין קמח?
אם אין לכם קמח, ניתן להשתמש בטחינה, ביסקוויטים טחונים או אפילו קמח תפו”ח. הכל הולך!

האם אפשר להרתיח את החצילים לפני הטיגון?
בתור טכניקת בישול – נורמלי, אך כוועד בעיות שמן אינה כל כך עוסקת בחצילים אבל זה הורס את הטעם המוצק של חציל מטוגן.

מה לגבי טיגון חצילים בתנור?
גם כאן אפשרי. השיטה הזו אפילו תסייע בהפחתת השמן ובצורת הכנה יצירתית.

האם אפשר להקפיא חצילים מטוגנים?
חצילים מטוגנים אפשר להקפיא, אך כדי למנוע עוגמת נפש ממישורים שיחמירו את טעם החציל כדאי להכין טאקה בריא ואחר כך להקפיא.

איך כדאי לשמור חצילים שלא יאבדו מהפריכות?
שמרו את החצילים בטמפרטורת החדר, אולם הרחיקו ממקורות לחות, ואם הכנתם כמויות – שימו בהם קופסה סגורה לפחות.

האם יש טכניקת טיפוח שחשוב לדעת?
החצילים יהיו תמיד רטובים ויעלות אותם אם תשטפו אותם בשטיפה עם פירות או זיתים לפני הטיגון.

האם חשובה טמפרטורת השמן?
שמן צריך להיות חם אבל לא חם מדי – חפשו טפחיים על חמישה מעלות שחזקה על ידי סכין.

מה הטעות הנפוצה בעת טיגון חצילים?
רבים שוכחים להמליח או לייבש את החצילים. זה מונע מכן להיות משגעות.

האם אפשר לערבב סוגי חצילים?
בהחלט! שילובים שונים יקנו מגוון ויחשפו אתכם לטעמים עשירים ושונים גם יחד!

לאחר שגיליתם את כל הסודות, מה שצריך לעשות זה לצאת, להכין את החצילים על פי המתכון, ולשתף את הרגע המושלם הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. מתכון אגדי בואו לרמוז בבישוליםת! חצילים αυτά נכנסים להשפעות מעין טוניסאיות ועושים את השולחן שלכם מלא חיים!

אבטחת אירועים אוכל ומסעדות אופנה אירוח ונופש אירועים בשטח אלכוהול בר / בת מצווה הלכה הרצאות חתונות כללי מוסיקה לאירועים מסיבת רווקים / רווקות מתכונים מתנות פעילויות צילום אירועים שירותים לאירועים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
קמח ללא גלוטן כשר לפסח – כל הסודות במתכון!
קמח ללא גלוטן כשר לפסח - מתכון אגדי! מי מאיתנו לא חולם על חוויה של קיץ שאף פעם לא נגמר? מה אם נבקש להבין...
קרא עוד »
ינו 25, 2025
ברכה של נר ראשון של חנוכה – גלו את המשמעות!
הנר הראשון של חנוכה - אגדה מתחדשת! חברים יקרים, החג המיוחד הזה שוב הגיע, והנר הראשון של חנוכה כבר מחכה...
קרא עוד »
מרץ 29, 2025
חניון לטווח ארוך טרמינל 1 מחיר: כל מה שצריך לדעת
```html מחירים סודיים: מהן האלטרנטיבות לחניון לטווח ארוך בטרמינל 1? חניונים הם חלק בלתי נפרד מהניסיון...
קרא עוד »
דצמ 04, 2024
נגישות