בורקס דפי אורז תפוח אדמה ופטריות שתאהבו להכין
בורקס דפי אורז תפוח אדמה ופטריות
כשהאף שלנו נתקף בריח המדהים של בורקסים חמים, קשה לעמוד בפני הפיתוי. כל ביס נגיס, עם המילוי הנימוח, שגורם לנו לרצות ללקק את האצבעות. אז מה אם ניסינו ביום שני בורקס גבינה? בנקודת האמצע השבוע, הגיע הזמן להתנסות במשהו חדש! היום נלמד להכין בורקסים מדהימים בעבודת יד, העשויים מדפי אורז ועם מילוי משגע של תפוחי אדמה ופטריות. בסיום ההכנה, נתענג על המנה הכי טעימה שיש, שתהפוך אותנו למוקד תשומת הלב בכל ארוחה.
זמן הכנת המתכון: 45 דקות (שעתיים לארוחה): רמת קושי: בינונית, מנות: 4
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 4
הרכיבים הדרושים
מוזמנים לגלות את העולם העשיר של המרכיבים. כל מרכיב כאן מכניס את האופי והקסם שלו למנה. אז, להתנסות!
- 8 דפי אורז
- 3 תפוחי אדמה בינוניים
- 200 גרם פטריות שמפיניון קצוצות
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית כורכום
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית שטוחה של כמון
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לגוון)
- שמן לטיגון
כמובן, אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, תוכלו להשמיט את הבצל או להמיר אותו בעשבי תיבול נוספים כמו כוסברה או נענע.
שלבי ההכנה
מה שנראה כמו פרויקט מורכב, הוא בעצם קלה ומסודרת. תכינו את עצמכם לתהליכים כיפיים שיביאו לתוצאה אגדי! בואו נתחיל.
- קלפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם במים רותחים עד ריכוך (כ-20 דקות).
- לטגן בסיר עם שמן זית את הבצל עד שיזהיב (בערך 5 דקות).
- מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומבשלים עד שהן מתרככות (עוד 5 דקות).
- מסננים את תפוחי האדמה ומועכים אותם בעזרת מחית שן או מזלג.
- מעבירים את תפוחי האדמה המועכים לסיר עם הפטריות והבצל, מוסיפים את המלח, את התבלינים ואת הפטרוזיליה, ומערבבים היטב.
- משרים את דפי האורז במים חמים עד שהן מתרככות (כ-10 דקות).
- מניחים דף אורז על משטח שטוח ומניחים כף מהתערובת במרכזו.
- מקפלים את הדף סביב המלית ויש les to bake once the oil is hot!
- מחממים שמן במחבת שטוחה, מטגנים את הבורקסים מכל צד עד שיזהיבו (כ-3 דקות לכל צד).
- מניחים על נייר סופג לספיגת השמן.
וכך למעשה, הבורקסים שלנו מוכנים! הם יהיו קראנצ'יים מבחוץ וממלאים ונימוחים מבפנים. פשוט צריך להיזהר לא לאכול את כל הכמות לבד!
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
אם תרצו להוסיף קצת טוויסט למילוי, תוכלו לנסות את הדברים הבאים:
- שילוב של גבינת פטה או גבינת מוצרלה למילוי עשיר עוד יותר.
- להשתמש בתפוחי אדמה מתוקים במקום תפוחי אדמה רגילים.
- להוסיף פפריקה חריפה לקצת חריפות.
- שולחן עשיר עם סלט מרענן לצידם.
שאלות ותשובות
מה אם אין לי דפי אורז? ניתן להשתמש בדפי פילו, הם יהפכו את הבורקס לקראנצ'י לא פחות אבל עם טעם שונה.
האם אפשר להכין את הבורקסים מראש? בהחלט! ניתן להקפיאם לאחר הרכבתם. פשוט להוציא לאפות כשהם קפואים.
אילו תבלינים נוספים יכולים להוסיף? טימין, רוזמרין או אורגנו יכולים להוסיף טעמים אחרים ומופלאים.
באיזה שמן הכי כדאי לטגן? שמן זית מצוין, אבל שמן קנולה או חמניות גם עובדים.
האם ניתן להכין אותם בתנור? בהחלט! אופה בתנור על נייר אפייה במשך כ-20 דקות עד שהם מזהיבים.
כמה זמן הם נשמרים במקרר? ניתן לשמור 2-3 ימים בקופסה סגורה.
האם אני יכול להוסיף ירקות נוספים למילוי? בטח! קישואים או גזר קצוץ יכולים להפוך את המילוי לעשיר ובריא יותר.
מה אם אני רוצה לגרסה חסינת גלוטן? דפי אורז הם פתרון מצוין, יש לשים לב לרכיבים הנלווים.
האם אפשר לשמור בעבודה? כמובן, זה יכול להוות איתך רעיון למנחה מענג במיוחד!
האם יש מליות נוספות שאני יכול לנסות? בורקס של גבינות ואפילו בשר יכולים להיות מתכון נחשק גם הם.
שתפו את המתכון המדהים הזה עם כל החברים שלכם והפיצו את הטעמים הנחמדים לרשתות חברתיות! בורקסים מפתיעים בקלות ובמהירות, והם משגעים בטעמם!