גלידת וניל ביתית ללא חלב מרוכז בשיטה קלה!
גלידת וניל ביתית ללא חלב מרוכז – מתכון שלא תצליחו להפסיק לאהוב!
נשמע לכם מוזר? גלידת וניל ביתית שלא עושים בה שימוש בחלב מרוכז? זה נשמע מעלף, לא? האם אי פעם חלמתם להכין משהו שמבטיח לכם חוויה של גלידה ממש משגעת, טעימה, טובה והכי חשוב: ללא מרכיבים קונבנציונליים כמו חלב מרוכז? הגיע הרגע להפסיק לחלום ולהתחיל ליצור! המתכון הזה לא רק שיביא לכם את החוויה המושלמת של גלידת וניל ביתית, אלא גם יכבוש את הלבבות של כולם סביבכם!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן הקפאה: 4 שעות לפחות
- רמת קושי: קלה
- מנת גלידה: 6-8 מנות
לפני שאנחנו קופצים למרכיבים, אפשר להרגיש את הרעב עולה? הגלידה הזו היא טעם של ילדות, נדמה כאילו סבתא שלנו הכינה את זה לאירוח משפחתי. איזו חוויה של טעמים שמוליכה אותנו אחורה בזמן, לזיכרונות מתוקים ולאתגרים של פעם!
הרכיבים הדרושים
- 2 קופסאות שמנת מתוקה (שמנת 38% כהן, בסביבות 500 מ"ל)
- 1 חצי כוס חלב שקדים מתוקה (לחלופין, חלב קוקוס או חלב אווירי אחר)
- 1/2 כוס סוכר חום (הללו את הטעמים האגדים)
- 2 כפיות תמצית וניל איכותית (הכי טעים שיש!)
- 1 כף שטוחה של מייפל (מוסיף מתיקות מרעננת)
- 1/4 כוס שוקולד מריר קצוץ (לגרסה המפנקת)
- קורט מלח (כדי להדגיש את הטעמים)
אם אתם מתעסקים עם אוכל בריא, סקירה קלה תראה שבשיטה שלנו הצלחנו לדלל את כמות הסוכר ומומלץ גם להשתמש בחלב דל פחמימות. אפשר לשדרג את המתכון לגרסה טבעונית לגמרי על ידי שימוש בחלב קוקוס ובשמנת קנויה מסויה, ייצוגית שמעוררת תיאבון!
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן להפשיל שרוולים ולהתחיל בהרפתקה טעימה!
- במיקסר, נתחיל להקציף את השמנת המתוקה עד שהיא מתגבשת (לא להקציף יותר מידי, לא בא לנו חמאה בסוף).
- נוסיף אל מיכל המיקסר את החלב השקדים, הסוכר, תמצית הווניל, המייפל וקורט המלח.
- נמשיך להקציף עד שהכל מתאחד ונראה בצורה רכה ואוורירית.
- אם אתם בעניין של שוקולד, זה הזמן להוסיף את השוקולד המריר הקצוץ.
- מעבירים את התערובת לתוך קופסה עם מכסה אטום.
- נסגור את הקופסה ונעביר למקפיא למשך לפחות 4 שעות.
- לפני ההגשה, תחקרו על התוצאה: תנו לגלידה לשבת בחוץ לזמן קצר כדי להיות רכה ואוורירית יותר.
לא התבלבלתם, הבנתם נכון! המתכון הזה זכה לתשבחות רבות על כך שהוא לא רק טעים, אלא גם יודע לאזן את הכובד בחיים. והכי חשוב: מדובר בגירסה מושלמת עבור חובבי הגלידות ובריאים מהשוק. תחשבו רגע, האם סבתא שלכם הייתה מתקנת על כך שיש בכלל אפשרות אחרת?!
תוספות ושדרוגים אפשריים
הנה כמה רעיונות מלהיבים כאן! אתם מוזמנים להוסיף פרי יבש, אגוזים קצוצים, חתיכות עוגה, או קוקוס קלוי. אנחנו גם ממליצים להוסיף רוטב שוקולד או קרמל מלמעלה, כי כולנו יודעים שזה מתאים, לא?
שאלות ותשובות
איך אני מבצע את המתכון לגרסה טבעונית?
כדי להפוך את המתכון לטבעוני, כדאי להשתמש בשמנת מתוקה מבוססת סויה או קוקוס, ולהחליף את הסוכר בסוכר קקה. ההכנה תהיה זהה!
האם יש אפשרות לשימוש בתחליפי סוכר?
חד משמעית כן! אפשר להשתמש בסוכר קוקוס או קווסט – כל תחליף שידגיש את המתיקות וללא קלוריות מיותרות.
האם ניתן להקפיא את הגלידה למשך יותר מ-4 שעות?
בהחלט! היא תחזיק מעמד במקפיא, רצוי לא להקפיא יותר מ-5 ימים כדי לא לאבד את הטעמים.
כיצד ניתן להוסיף חלב מרוכז למי שאוהב?
הוסיפו חצי כוס של חלב מרוכז לתערובת לפני הכנסת הגלידה למקפיא. זה יהפוך אותה לעוד יותר ממכרת.
מה עבר עליכם בזמן ההכנה?
היה מדהים! כל הבית התמלא בזוהר של וניל טהור ואיזו קרמה רכה – פשוט יום של כיף!
האם זה מתכון לדיאטה?
כן, אפשר לאזן אותו למטרות בריאות על ידי הפחתת כמות הסוכר וחלב השוקולד.
האם ניתן להכין מנות קטנות יותר?
כמובן! אפשר להכין בזהירות מנות אישיות כדי שהחברים לא יתמודדו עם גזירת אכילה בכבדות.
איך אני שומר את הבית שלי ממגע עם גלידת הווניל?
מומלץ להרים את כל טביעות האצבעות – זאת תרצו לשמור עבור הבית שלכם!
מה ניתן להוסיף כדי לשדרג את הטעם?
כמובן, חלה קונית וניל או מצרכים נוספים שמחמיאים למסלול הווניל – אל תפספסו!
האם המתכון מתאים לילדים?
בהחלט, ילדים יאהבו את הטעמים ויכולים לקחת חלק בהכנה – גם כיף, גם טעים, גם בריא!
אני ממליץ לכם לנסות את המתכון המדהים הזה, כי הוא לא רק שופע בטעמים, אלא נוסך אותנו במשפחה! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות, שכולם ייהנו מהמנה המושלמת הזו!