דג טונה מתכון קל ופשוט לכל חגיגה
דג טונה פיקנטי בסגנון מדהים במיוחד
בואו נדבר על דג טונה. לא סתם דג טונה, אלא על דג טונה שהולך לשדרג לכם כל ארוחה! המנה הזו היא שילוב של טעמים, צבעים וניחוחות שמעשירים את החיך بطريقة שאתם לא תאמינו. זה דג טונה שמתכונן בצורה כזו שלא רק טעים ועסיסי, אלא גם מרהיב מבחינה ויזואלית! אם אתם מחפשים את המנה המושלמת לארוחת ערב מול חברים או משפחה, אז מדובר במתכון הזה שכולנו רק רוצים לשתף ולהתלהב ממנו.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4 מנות
המרכיבים הדרושים
המנה הזו מתבססת על מרכיבים טריים ואיכותיים, שהם המפתח להצלחה שלה. דג טונה לא צריך הרבה, הוא זקוק לתשומת הלב שלכם ולכמה רכיבים פשוטים, שיחד יוצרים טעם משגע
- 500 גרם דג טונה טרי (סטריפ או סטייקים)
- 3 כפות שמן זית
- מיץ מלימון אחד
- שן שום קצוצה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית כמון
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית קימל (אופציה)
- 1 כף דבש (או סילאן לטבעונים)
- 50 גרם אגוזי לוז קצוצים
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה לקישוט (אופציה)
אם אתם מעדיפים גרסה שתתאים לטבעונים, אפשר להחליף את הדג בטופו או בשר מנות צמחי אחר שמתאים בקלות לפריקי של טעמים.
שלבי ההכנה
כעת, מוכנים להתחיל? תתחילו לארגן את המטבח, כי זה הולך להיות מהיר, קל ו… פשוט מעלף!
- חותכים את דג הטונה לקוביות גסות ובוחרים את הצבע שלכם.
- מכינים קערה ומערבבים את השום הקצוץ, השמן זית, מיץ הלימון, המלח, הכמון, הפפריקה והקימל.
- שמים את קוביות דג הטונה בקערה עם המרינדה ומערבבים בכדי להחדיר את הטעמים לתוך הדג.
- משרים את הדג במרינדה למשך 15 דקות (אם אתם סופר סבלניים, אפשר לשים יותר).
- מחממים מחבת על חום גבוה ומוסיפים כף שמן זית.
- מעבירים את קוביות הדג מהמרינדה למחבת ומשחימים בצורה מושלמת מצד אחד (כ-3 דקות).
- הופכים את הדג בעדינות ומבשלים עוד 2-3 דקות נוספות.
- מוציאים את הדג מהמחבת ומניחים עליו נייר סופג כדי להיפרד מעט מהשמן.
- מוסיפים מעל אגוזי לוז קצוצים ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
- מגישים חם עם סלט ירקות רענן או תוספת של אורז לבן.
וכך חידשנו את המסורת! דג הטונה שלנו ממש לא יישאר לבד על הצלחת. אפילו הדגים האחרים יתחילו לקנא!
שדרוגים ותוספות אפשריים
כמובן שאפשר לשדרג הכל! ישנם אין ספור טריקים וטיפים שאפשר להוסיף למנה הזו:
- אפשר לשדרג את המרינדה עם תוספות כמו סויה או ג'ינג'ר.
- כדי להעניק טוויסט חמוץ-מתוק, להוסיף לפירות כמו אננס או מנגו קצוץ.
- לבחינת עוד מנות פיקנטיות, הוסיפו צ'ילי קצוץ!
- ובנוגע לאורז – המון סוגי אורז כמו אורז יפני דביק או אורז בסמטי יתאימו בקלות.
אתם תופתעו לגלות עד כמה אפשר לשחק במרכיבים השונים שיעניקו לדג טונה שלכם אופי ומגע אישי שמלטף את הנשמה.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את המתכון מראש?
בהחלט! אתם יכולים להכין את הדג עד שלב ההנחה במחבת ולשמור במקרר למשך יום.
מהו סוג דג הטונה המומלץ?
הכי טעים עם דג טונה טרי, אבל כדי להקל אפשר גם להשתמש בדג קפוא.
האם זה בריא לאכול דג טונה?
בוודאי! דג טונה מכיל חלבון, אומגה 3 וויטמינים רבים.
איך אפשר לוודא שהדג לא יתייבש?
לשמור על זמן הבישול ולהשתדל לא להוציא אותו יתר על המידה מהמחבת.
מהו האלטרנטיבה לדג טונה בשיטה הזו?
דג סלמון או דג מופל, או לחלופין טופו אם רוצים אופציה צמחונית.
האם ניתן להקפיא דג טונה המוכן?
מומלץ לא להקפיא דגים מבושלים כדי לשמור על מרקמם.
מה יש לעשות אם אין לי אגוזי לוז?
אפשר להחליף בכל אגוז אחר כמו אגוז מלך או שקדים קצוצים.
האם ניתן להכין את המנה על גריל?
כן! גריל עושה פלאים לדג טונה ומקנה לו טעמים מעושנים.
קיים מתכון ספציפי לדג טונה בגריל?
בהחלט! רק להניח אותו על הגריל, לשדרגו באותם מתכונים וליהנות.
איך כדאי להגיש את המנה?
על צלחת יפה עם כף סלט בצד, ואם רוצים לשדרג, הוסיפו רוטב טחינה למריחה על דג.
אז מה זה אומר? אתם חייבים לשתף את המתכון הזה! הוא כל כך טעים, כזה שהחברים שלכם יתלהבו וגם יתבקשו לדעת את הסוד שלכם.