העוגת וניל ללא גלוטן שלא תוכלו להפסיק לאכול

עוגת וניל מושלמת ללא גלוטן – תענוג שלא תשכחו!

איזו עוגה מדהימה וממכרת! כשמזגם מתמזג עם הריח של וניל, אין מצב שלא נרצה לקחת עוד פרוסה. מתכון זה לא רק שהוא נטול גלוטן, אלא גם פשוט ועשיר בטעמים. כל ביס יגרום לכם להתאהב מחדש בעוגות! רגע, יש לכם כבר את קפה על השולחן? כי אחרי שתכינו את העוגה הזאת, אתם תזדקקו לקפה כדי להתמודד עם כל הכיף הזה. אז בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון: 60 דקות רמת קושי: קל כמות מנות: 8-10 אנשים

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן אפייה: 45 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מכינים 8-10 פרוסות

הרכיבים הדרושים

אמנם עוגת הוניל הזאת היא קלאסיקה של סבתא, אבל נעדכן אותה בגרסה בריאה יותר ונטולת גלוטן. זו עוגה שתשמח את כל המשפחה, גם מי שלא רגיש לגלוטן!

  • 200 גרם סוכר חום (הממכר ביותר שאפשר להעלות על הדעת)
  • 4 ביצים בטמפ' החדר
  • 200 מ"ל שמן קוקוס או שמן זרעי ענבים
  • 350 גרם קמח שקדים (שיהיה נימוח כמו של סבתא)
  • 1.5 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית אבקת וניל איכותית (מעלפת)
  • 250 מ"ל חלב קוקוס או חלב אחר – כאן הכל כשר
  • קורט של מלח (למען האיזון)

מרכיבים חלופיים

אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית או דלת פחמימות, אתם יכולים להשתמש בחלב שקדים במקום חלב קוקוס ולבחור בסוכר קונבנציונאלי או סוכר קוקוס, שממכר באותה מידה!

שלבי ההכנה

הגיע הזמן להכין את העוגה המושלמת! שנתחיל?

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס ומניחים תבנית בקוטר 22 ס"מ עם נייר אפייה.
  2. בקערה גדולה, מקציפים את הסוכר והביצים יחד עד שהסוכר מתמוסס ומתקבלת תערובת בהירה.
  3. לוחצים בעדינות את השמן ומערבבים היטב.
  4. שמים את קמח השקדים, אבקת הסודה לשתייה, אבקת הווניל והמלח – ושוב מערבבים!
  5. לאט לאט מוסיפים את חלב הקוקוס, עד שהתערובת נהיית אחידה ואוורירית.
  6. מעבירים את התערובת לתבנית האפייה ומשטחים בעדינות.
  7. אופים בתנור במשך 40-45 דקות, עד שקיסם הממוקם במרכז יוצא יבש.
  8. מניחים לעוגה להתקרר קצת בתבנית, ואז מעבירים לרשת קירור ל-15 דקות נוספות.

תוספות ושדרוגים

עוגת הווניל הזאת משגעת בפני עצמה, אבל תמיד אפשר להוסיף לה עוד טעמים. אפשר להכין ציפוי שוקולד דוקרני או קרם פטיסייר שאפשר להניח מתחת לאגדים של ציפוי נוסף. או שתחליטו ללכת על תפוחים מקורמלים מעל – זה חסר תחליף!

אל תשכחו גם לקשט עם אגוזים קצוצים או לשדרגו עם פירות טריים. כל תוספת רק תשדרג את החוויה!

שאלות ותשובות

איך אני יודע אם העוגה מוכנה?
תוך כדי אפייה, שימו לב לסימני זהב מלמעלה ואילו קיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.

האם אפשר להחליף את קמח השקדים?
בוודאי! ניתן להשתמש בקמח קוקוס, אם אתם בעניין של קמח ללא גלוטן.

איך אני שומר על העוגה טרייה?
עטפו אותה היטב בניילון נצמד והניחו במקרר. זה יאריך את חייה!

אפשר להכין את העוגה יום מראש?
כמובן! אפילו טעמים משתחררים יותר טוב כשנותנים לעוגה להתרכך למספר שעות.

איך מכינים אותה בתבנית עגולה?
שלב ההכנה נשאר בדיוק אותו דבר – פשוט מעבירים לתבנית עגולה, כפי שצויין בהנחיות!

כמה זמן העוגה מחזיקה במקרר?
העוגה תישאר טעימה גם במשך 5 ימים – אם תצליחו להתאפק.

האם ניתן להקפיא את העוגה?
בהחלט! הקפיאו אותה בשקית אטומה ושתהיה מוכנה כשתרצו.

מה כדאי להגיש לצד העוגה?
גישה של קפה חם או כוס תה עם חתיכות שוקולד מריר תספק סמפוזה משוגעת!

האם אפשר לשדרג את המתכון לנר?
כן! החליפו חלק מהסוכר בסוכר חום על מנת לקבל טעמים עשירים יותר.

איך אני יודע שהוספתי מספיק וניל?
שימו לב שהעוגה זורחת באור ובעלת ריח מעלף – זה כל הסוד!

מוזמנים לשתף את המתכון המדהים הזה עם כולם! תנו לחברים שלכם להתענג עליו ברשתות החברתיות ואין סיבה לשמור את העיסוק הזה רק לעצמכם – תנו לעוגת הווניל המושלמת הזו להבריק!

אבטחת אירועים אוכל ומסעדות אופנה אירוח ונופש אירועים בשטח אלכוהול בר / בת מצווה הלכה הרצאות חתונות כללי מוסיקה לאירועים מסיבת רווקים / רווקות מתכונים מתנות פעילויות צילום אירועים שירותים לאירועים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
טיול מאורגן ליער השחור למשפחות: החוויה המושלמת!
```html כיצד לבחור את הטיול המאורגן המושלם ליער השחור עם המשפחה? יער השחור, אחד האזורים היפים והכחולים...
קרא עוד »
ינו 27, 2025
רוטב לדגים בתנור שיגנוב את ההצגה בכל ארוחה
רוטב לדגים בתנור – לגנוב את ההצגה! אין כמו רוטב טוב לדגים שיכניס כל מנה לשלב הבא של הטעם. אם אתם...
קרא עוד »
דצמ 17, 2024
צאת שבת רבינו תם: גילויים מפתיעים שלא תיארתם
צאת שבת רבינו תם: המסורת שדתה את זמננו מי לא שמע על רבינו תם? האישיות המרתקת הזו לא רק שידעה לכתוב...
קרא עוד »
נוב 04, 2024