חזה עוף מוקפץ עם ברוקולי – מתכון מהיר וטעים!
חזה עוף מוקפץ עם ברוקולי – מתכון מדהים שכל אחד יכול להכין!
אין דבר יותר מבורך מאשר להגיע הביתה אחרי יום ארוך, ולגלות שיש מתכון שיציל אותנו מהשגרה ויעניק לנו מנה מהירה, בריאה ומעל הכול – ממכר! חזה עוף מוקפץ עם ברוקולי הוא בדיוק מה שאנחנו צריכים: מנה שמשלבת טעמים עשירים, צבעים מרהיבים ומרקמים שיגרו לנו את חושי הטעם. אז תתכוננו להתמכר, כי כשאתם תטעמו ממנה, תבינו למה היא הכי טעימה שיש!
זמן הכנת המתכון רמת קושי כמות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כמו בכל מתכון מהשורה הראשונה, גם כאן אנחנו מתרכזים ברכיבים הטריים והאיכותיים שיביאו לתוצאה הסופית המושלמת. חזה עוף מוקפץ עם ברוקולי הוא מתכון שקל להתאים אותו לסגנונות תזונה שונים. אתם יכולים לשדרגו ולהפוך אותו לגרסה ט vegan על ידי החלפת חזה העוף בטופו או בקולורבי.
- 600 ג' חזה עוף, פרוס לקוביות
- 200 ג' ברוקולי, מחולק לפרחים קטנים
- 2 כפות שמן זית
- 3 שיני שום, קצוצות דק
- 1 פפריקה מתוקה
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף ג'ינג'ר מגורר
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 4 בצל ירוק, קצוצים
שלבי ההכנה
בואו נכנס לעבודה! המתכון הזה, כמו כל מנה טובה, מתחיל לפני הכל עם הכנה נכונה של החומרים. בואו נתחיל.
- נחמם 1 כף שמן זית במחבת על חום בינוני גבוה.
- נוסיף את קוביות חזה העוף ונטגן עד שיהפכו לזהובות, כ-5-6 דקות.
- נשלוף את העוף מהמחבת ונסיים את הטיגון.
- באותה מחבת נוסיף את שאר שמן הזית ונטגן את השום ופרחי הברוקולי עד שהברוקולי מתרכך מעט, כ-3-4 דקות.
- נשיב את העוף למחבת, נוסיף את הפפריקה, רוטב הסויה והג'ינג'ר, ונערבב הכל ביחד.
- נתבל במלח ופלפל, ונבשל עוד 5 דקות.
- נוסיף את הבצל הירוק ב-2 הדקות האחרונות של הבישול.
אחרי שסיימנו לטגן, תכינו את הכניסה לשולחן כי לא תאמינו באיזו מהירות זה יתחסל!
אפשרויות להחלפת רכיבים
כבר דיברנו על גרסה טבעונית, אבל יש עוד אופציות שיכולות להתאים לכם! תוכלו להחליף את הברוקולי בפרחי כרובית, או לנסות להוסיף חצילים קלויים. אם אתם בעניין של טעמים מתוקים יותר, הוסיפו מעט דבש לרוטב הסויה, וזה ישדרג את המנה בכמה דרגות.
שדרוגים ותוספות
לאלו מכם שמעוניינים לשדרג את המנה, אפשר להוסיף מוצרלה מגורדת לפני ההגשה ולטגן אותה יחד עם העוף לאפקט אגדי של גבינה נמסה. אם אתם מרגישים חיפוש אחר דרך להעשיר את המנה, קפיצים, טראפלים או אגוזים קלויים יכולים להעניק למנה טוויסט מעניין ואסתטי!
שאלות ותשובות
איך ניתן להפוך את המתכון ליותר פיקנטי?
באמצעות הוספת פלפל חריף קצוץ או רוטב צ'ילי לצד רוטב הסויה.
האם ניתן להכין את המנה ביום מוקדם?
כן, אפשר לבשל את כל החומרים ולשמור במקפיא. כשתצטרכו, פשוט תחממו על מחבת מספר דקות.
מה לחפש כשקונים חזה עוף?
חפשו חתיכות בשר אדומיות ויפהפיות, ללא סימני בליה. תמרחו אותם בשמן זית ותפזרו קצת מלח.
מה אעשה אם אין לי שום?
אתם יכולים להחליף את השום בשום גבישי, או פשוט לוותר עליו אם לא עומדים בזה.
כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר?
המנה תישאר טובה למשך יומיים במקרר.
האם אפשר להוסיף ירקות אחרים?
בהחלט! גזר, קישוא ופלפלים יהיו תוספות מצוינות.
מה אני יכול להחליף בשביל רוטב סויה?
אפשר להשתמש ברוטב שקדים או להחליף ברוטב שיזו – טעים להפליא!
איך המנה מתאימה לאירוח?
בדיוק בשביל זה! פשוט תכינו כמות כפולה, והמנה תרגיש מרשימה וטעימה בכל שולחן.
מה כדאי להגיש לצד המנה?
תוספת של אורז בסמטי מבושל או נודלס תאיים להעניק פינוק עוד יותר אקזוטי.
האם כדאי לוותר על השום?
לא ממליץ! השום מוסיף טעם נפלא ומרענן!
מהנסיון שלי, חזה עוף מוקפץ עם ברוקולי הוא אוכל שכולם מתלהבים ממנו. הוא מיוחד, הוא משגע – בקיצור, מתכון מעלף לכל אירוע. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם, כי כל אחד צריך לטעום את ההנאה הזו!