חמין עם בשר מספר 8 – מתכון שמחמם את הלב
"`html
מתכון לחמין עם בשר מספר 8
דמיינו את המראה של חמין ריחני שהתבשל באיטיות כל הלילה, עם ניחוחות שמלאים את הבית והופכים את כל השכונה לחקלאית. מתכון זה, מגישים באהבה ובגאווה, נבנה על יסודות חזקים של זיכרונות מהילדות, מהבתים של סבתא שידעו לשמר את הטעמים האותנטיים ביותר. כל ביס מחמין חם ונימוח מספק לנו חוויה מדהימה, כמו חיבוק חם ביום קר. לאחנה, אנחנו מזמינים אתכם לרכוש את המרכיבים ולצאת לדרך לקראת הכנה של חמין מספר 8 המופלא, שישאיר אתכם ואת האורחים שלכם עם טעם אגדי של עוד!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 8-10 שעות
- רמת קושי: בינוני
- כמות מנות: 6-8 סועדים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את החמין המושלם, נצטרך את הרכיבים הבאים, ששוברים את השגרה ומביאים טעמים שונים יחד בשילוב מדהים וממכר:
- 1 ק"ג בשר בקר צמוד עצם (למשל בריסקט או שייטל)
- 2 כוסות שעועית סודית (מומלץ להשרות אותם 8 שעות מראש)
- 2 כוסות קמח תפו”א (מתאים לחלוטין לגרסה ללא גלוטן)
- 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לחצאים
- 2 גזר, קלופים וחתוכים לעיגולים
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 4 כפות שמן זית
- 4 כוסות מים צוננים
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- תיבול: כף כמון, כף פפריקה מתוקה, כף קימל (כל אחד לפי בחירתכם)
המרכיבים האפשריים
אם אתם רוצים לשדרג את המתכון או לנסות גרסה טבעונית, אפשר לשים 400 גרם טופו במקום הבשר ולהוסיף גרגירי חומוס או עדשים במקום השעועית. זה בהחלט לא אותו דבר, אבל אפשר ללקק את האצבעות גם ככה!
שלבי ההכנה
כעת, כשיש לכם את כל המרכיבים הטעימים המונחים על השולחן, הגיע הזמן להתחיל בסודות הכנת החמין:
- משרים את השעועית במים למשך 8 שעות לפחות.
- מחממים סיר גדול עם שמן זית ומטגנים בו את הבצל הקצוץ עד שיהיה שקוף.
- חותכים את הבשר לחתיכות בגודל של פיסות אכילה ומוסיפים לסיר עם הבצל.
- מטגנים היטב את הבשר מכל הצדדים עד שהוא נראה משגע ופנינת זהב.
- מתבלים במלח, פלפל, כמון, פפריקה וקימל, ומערבבים היטב.
- מוסיפים את השעועית המושרת, תפוחי האדמה והגזר.
- מוסיפים 4 כוסות מים צוננים לסיר.
- מביאים לרתיחה, ואז מכסים ומבשלים על חום נמוך לפחות 8 שעות (אידיאלי במשך הלילה).
- אם אתם רוצים להוסיף טעמים נוספים, כדאי לשים כמה עלי דפנה וגם שיני שום שלמות.
- מדי פעם, אם החמין מתחיל להתייבש, אפשר להוסיף מים רותחים.
לאחר שהחמין מבושל כמה שעות, מתפשטים ריחות מדהימים בכל הבית. בסיום הבישול, החמין יראה גבוה, אוורירי, נימוח ונמס בפה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם רוצים לשדרג את החמין למעלף, תמיד אפשר להוסיף רבע כוס פרחי כרובית מולחמים בחומץ או אגסים מתוקים קצוצים למעלה. לעשייה קלה יותר, אפשר להגיש עם לחם טרי או פיתות חמות, או לבחור בקצת חריף על מנת להחיות את הדברים.
שאלות ותשובות
מה הסיבה שהחמין מכיל שעועית?
שעועית מוסיפה טעמים מדהימים, חלבון וסיבים תזונתיים, והיא נהדרת גם למי שרוצה שתחלוף אותי חוויות.
אני לא אוהב חלבון מן החי. איך אפשר להכין את החמין ללא בשר?
אפשר להמיר את הבשר בטופו מעושן או גרגירי חומוס. התוצאה תהיה מרעננת ומזינה.
כמה זמן אפשר לשמור חמין במקרר?
זה יכול להחזיק עד 3 ימים במקרר, אבל אני ממליץ להקפיא את החמין אם אתם לא אוכלים אותו תוך 2-3 ימים.
למה מבשלים חמין בלילה?
הבישול האיטי בלילה מאפשר לטעמים להתמזג בצורה מושלמת, וכשהבוקר מגיע – יש ממתק מופלא שמחכה.
אפשר להשתמש בשעועית מקופסאות?
בהחלט! שימוש בשעועית מקופסאות תזרז את ההכנה, תבטיח חמין קל להכנה ולתוצאה מדהימה.
מה קורה אם לא מוסיפים מספיק מים?
אם לא מוסיפים מספיק מים, החמין עלול להתייבש ולהפוך לא יומרני. חובה לעקוב אחרי מצב הנוזלים.
יש לי אורחים צמחוניים. איך אפשר לשלב חמין גם להם?
שימו לב להכין חמין אחד עם בשר ואחד ללא בשר. תוכלו להשתמש בטעמים שונים להתאמת את הסוגים לצמחונים.
איך יודעים מתי החמין מוכן?
החמין מוכן כאשר כל המרכיבים רכים לחלוטין, והטעמים התמזגו יחד בהרמוניה.
האם אפשר להוסיף יותר תיבול?
כמובן! תיבול זה עניין של אהבה. אפשר להוסיף תבלינים כמו ציפורן או קינמון לטעמים נוספים.
איך הכי נכון להגיש את החמין?
מומלץ להגיש חם עם לחם חם, רוטב חריף בצד ורבעי לימון למי שאוהב. אז אל תהססו לשתף את המתכון עם חברים ורשתות חברתיות!
"`