חציל מטוגן עם שום ופטרוזיליה שיעשה לכם טעים!
"`html
מתכון משגע לחציל מטוגן עם שום ופטרוזיליה
החציל הוא ירק שלעיתים זוכה להתעלמות רבה, ולא בצדק! כשם שהחציל מפתיע במרקמו המענג והטעמו הייחודי, כך גם המתכון הזה יהפוך אתכם למעריצים מושבעים! ברגע שתעשו אחד ועוד אחד, תבינו שהחציל המטוגן הזה הוא לא רק מנת ליווי – הוא כוכב שבמרכז השולחן! חציל מטוגן עם שום ופטרוזיליה שאי אפשר להפסיק ללקק את האצבעות. אנחנו כאן, מתענגים על כל ביס, אז בואו נצלול לעולם המלא טעמים, ריחות וניחוחות.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק?
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מגיש 4 מנות
הרכיבים הדרושים
האם אתם מוכנים למסע קולינרי? כדי לייצר את המנה המדהימה הזו, נזדקק למעט רכיבים פשוטים אך עם פוטנציאל לא אגדי!
- 2 חציל בינוני, חתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- 3 כפות קמח (אפשר גם קמח ללא גלוטן למי שעוקב אחרי זה)
- 1/2 כוס שמן זית לטיגון (או יותר אם תרצו)
- 4 שיני שום, קצוצות דק
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (טרייה ומרעננת)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- לימון לשרת (אופציונלי, אבל מי לא אוהב?!)
חוץ מהמרכיבים הבסיסיים, אפשר לשדרג את החצילים עם כמה תוספות חוקיות. כמה דוגמאות שיכולות להוסיף טעמים ייחודיים: בצל קצוץ, כמון, או אפילו פרוסות של גבינת מוצרלה. המגוון הוא אינסופי!
שלבי ההכנה
כעת הגיע הזמן להכין את המנה הדליקה הזו, עם שלבים פשוטים ומינימליסטיים. אז שימו מגבת ליד, כי השמנים יכולים להתפזר!
- שמים את פרוסות החציל בקערה וממליחים אותן קלות. מניחים להן לשבת כ-10 דקות, כדי שיפרישו נוזלים מרירים.
- מניחים סוכר או סודה לשתייה על גבי הפרוסות, אם ברצונכם להעצים את הטעם המשגע (זה לא חובה, אבל בהחלט מתאים).
- לאחר 10 דקות, סוחטים את פרוסות החציל ומשאירים אותן יבשירות.
- מוסיפים לקמח מעט מלח ופלפל, ומערבבים היטב.
- מחממים שמן זית במחבת, על חום בינוני גבוה.
- מצפים כל פרוסת חציל בקמח משני הצדדים ומניחים במחבת. לא לדחוס; יש להשאיר מרווח בין הפרוסות.
- מטגנים את החצילים כ-3-4 דקות מכל צד עד שהם זהובים ופריכים (תראו איזה גוון מדהים זה הופך).
- מוציאים את החצילים על נייר סופג כדי להפסיק את הטיגון, ומונחים להם לספוג עודף שמן.
- כשהחצילים מתקררים מעט, טובלים בשום הקצוץ והפטרוזיליה, ובעזרת סכין מחלקים אותם בעדינות.
- מניחים צלחות עם חצילים ומקשטים ברוטב לשום או סחיטת לימון (על הכל אתם אחראים!).
להכנה מדהימה נוספת, אם אתם מחפשים טעמים נוספים, ניתן להוסיף גם רוטב צ'ילי מתוק או טחינה על המנה החמה!
תוספות או שדרוגים אפשריים
אז כשמדובר בחצילים מטוגנים, אנחנו יכולים לרדת לתהום של תוספות שירימו את המנה למעלף! איך לגבי:
- שיני שום קלויות, שחוזרות לחיים ומספקות ריח ממכר?
- פרוסות עגבנייה על החציל בצלחת, כדי לשמור על הטריות?
- גבינת פטה מפוררת שעוטפת את כל הטעמים?
- חומוס בקוביות לצד המנה שעליו מרוחה תערובת שום מתובלת?
מהנסיון שלי, תוספות יכולות להזרים צבעים וטעמים למנה, כך שתמיד תנסו לקפל עימן ולצאת למסע טעמים!
שאלות ותשובות
מה עושים אם אני רוצה חציל בציפוי יותר פריך?
הדרך פשוטה – לאחר הציפוי בקמח, תוכלו להוסיף ביצה טרופה ובסוף לטבול את החציל בפירורי לחם (או פנקו) לפני הטיגון.
האם אפשר להכין את המנה ללא טיגון?
בהחלט! אפשר לאפות את פרוסות החציל בתנור עם מעט שמן עד שהן רכות ויפות. יש גם מתכונים בהם חציל ממולא ומבושל בתנור!
מה עושים עם החציל אם הוא מריר?
תהליך המלחון שמבצענו בתחילת המתכון מוציא את המרירות. במקרה שהחציל עדיין מריר, ייתכן שהוא לא במצב טוב.
איך ניתן להעביר את החצילים הלא מגופרים מבלי שיתפרקו?
השתמשו במרית שטוחה כדי להרים את הפרוסות הטמונות, זה יעזור!
מה ניתן להגיש עם החצילים המטוגנים?
אפשר להגיש עם טחינה, רוטב שום, סלט ירקות בריא, או סלט תפוחי אדמה להגשה מושלמת.
האם אפשר לדלג על השום?
ללא ספק! ניתן להשאיר את השום בחוץ והמנות vẫn יהיו מדהימות בטעמן.
מהן הפטרוזיליה הטובות ביותר לצורך המתכון?
פטרוזיליה טרייה היא תמיד אחלה! אם אין, אפשר להשאיר את זה ולהסתפק בכוסברה שנמצאת!
האם זה מתאים לילדים?
הילדים עשויים לאהוב את החצילים המטוגנים. תכלולו אותם בתהליך הבישול; זה יכול לקחת אתכם לגבהים חדשים יחד!
האם המתכון הזה דל פחמימות?
בהחלט! המתכון הזה הוא נהדר ואפשר להכין אותו בצורה בריאה יותר.
איך ניתן לשמור על החצילים אם מיותר מדי?
חצילים שנשארים לא מחממים, שומרים במקרר, וייעשו טוב אם תחממו אותם מחדש מן התנור.
אז עד כאן המתכון המדהים לחציל מטוגן עם שום ופטרוזיליה. אתם חייבים לנסות להכין אותו בבית ולהתענג על הטעמים. אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה בכל הרשתות החברתיות ואפילו עם חברים ואנשים שאוהבים לאכול!
"`