כבד קצוץ הכי טעים שיש – המתכון שכולם יאהבו
מתכון לכבד קצוץ הכי טעים שיש
אחת מהעדויות האמיתיות לאהבה במטבח המקומי היא הכבד הקצוץ. מדובר במנה שמחזירה אותנו לא רק לטעמים המוכרים אלא גם לזכרונות הילדות, לרגעים משפחתיים סביב השולחן. אם אתם מחפשים מתכון שמשלב טעמים עזים, מרקם מושלם וערכים תזונתיים גבוהים, הגעתם למקום הנכון. הכל, החל מהמרכיבים ועד הדרך שבה אנו מכינים, מבטיחים לנו מנה שעליה יגידו "מדהים" ו"אגדי". אנו נבנה כאן מתכון שיגרום לקהל המוזמנים שלכם ללקק את האצבעות ולבקש עוד.
זמן הכנת המתכון ורמת קושי
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
נחזור רגע לדבר על החומרים שמצטרפים למסיבה הזו. הכבד הקצוץ שלנו הולך להיות עשיר, טעים ואפילו ממכר! להלן יהיה רשימה של המרכיבים החיוניים שתצטרכו:
- 500 גרם כבד עוף (או כבד טלה, אם אתם רוצים לנסות טעם שונה)
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 3 כפות שמן זית
- 2 ביצים קשות, קצוצות
- 2 כפות מחית שום (או 1-2 שיני שום קצוצות)
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית כמון (אפשר לשים יותר אם אוהבים)
- פוליש של קוקה (או פפריקה מתוקה) לקישוט
- כתב ירוק לקישוט, כמו טימין או פטרוזיליה
אז מה אתם אומרים? עם רשימה כזו, נתחיל ללכת על זה. ואגב, אם אתם רוצים להכין גרסה טבעונית, תוכלו להשתמש בגרגרי חומוס במקום כבד ולשלב בעזרת תיבול טוב, טעמים חמוצים ומעט אגוזים לשדרוג נוסף.
שלבי ההכנה
תכינו את עצמכם. בקרוב תתמכרו לחוויה הזו של הכנת כבד קצוץ.
- חממים שמן זית במחבת על חום בינוני ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצל רך וזהוב.
- מוסיפים את הכבד למחבת ומבשלים במשך 10-15 דקות, עד שהכבד מבושל לחלוטין.
- מצננים את הכבד מעט ואז מעבירים אותו למעבד מזון.
- מוסיפים את הביצים הקשות, מחית השום, מלח וכמון ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
- מניחים את הכבד הקצוץ בכלי מעניין ומקשטים עם פפריקה ופוליש ירוק.
- מעבירים לקירור למשך לפחות 1-2 שעות לפני ההגשה.
כעת יש לנו את הכבד הקצוץ המושלם. שמים לב למרקם האוורירי, לניחוח המיוחד ולהרגשה שממלאת את החדר. זה הזמן לצאת מהמטבח וללכת לעצב את השולחן!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו כשיש לנו את הבסיס, בואו נבוא בדרכים נוספות שיוסיפו עוד טעמים למנה שתכף תפתיעו את האורחים שלכם.
- למה לא להוסיף פטריות מוקפצות לתערובת? זה יוסיף הן טעם שונה והן מרקם שונה!
- שדרוג עם אגוזי לוז קצוצים. זה ייתן למנה קראנץ' משגע!
- אם אוהבים חריף, אפשר להוסיף מעט רוטב סriracha או צ'ילי קצוץ.
- זה הזמן גם לנסות לשלב מעט גבינת מסאלה (אם אתם מעדיפים טעמים חזקים יותר).
שאלות ותשובות
איך אני יכול לדעת אם הכבד מבושל היטב?
במהלך הבישול, יש לבדוק שהכבד מגיע לטמפרטורה פנימית של 70 מעלות צלזיוס, ומשנה צבעו מחום אדמדם לאוף-אפור בהיר.
אפשר להכין כבד קצוץ ללא ביצים?
בהחלט, ניתן להשאיר את הביצים מחוץ למתכון, והכבד עדיין ייצא טעים ואוורירי.
למה כדאי להניח את הכבד להיכנס למקרר לפני ההגשה?
ככה התבשיל מתייצב, והטעמים מתמזגים בהרמוניה מושלמת.
האם ניתן להקפיא את הכבד קצוץ?
כן, אך מומלץ לאחסן אותו באריזות מיוחדות למניעת קפיצה של טעמיו.
כיצד יודעים כמה מלח לשים?
מלח זה עניין של טעם. התחלנו בכמות המומלצת, אבל תתכונו לטעום ולטייב במהלך הבישול אם יש צורך.
האם יש תחליפים לשום?
אם אינכם אוהבים שום, תוכלו להוסיף בצל נוסף או אפילו לסחוט מעט מיץ לימון.
האם ניתן להשתמש בכבד של עוף במקום טלה?
בהחלט, כבד עוף הוא בחירה בסיסית, ומכין טעמים משגעים!
האם הכבד הקצוץ מתאים לילדים?
מומלץ להחיל את המתכון בלי שום חריף, ואם יש צורך בהחלט ניתן להמעיט במלח.
איך אני יכול לשדרג את ההגשה?
הניחו את הכבד הקצוץ על לחם קלוי, קישוט עם ירקות צבעוניים מסביב – מדובר במנה מתוחכמת!
זו מנה בריאה?
באם אתם משתמשים בכבד עוף, זו מנה עשירה בויטמינים ויכולה להיות חלק מתפריט מאוזן.
נראה מה היה: הכבד הקצוץ שכב כאן, הטריף את המחשבות של כולם. אתם בהחלט תפסו ידיים על העניין, סיימתם את המנה שלכם, ואנו ממליצים לשתף את המתכון הזה בקרב חברים, משפחה וכל מי שאוהב טעמים מופלאים!