כבד קצוץ עם ריבת בצל בדרך המפתיעה ביותר!

כבד קצוץ עם ריבת בצל – חוויה מדהימה בכל ביס

לא כל יום יוצא לנו לטעום מנה כזו, שאפשר לשבת איתה בחיק משפחה באווירה רוויה באהבה וזיכרונות ילדות. היכולת לשלב בין הכבד הקצוץ, שהוא אחד המנות המסורתיות והממכרות ביותר בעולם האוכל, לבין ריבת הבצל, שהופכת את כל התמונה למעלפת, פשוט משגעת. ואז, כשמוסיפים על לחם טרי, המנה получше становится اجمل! אז אתם מתייצבים ומכינים את כבד הקצוץ עם ריבת הבצל שלנו!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות מדובר

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמה קושי: קל
  • מספיק ל-4-6 מנות

הרכיבים הדרושים:

כדי להכין את המנה המדהימה והמושלמת הזו, כל מה שאתם צריכים זה כמה רכיבים פשוטים, אבל יחד הם יוצרים טעמים אגדייים:

  • 500 גרם כבד עוף, טרי או קפוא
  • 2 בצלים גדולים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס דחוסה של פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלאפל (חשוב לתת טוויסט מרשים!)
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/4 כוס ריבת בצל (לא לשכוח את זה, זה החלק המשוגע!)
  • פרוסות לחם טרי להגשה

מגעים לדברים זורמים, נכון? ואם תרצו גרסה טבעונית, תוכלו להשתמש בהרבה ירקות קצוצים גסים במקום כבד.

שלבי ההכנה:

והנה התחנה הראשונה – ההכנה! זה הזמן להפעיל את הקסם שלכם במטבח:

  1. בסיר מחממים שמן זית על חום נמוך.
  2. מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומטגנים עד שיתחילו להתכהות.
  3. לאחר מכן, מוסיפים את הכבד למחבת ומבשלים למשך 10-15 דקות עד שהכבד מתבשל אך משאיר עסיסיות.
  4. מוסיפים את התבלינים – מלח, פלאפל וכמון, ומערבבים היטב.
  5. כשהכבד מתקרר מעט, מועכים את הכבד במזלג או מעבירים למעבד מזון.
  6. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים.
  7. בזמן זה, תקחו את ריבת הבצל ותפזרו לשכבה אחידה על הכבד.
  8. מקפלים את התערובת ומשאירים לה לנוח במקרר במשך כשעה, לצורך ההכרמה.
  9. חוצים פרוסות לחם ומורחים עליהן את הכבד.
  10. מניחים על כל פרוסת כבד טיפה ריבת בצל לפינוק מושלם.
  11. מגישים ונהנים!

אם אתם רוצים לשדרג את המנה, אפשר להוסיף אגוזי פקאן קצוצים למעלה, או לזלף קצת שמן מפוזר לחוויה נוספת!

שאלות ותשובות:

מה עושים אם הכבדים קפואים?

אין בעיה! פשוט מכניסים את הכבדים למים חמימים למספר דקות כדי להפשיר אותם בקלות.

האם אפשר להכין את הכבד מבעוד מועד?

בוודאי! אפשר להכין את המנה יום לפני, ולשמור במקרר. רק יש לחמם מעט לפני ההגשה.

האם יש תחליפים בריאים לריבה?

ישנן ריבות מקולפות שאפשר להשתמש בהן, או להכין ריבה בעצמכם מקישוא או מירקות אחרים, אם אתם מחפשים משהו טבעי יותר.

אילו לחמים מומלצים ללחם הכבד?

לחם חיטה מלאה, לחם דרוזי או לחם עם אגוזים הולכים מצוין!

שואלים אותי על התיבול. האם יש המלצות?

מומלץ לנסות גם חרדל מתקתק או צ'ילי חריף לאוהבי התיבול.

איך לדעת אם הכבד מבושל מספיק?

אם הכבד מתפורר ומעט אדום מבפנים הוא במצב מושלם! לא לבשל יותר מדי זה יגרום לייבוש.

האם אפשר לדלל את כמות הבצל?

אפשר, כמובן! אפשר להוסיף יותר פטרוזיליה במקום.

האם יש לכם טיפים לארוחה מלאה?

לצד המנה, מגישים סלט ירקות טריים או חומוס לערבוב טעמים מרהיב!

מה אם לא אוהבים איך יוצא הטעם?

לא לפחד לשחק עם התבלינים – מוסיפים בהדרגה עד שמגיעים לטעם שמספק.

האם אפשר לאכול את המנה גם קרה?

בוודאי! היא טעימה גם בטמפ' החדר.

אם הגעתם עד כאן, תנו לעצמכם פרס כביר! האם לא מתחשק לכם לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ברשתות החברתיות? מעודי בפייסבוק או באינסטגרם, שתפו את הרגעים שלכם עם כבד קצוץ וריבת בצל, כי זה משגע!

אבטחת אירועים אוכל ומסעדות אופנה אירוח ונופש אירועים בשטח אלכוהול בר / בת מצווה הלכה הרצאות חתונות כללי מוסיקה לאירועים מסיבת רווקים / רווקות מתכונים מתנות פעילויות צילום אירועים שירותים לאירועים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
משמעות השם צח: פירוש ופרטים לפי הקבלה
מה אתם יודעים על השם "צח"? מקור השם: ואיך הוא מתכתב עם מגדרים? השם "צח" הוא שם עברי, שמעביר תחושת רעננות...
קרא עוד »
אוק 23, 2024
ברכות לבת מצווה של חברה שיהפכו את האירוע למיוחד
בחגיגת בת מצווה - ברכות לשמחות שלנו! אז הגיע הרגע הגדול! בת מצווה שלך, החברה הכי טובה! רגע של התרגשות,...
קרא עוד »
נוב 12, 2024
איך לחשב גיל הריון IVF בקלות ובדיוק?
חישוב גיל הריון IVF: הכל מהכל! אם אתם נקלעים לתהליך של IVF (הפריה חוץ גופית), ייתכן שאתם תוהים איך בדיוק...
קרא עוד »
אוק 19, 2024