כדורי שוקולד מתכון בסיסי שיהפוך אותך למומחה קינוחים
כדורי שוקולד – מתכון בסיסי ומושלם
תשמעו, יש משהו קסום בכדורי שוקולד. אפשר פשוט ללקק את האצבעות ולא להתנצל על זה בכלל! מהנסיון שלי, מדובר במתכון כ"כ קל, טעים וממכר, שלפעמים קשה להאמין שלא חיפשו את המתכון הזה בספרי בישול עתיקים. כל מי שטועם מהכדורים המדהימים הללו פשוט מתמכר אליהם והופך לשגריר של המתכון. הגיע הזמן להכין אורח לחוויה שלא תשכחו!
זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות יוצאות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל מאוד
- מספר מנות: 20 כדורים
הרכיבים הדרושים
כעת, לאחר שהתיאום הראשוני הזה גרם לכם לרצות להכין את הכדורים המושלמים הללו, נצלול לעולם המשגע של הכנת כדורי השוקולד!
- 200 גרם שוקולד מריר (לפחות 70% קקאו)
- 100 גרם ביסקוויטים (כגון פתי בר או ביסקוטי למי שרוצה לשדרג)
- 150 מ"ל שמנת מתוקה (או חלב קוקוס לגרסה טבעונית)
- 3 כפות סוכר (לפי הטעם, אפשר גם סוכר קוקוס)
- קוקוס מגורר או אגוזים קצוצים לציפוי
- לגירוד: מעט מלח (המלח מדגיש את טעם השוקולד)
שימו לב, שוקולד מריר הוא לא רק טעים, אלא גם מלא בסוגים בריאים של שומן. יתרה מכך, יש לו יתרונות בריאותיים רבים. אז כל ביס הוא מהנה וגם משפר את מצב הרוח שלכם!
שלבי ההכנה
כשאתם מתקדמים בהכנת הכדורים הללו, חשוב לזכור שהמדריך הזה הוא רק הקצה. אתם יכולים לשדרג את המתכון באינסוף דרכים. הנה השלבים הבסיסיים!
- ממיסים את השוקולד המריר בסיר קטן על להבה נמוכה, עד שהתערובת חלקה וללא גושים.
- באותו סיר, מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים יחד עם השוקולד המומס.
- מוסיפים את הסוכר והמלח, ומערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין.
- מכבים את הלהבה ומעניקים לשוקולד ללכת ולהתקרר לטמפ' החדר.
- כשהתערובות כבר לא רותחת, שופכים לתוכה את הביסקוויטים המרוסקים ומערבבים יחד עד שהתערובת נאספת.
- בעזרת כף, קוטעים פיסות מהתערובת ויוצרים כדורים בגובה של כ-3 ס"מ.
- מגלגלים את הכדורים בקוקוס המגורר או באגוזים קצוצים.
- מפזרים את הכדורים על גבי מגש ומכניסים למקרר לשעה, כדי שיתייצבו.
- ואחרון חביב – לאחר שהכדורים התייצבו, הוציאו מהמקרר ותהנו מהם עד לנשימה האחרונה!
גרסה טבעונית או ללא גלוטן
שימו לב, מי שמעוניין בגרסה טבעונית יכול להחליף את השמנת המתוקה בחלב קוקוס ולוותר על הביסקוויטים שמכילים גלוטן. אפשר לשדרג עם אגוזי לוז או פקאנים טחונים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
יש אינסוף דרכים לשדרג את הכדורים המדהימים הללו. אפשר להוסיף לתערובת: דובדבנים מיובשים, קקאו, טחינה או אפילו כמה טיפות של רום או ויסקי כדי לתת טאץ' חגיגי!
תנסו גם לקשט עם שוקולד לבן על מנת ליצור איזון טעמים ולעשות ניגודיות מפתה. לדעתי, השדרוגים הם מה שהופך את המתכון הזה לאגדי, כי כל אחד יכול למצוא כאן את ההעדפה האישית שלו.
שאלות ותשובות
אחד הכדורים נפלה על הרצפה, מה לעשות?
אל תדאגו, זה קרה לכולם. פשוט תרים את הכדור ותוודא שאין אבק עליו. החיידקים לא חושבים על טעם השוקולד!
למה דווקא שוקולד מריר ולא שוקולד חלב?
שוקולד מריר מציע טעמים עשירים יותר ומפחית את הסוכר. הוא הופך את הכדורים להרבה יותר מדהימים!
מתי הכי טוב לאכול את הכדורים?
הכדורים הכי טעימים ביום שלאחר שהכנתם אותם, אבל הם לא מחזיקים מעמד יותר מדי זמן! לא בטוח שיישארו בסוף היום.
האם אפשר להקפיא את הכדורים?
בהחלט! הם נשארים מאוד טעים גם אחרי הקפאה. אך אל תשכחו להפשיר כמה שעות במקרר לפני ההגשה.
האם יש הבדל בטעם בין סוגי ביסקוויטים שונים?
כן! ביסקוויטים עם טעמים שונים מוסיפים צבע וטעם נוספים. תנסו את כל מה שיש לכם במגירה.
איפה אפשר לקנות שוקולד מריר איכותי?
סופרמרקטים, חנויות מתמחות בשוקולד או בשווקים אורגניים מציעים שוקולד מריר איכותי שממנו תכינו את הכדורים שלכם.
אפשר להוסיף צימוקים לתערובת?
לגמרי! הצימוקים מוסיפים קריזמיות והרבה טעמים שונים. זה מאוד משגע.
מה אם אני אלרגי לאגוזים?
אל תשכחו להמרות את האגוזים בקוקוס או לפתח את הכדורים רק עם ציפוי שוקולד.
כמה זמן הכדורים מחזיקים במקרר?
בדרך כלל הם מחזיקים בין 5-7 ימים, אבל מדובר במשהו שהולך ונדלדל!
האם אפשר להכין את הבלילה יום לפני?
לגמרי! אפשר להכין את התערובת בערב וליצור כדורים בבוקר, אבל אל תשכחו לשמור במקרר!
הגיע הזמן לשתף את המתכון המלווה בהמון טעמים מדהימים ברשתות החברתיות ולספר לחברים על ההכנה הקלה והטעימה! תנו להם ללקק את האצבעות וגם הם יגלו את הכדורים המשגעים! שתפו אותה ועשו לכל אחד מתנה מענגת!