כדורי שוקולד של פעם עם קקאו שיגרמו לכם להתמכר
כדורי שוקולד של פעם עם קקאו
לפעמים, כשאני חושב על הילדות שלי, אני מתמלא בזיכרונות של ריחות מוכרים, טעמים מדהימים והאווירה הביתית שעטפה אותנו. כדורי שוקולד של פעם עם קקאו היו חלק בלתי נפרד מהחיים שלנו – הם היו שם בכל חגיגה, בכל יום שישי ואפילו סתם כך, באמצע השבוע, כשטיפה של מתוק הייתה נדרשת. המנה הזו לא רק שהיא אוורירית ונימוחה, היא גם משגעת ומעלפת, והשילוב של הקקאו עם המרקם שלה יוצר חוויה פשוט אגדי. אז, הגיע הזמן לפנק את עצמכם במתכון הזה, אתם עומדים ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנת המתכון: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מניחים: כ-20 מנות
הרכיבים הדרושים
אחד הדברים המדהימים במתכון הזה הוא שהרכיבים בו זמינים ויכולים להיות מותאמים לפי מה שיש לנו בבית. אם אתם אוהבים שוקולד, אל תתפשרו על האיכות, זה הזמן להביא את השוקולד הכי טעים שיש!
- 200 גרם פתי בר (או ביסקוויטי שוקולד)
- 100 גרם חמאה רכה
- 100 גרם סוכר
- 2 כפות קקאו איכותי (הכי שוקולדי והכי מפנק)
- 1 קופסת חלב ממותק (המגע המתוק שכולנו אוהבים)
- 50 גרם קוקוס טחון (לא חובה, אך מוסיף טעם משגע)
- 100 גרם שוקולד מריר מגורר (או שוקולד חלב, מי שמעדיף)
- אגוזי לוז קצוצים (לא חובה)
מרכיבים חלופיים
יש לכם מגבלות תזונתיות? לא נורא! הכנת כדורי השוקולד יכולה להיות גם טבעונית. פשוט החליפו את החמאה בשמן קוקוס, ואת החלב הממותק בחלב סויה ממותק. גם שוקולד מריר עשוי להיות טוב פה.
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן לגלות איך להכין את הכדורים המדהימים הללו. זה קל ומהיר! מוכנים? בואו נתחיל.
- שמים את הביסקוויטים בתוך שקית ובוחשים היטב עד לקבלת פירורים דקים.
- מעבירים את הביסקוויטים לפינה רחבה של קערה.
- מתהדרים את החמאה הרכה, הסוכר, הקקאו לחלב הממותק ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את פירורי הביסקוויטים לתערובת ומערבבים שוב עד שהתערובת רטובה מכל הצדדים.
- מוסיפים קוקוס טחון ושוקולד גרוס, ומערבבים שוב עד שהתערובת מתערבבת בצורה מושלמת.
- לנווט את התערובת לכדורים בגודל הגולגולת (בערך 3 ס"מ).
- אם רוצים, מכסים כל כדור בקוקוס טחון או אגוזי לוז קצוצים.
- מניחים את הכדורים במקפיא למשך כ-15 דקות לתפוס את הצורה.
- אני תמיד אוהב לאכול אותם עם כוס קפה מריר או עטוף ברוטב שוקולד!
תוספות ושדרוגים אפשריים
הכדורים הללו מאפשרים לכם להיות יצירתיים! תוכלו להוסיף לתערובת חתיכות פרי יבש כמו צימוקים או דובדבנים. אתם יכולים לשדרג את זה עם תמצית וניל לאיזון הטעמים או אפילו להוסיף קצת חרדל טיילנדי להרגיש את התשוקה של מתוק ומלוח. חשוב לדעת שגם כשהכדורים יהיו במקרר, הם יוסיפו את המתיקות לחיים שלכם. תתאמינו לי, זה מה שאני ממליץ!
שאלות ותשובות
אילו ביסקוויטים הכי מתאימים למתכון?
פתי בר או ביסקוויטי שוקולד הם הבחירה הכי קלאסית, אבל אפשר לשלב גם ביסקוויטים ללא סוכר או קנויות של פרווה.
אפשר לשמור את הכדורים במקפיא?
בהחלט! הכדורים יכולים להחזיק במקפיא עד כמה שבועות, אבל מי יוכל להתאפק לחכות כל כך הרבה זמן?
איך אני יודע אם הם מוכנים?
הכדורים צריכים להיות קרים למגע ונקיים מחלב שמן. אם הם מתפוררים, זה אומר שהייתם צריכים להוסיף קצת יותר חמאה!
האם אפשר להכין גרסה דלת סוכר?
בוודאי! ישנם תחליפי סוכר בריאים בשוק או סוכרים טבעיים כמו מייפל או דחוסי דקל.
אפשר לשדרג את הכדורים עם פרי יבש?
כמובן! דובדבנים מיובשים או צימוקים יכולים להוסיף מתיקות משגעת.
כמה כדורים כדאי להכין?
אני ממליץ תמיד להכין כמות כפולה! המנה הזו נגמרת לפני שפקתם עין.
אני לא אוהב קוקוס, מה לעשות?
לא נורא! פשוט אל תוסיפו קוקוס. זה עדיין יוצא פשוט אגדי!
איך אני יודע שהשוקולד איכותי?
חפשו שוקולד עם אחוז קקאו גבוה, לדוגמה, שוקולד מריר מעל 70% יהפוך את הטעמים לעשירים יותר.
אפשר לשים אגוזי מלך?
בהחלט! אגוזי מלך קצוצים מתאימים מאוד וישדרגו את הכדורים בקלות.
מה עושים אם התערובת רכה מדי?
אם התערובת רכה מדי, תוסיפו עוד מעט פירורי ביסקוויטים או קקאו ושוב תערבבו.
אז אחרי כל אלה, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות! אני בטוח שהחברים שלכם יעריכו את הכדורים המדהימים הללו וישמחו לנסות להכין אותם בעצמם. חגיגה של טעם מחכה לכם!