כיצד להכין עוגת שקדים אוורירית ומפתיעה
עוגת שקדים אוורירית – המתכון המושלם למי שאוהב מתוק!
כשמדובר בעוגות, אין דבר יותר מושלם מעוגת שקדים אוורירית. היא פשוט מתמוססת בפה כמו חלום, עם מרקם נימוח וענג מרוכז של טעמים. כולנו מכירים את התחושה של לקחת ביס מעוגה שלא רוצים לשחרר, ואת הרגע הזה בו אמא או סבתא מכניסות את העוגה לתנור, והבית מתמלא בניחוחות שמזכירים לנו את הילדות. אז, תפסו את התפוח שלכם – אנחנו הולכים לקחת אתכם למסע טעים של הכנת עוגת השקדים המדהימה הזו.
זמן ההכנה
- סה"כ זמן: 1 שעה
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל במלאכת האפייה, חשוב שנכיר את המצרכים שיביאו לנו את העוגה הכי טעימה שיש. הכנת עוגת השקדים האוורירית הזו כוללת מרכיבים פשוטים וזמינים, כך שאין שום סיבה לא לנסות את המתכון הזה. להלן הרשימה:
- 200 גרם שקדים טחונים
- 150 גרם סוכר
- 4 ביצים
- 100 גרם חמאה (רכה)
- 1 כפית תמצית vaniglia
- 1/2 כפית מלח
- 50 גרם קמח (לגרסה ללא גלוטן, אפשר להמיר בקמח שקדים)
- אבקת סוכר לקישוט (אופציונלי)
מרכיבים חלופיים
כמובן שלא חייבים להיצמד בדיוק למרכיבים. אם תרצו לגוון, תוכלו לשלב תוספות כמו שוקולד מריר קצוץ או מחית פירות – זה יכול להוסיף הרבה טעמים משגעים! אם יש לכם אורחים טבעוניים, אפשר להחליף את הביצים במחית בננה או רסק תפוחים ושמנת צמחית במקום חמאה. העוגה הזו גמישה ויש לה המון אפשרויות!
שלבי ההכנה
עכשיו הגיעה השעה ללכלך קצת את הידיים ולהגשים את כל החלומות הקולינריים שלנו. הניחו את כל המרכיבים לידכם, ונתחיל!
- מחממים את התנור ל-170 מעלות צלזיוס.
- משמנים תבנית בקוטר 24 ס"מ.
- מועכים את החמאה והסוכר יחד עד שהתערובת מתקרמת ואוורירית.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים היטב.
- מוסיפים את תמצית הווניל ואת המלח ומערבבים במשך דקה נוספת.
- מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים בקפידה.
- נכניס לאט את הקמח ונדאג לערבב בעדינות עד שהתערובת מתאחדת.
- שופכים לתבנית ואופים בתנור במשך 30 דקות.
- מעבירים לקירור אחרי שהעוגה מוכנה.
- לפני ההגשה, מפזרים אבקת סוכר בחינניות.
שדרוגים ותוספות אפשריות
אף עוגה לא משגעת כמו עוגת שקדים שלנו לא צריכה גבול בדמיון! תוספות כמו פירות יער רעננים מעל יוכלו להעשיר את הטעמים ולהוסיף מרעננות. אם אתם חובבי שוקולד, שברי שוקולד מריר בתערובת יכולים להפוך את העוגה למדהימה ממש. רוצים לעלות רמה? יש כאלה שסבורים שהכניסו גם מסמרי סוויט (לימון, תפוז) לתוך העוגה ויצא מעלף!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את העוגה ללא קמח?
מובן שכן! פשוט השתמשו בקמח שקדים במקום ובכך תקבלו עוגה בריאה מאוד.
אני לא אוהב שקדים, מה אפשר לשים במקום?
יש המון אפשרויות כמו אגוזי לוז, פקאנים או אפילו קוקוס. כל תחליף שיביא את הטעמים המדוהרים שלו.
האם אני יכול להקפיא את העוגה?
בהחלט! העוגה מתאימה להקפאה. עטפו היטב בניילון נצמד והקפיאו למשך חודשיים.
מה עושים אם העוגה נשרפה?
אם זה קרה, אל נבהלו! אפשר לנסח את זה כעוגת "שוקולד" רכה ולצפות בשוקולד מומס.
כמה זמן נמשכת העוגה?
אם תשמרו אותה בסביבה ממוגנת, היא יכולה להחזיק מעמד 4-5 ימים במקרר.
האם אני יכול להשתמש בביצים חצי קשות?
זה לא מומלץ! ההמרה יכולה להשפיע על המרקם ולא תתקבל תוצאה נימוחה.
למה להוסיף את התמצית ווניל?
תמצית הווניל מוסיפה טעמים עמוקים ושכבת ארומה נוספת לעוגה.
מה אם אין לי תמצית ווניל?
אפשר להשתמש בשקיק של סוכר וניל או לנסות אחר קוניאק-בוודאות תוכלו להגיע לתוצאה רבה!
מה קורה אם אני אופה בתבנית שלא מתאימה?
אם התבנית קטנה, העוגה עלולה לדלוף. אם היא גדולה מידי, היא תצא שטוחה. תמיד טוב לבדוק שניים לפני צוות התנור!
האם יש טריקים כדי שהעוגה תהיה הכי רכה שאפשר?
אחד הסודות הוא לערבב את התערובת בעדינות ולא להשאיר במעבד מזון יותר מידי זמן.
בסופו של יום, עוגת השקדים אוורירית הזו נמצאת פה כדי לרגש ולשמח את הלבבות. אז קדימה, בואו תשתפו את המתכון המדהים עם כל החברים שלכם! תנו להם לדעת על מתכון שעושה פלאים – ואם אתם מצליחים, פשוט להחמיא לעצמכם!