לברק שלם בתנור עם עשבי תיבול – מתכון מנצח!

לברק שלם בתנור עם עשבי תיבול – מתכון אגדי!

נדמה כי אין דבר יותר משמח ממנה דופר אסתטית שמייצגת את הקולינריה הים-תיכונית! לברק שלם בתנור הוא לא סתם דג, אלא חוויה מלכותית שמציעה שילוב ייחודי של טעמים וריחות מהאדמה ומהים. בקרבת המדף הקולינרי של סבתא, תוכלו למצוא את מיטב התבלינים והעשבים, שעושים את הישועה לכל דג טרי. כשאתם פותחים את המעטפת של המנה המדהימה הזו, אתם יכולים להיות בטוחים שאין סיכוי שתפספסו אף מטען ריחני או טעם עשיר. אז, אם אתם מחפשים מנה שניתן להגיש בשולחן חגיגי או סתם לארוחת ערב עם החבר'ה, אין ספק שהגעתם למקום הנכון!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 4 אנשים

הרכיבים הדרושים

לפני שניגש להכנה, בואו נתמקד במרכיבים המופלאים שיאתרו אותנו אל המסע הקולינרי. בארוחה שכזו, כשאתם בוחרים בשילוב בין דגים טריים לבין עשבי תיבול, אתם נותנים לכל מנת לברק את עודף הכוח האדיר לכך שתהיה פשוט מושלמת. טוב, אז בואו נתחיל!

  • דג לברק שלם (על כ-1.5 ק"ג)
  • 2-3 כפות שמן זית איכותי
  • 1 לימון גדול – לסחיטה ולפרוסה
  • מלח גס לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 5-6 כפות עשבי תיבול קפואים (כמו: פטרוזיליה, שמיר, אורגנו, תימין)
  • 2-3 שיני שום – כתושות
  • 1 תפוח אדמה גדול – חתוך לפרוסות (בתור תוספת)
  • יצירה של פיש מקורה – למי שאוהב

מרכיבים חלופיים

כמובן, אם אתם רוצים לגוון, יש כמה אפשרויות מעניינות. בגרסה טבעונית, ניתן להמיר את הדג בחתיכות טופו או בפילאטות של נבטי חומוס, ומומלץ לאפותם עם אותו תיבול. אם אתם מחפשים מתכון ללא גלוטן, פשוט וותרו על לחם מקומי.

שלבי ההכנה

ואחרי שראיתם את המרכיבים, בואו נצלול לעולם העשייה! זו אינה מדע טילים, אלא פשוט המתכון שלכם ליצירת פיסת גן עדן! עם דג יפה כמו הלברק, כל הכנה מין היא פשוט חלום!

  1. חממים תנור ל-200 מעלות.
  2. שוטפים את הדג היטב ברוטציה עם מים קרים ומניחים לו לנזול משאריות.
  3. עושים חריצים בדג בכל צד, כדי שהתבלינים יצליחו להיכנס פנימה.
  4. ממליחים ומפלפלים את הדג ויוצרים מרינדה משמן זית, לימון ורוטב שום.
  5. מברישים את כל הדג עם המרינדה המתקבלת, בעיקר בתוך החריצים.
  6. משתמשים בחלק מהעשבי תיבול כדי למלא את חללי הדג, מוודאים שהטעמים חדרו עמוק.
  7. יוצרים מיטת תפוחי אדמה בתבנית עם תיבול קל והנחה עליהם את הדג.
  8. בעזרת הנחת התפוחים בתבנית, נוי ברור, אופים בתנור 25 דקות עד 30 דקות.
  9. למה זה כל כך פשוט? כי זה משגע!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כבר כתבנו על זה, אבל העניין הוא שאין סוף לשדרוגים. תוכלו להוסיף ירקות אחרים כמו גזר, קישוא או עגבניות צלויות שירצו להיכנס לעונג מנגלי. אולי רוטב חריף של צ'ילי או עשבי תיבול נוספים ששידרגו את הטעמים. ואולי, אם אתם נוטים לראיית פירות, תוכלו לנסות לשדרג עם רוטב פירות כמו רוטב רימון לשדרוג עז טעמים?!

שאלות ותשובות

איך מבחר את דג הלברק הנכון?

כדאי לחפש דגים שזוהרים, עם עיניים שקופות ומעט סגולות בלחיים.

האם אפשר להכין את המתכון הזה על גריל?

ממש כן! תכינו את הדג בדיוק באותה הדרך אבל במקום לתנור, אפשר למקם על גריל ל-15-20 דקות.

מה הם הצרכים הספציפיים לדג שומני?

אם אתם חובבי דגים שמנים, נגיש את הלברק עם דג סלומון, הוא פשוט מלכותי.

איפה ניתן להשיג עשבי תיבול טריים?

שווקים מקומיים תמיד מציעים עשבי תיבול אבל אפשר גם לגדל אותם במרפסת שלכם, עשה זאת בעצמך.

מה לעשות אם אין לי שמן זית?

שמן קנולה או שום אחר ימצאו גם בחירות אדירות, רק הקפידו על טעם ולא על קולינריה.

כמה זמן ניתן לשמור את הלברק המוכן במקרר?

אחרי הבישול, הוא יחזיק כ-2-3 ימים במקרר, מחוספס לא ממש, רק ממולא בסרט נצמד.

מה אם יש לי דג לא טרי?

באופן כללי, רצוי לוודא את טריות הדג. אם הוא לא במיטבו, כדאי לשקול למצוא דג אחר.

האם לקבל את הלברק עם סלט?

סלט ירוק רענן או סלט עגבניות באוויר זה תמיד מושלם ליד דג.

איך לדעת אם הדג מוכן?

כשהדג מתפרק בקלות עם מזלג, זה סימן שהוא מוכן!

האם ניתן להקפיא שאריות?

בהחלט! הברק יכול להחזיק מעמד בהקפאה למשך כ-3 חודשים, רק מומלץ לחמם באיטיות.

לא משנה איך תבחרו להגיש את המנה המושלמת הזו, אתם תגלו שהיא פשוט משגעת! הרי בסופו של דבר, אין דבר טוב יותר מאוכל טוב שמחבר בין אנשים. אז אל תשכחו לשתף את המתכון המפתה הזה עם אהוביכם, ויחד נזכה להנאות קולינריות נדירות.

אבטחת אירועים אוכל ומסעדות אופנה אירוח ונופש אירועים בשטח אלכוהול בר / בת מצווה הלכה הרצאות חתונות כללי מוסיקה לאירועים מסיבת רווקים / רווקות מתכונים מתנות פעילויות צילום אירועים שירותים לאירועים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
גלה מה מברכים על מעדן חלבון ואיך זה משפיע!
```html מה מברכים על מעדן חלבון? כל מה שצריך לדעת! מעדני חלבון הפכו לפופולריים בשנים האחרונות, והם לא רק...
קרא עוד »
ינו 10, 2025
מה מאחלים לחג סוכות? כל התשובות כאן!
מה מאחלים לחג סוכות? חג סוכות מתקרב, וההתרגשות באוויר! זמן שבו אנחנו בונים סוכה, מתחת למבנה המופלא...
קרא עוד »
ינו 01, 2025
ברכה לברית מילה ילד ראשון: השפעה וחשיבות מיוחדת
חוגגים את הברית – ילד ראשון, לב ראשון! היום אנחנו כאן כדי לחגוג רגע מתוק ומיוחד, רגע שבו קושרים את...
קרא עוד »
ינו 01, 2025