לגלות את המתכון המושלם לכרוב כבוש פרוביוטיקה

איך מכינים כרוב כבוש פרוביוטיקה

אל תזלזלו בכרוב הכבוש! לא מדובר כאן רק בירקות מותססים, אלא בקסם טעים שיכול לשנות את כל מה שאתם יודעים על אוכל בריא. לאחר שתתנסו בו, אתם עשויים לגלות שאי אפשר להפסיק לאכול ממנו. השילוב של המרקם הקרנצ'י עם הטעמים החמוצים מדהים, והיתרונות הבריאותיים שלו משגעים. בתור מי שחי ונושם את העולם של אוכל בריאותי, אני בטוח שכרוב כבוש הוא מושלם עבור כל אחד ואחת מכם!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות (לא כולל זמן התססה)
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4-6 מנות

ההמתנה עשויה להיות לא פשוטה, אבל ברגע שהכרוב מתחיל לתסוס, תגלו שהמתכון הוא מהמם וממכר. מדובר בפעולה פשוטה וקלילה העדיפה בהחלט לחיים בריאים ומלאים בטעמים.

המרכיבים הדרושים

  • 1 כרוב בינוני (כ-1 ק"ג)
  • 1-2 גזרות בינוניות (לשדרוג הטעם והצבע)
  • 3-4 כפות מלח ים גס
  • 1-2 כפות גרגרי כמון (אופציונלי, אך מוסיף טעם אגדי)
  • מים (למילוי הצנצנות)
  • 1-2 כפות סוכר (אופציונלי, למי שאוהב טעם מתוק)

שוב, ההכנה תלויה בכם – אם אתם רוצים לנסות גיבובים שונים של ירקות נוספים, זה הזמן! אפשר לשלב כרובית, צנוניות או אפילו פלפלים. כל אחד מהמרכיבים מוסיף נופך חדש של טעמים.

שלבי ההכנה

כעת מגיע החלק המהנה! החלטנו על המתכון, ובואו ניגש לעבודה.

  1. חותכים את הכרוב לרבעים, מסירים את הליבה וחותכים לדק.
  2. מגרדים את הגזר ומוסיפים אותו לכרוב לקישוט ולמגוון.
  3. מועכים את הכרוב והגזר יחד עם מלח בצורה ידנית, עד שהירקות מתחילים להזיע.
  4. מוסיפים את גרגרי הכמון אם רציתם להוסיף טעם.
  5. מעבירים את התערובת לצנצנות זכוכית, דוחסים היטב שהירקות יהיו מכוסים במיץ שיצא מהם.
  6. ממלאים את הצנצנות במים אם יש צורך, שאף ירק לא יישאר בחוץ.
  7. סוגרים את הצנצנות ומניחים במקום אפל למשך יומיים-שלושה.
  8. לאחר יומיים, בודקים את הטעם. אם אתם מרגישים שזה מתקתק מדי, אפשר לכלול עוד מלח ולאכול.
  9. מעבירים את הצנצנות למקרר כדי להפסיק את התססה.

וזהו! יש לנו כרוב כבוש פרוביוטי מלא בטעמים ובריאות. אל תשכחו, עם הזמן, הטעמים רק משתפרים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו, כשאתם מכירים את המתכון הבסיסי, אפשר לשדרגו בכל מיני דרכים! אם אתם אוהבים חריף, הוסיפו כמה פלפלים חריפים לחומרים המותססים. כף של שמן זית לפני ההגשה יכולה להפוך את המנה לאגדה, וגם קורט של שמן שומשום יכול לתת את הנופך המיוחד שלכם. וגם אם אתם רוצים לגוון בסוגי כרוב, למה לא לשלב גם עם כרוב משולב כמו סלק? הצבעים והטעמים יהיו מדהימים!

שאלות ותשובות

איך ניתן לדעת אם הכרוב היה טוב?
הטעם הוא הכל! אתם רוצים טעם חמוץ טעים עם מרקם קרנצ'י. אם יש ריח לא טוב, אולי מדובר לזמני תסיסה ארוכים מדי.

האם ניתן להשתמש בכרוב קפוא?
למדי, אבל הוא פחות מתאים – קניית כרוב טרי תמיד עדיפה ואם אפשר, אורגני זה הכי טוב שיש.

האם הכנת כרוב כבוש היא בטוחה?
בהחלט! כל עוד אתם מקפידים על ניקיון הצנצנות והחומרים, אתם על בטוח!

כמה זמן אפשר לשמור את הכרוב הכבוש?
במקרר הכרוב יכול להחזיק גם חודשים ואולי אפילו במשך מחצית השנה, אם תשמרו אותו בכלים נאותים.

האם אני יכול להכין כרוב כבוש בתוספת קינמון?
למה לא? התוספת יכולה להעניק נופך חמים ומעניין, בטח כשמדובר ביום גשום.

והאם זה באמת בריא?
נכון! תהליך התססה מייצר פרוביוטיקה, שמועילה מאוד למערכת העיכול.

אני רוצה לגרום לזה להיות פרוביוטי יותר. מה כדאי לעשות?
שימוש בסוגים שונים של חיידקים פרוביוטיים או להוסיף לקראת הסוף את החומרים שמשפרים את התסיסה, כמו אלה שמצויים ביוגורט.

האם במשך התסיסה אני יכול לפתוח את הצנצנת?
עדיף שלא. כך ניתן לשמור על כל החיידקים בתוך הצנצנת.

האם כדאי להוסיף חלב חמוץ או יוגורט?
פשוט מומלץ! זה יוסיף לעומק ולקרנץ' של התוצאה הסופית.

האם תוספת תבלינים משנה את התהליך?
כן! כל תוספת משנה את החומציות והטעמים, כך שהחזיקו את החוויות מיוחדות.

תשמרו את המתכון הזה ואל תשכחו לשתף את המדור הזה עם חברים! תביאו את הכרוב הכבוש לשולחן, והתחילו חגיגה טעמים שכולם ייהנו ממנה!

אבטחת אירועים אוכל ומסעדות אופנה אירוח ונופש אירועים בשטח אלכוהול בר / בת מצווה הרצאות חתונות כללי מוסיקה לאירועים מסיבת רווקים / רווקות מתכונים מתנות פעילויות צילום אירועים שירותים לאירועים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
צלי בקר בתנור מתכון פשוט שמרשים כל אורח
```html צלי בקר בתנור - מתכון פשוט וטעים לעיתים, החיים מזמנים לנו רגעים בהם אנו זקוקים לאוכל מנחם, כזה...
קרא עוד »
דצמ 21, 2024
הסיבות המפתיעות לכתמים אדומים על הרגליים!
כתמים אדומים על הרגליים: מה עומד מאחורי התופעה? מי לא חווה את הפתעה ומעט החשש כשראה כתמים אדומים על...
קרא עוד »
אוק 22, 2024
מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס בלי חמאה שהילדים יאהבו
מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס בלי חמאה לא משנה באיזה מצב רוח אתם נמצאים, עוגיות שוקולד צ'יפס הן תמיד...
קרא עוד »
דצמ 02, 2024