לחם קל 40 קלוריות לפרוסה – המתכון שישנה את התזונה שלך!
לחם קל 40 קלוריות לפרוסה – לחם שיגרום לכם לרצות יותר!
דמיינו לעצמכם לחם שנחשב למושלם, כזה שמערבב בין התחושה האוורירית לבין משמעות של דיאטה. לחם ששורף 40 קלוריות על כל פרוסה הוא בדיוק מה שאתם זקוקים לו ברגע שאתם רוצים ללקק את האצבעות מבלי להרגיש רע עם עצמכם. מדובר בלחם קליל, מפתיע וטעים באופן מדהים. מתכון זה נועד לנפץ את כל החששות שלכם לגבי לחמים ודיאטות. זהו לחם שנשאר נעים ולא נופל באיכות שלו גם כשמדובר בכמות הקלוריות. נשמע אגדי, נכון? אז בואו נצלול לתוך הים של השיטות והמרכיבים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 10 פרוסות
הרכיבים הדרושים
היום, אנו מתמקדים בחומרים פשוטים אך משובחים. נהיה מדויקים, כדי שהלחם יהיה הכי טעים שיש! הכנת לחם שמכיל רק 40 קלוריות לכל פרוסה אינה קלילה כמו הקלוריות, אך זה לגמרי שווה את המאמץ.
- 250 גרם קמח שיפון מלא
- 200 מ"ל מים פושרים
- 7 גרם שמרים יבשים
- 1 כף דבש או סוכר קנים
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות זרעי פשתן (אופציונלי)
עכשיו נעמוד על סוד ההכנה. בואו נבין מה צריך לכלול כל שלב כדי שהתוצאה תהיה פשוט משגעת!
שלבי ההכנה
ההכנה כל כך פשוטה שתצטרכו להקפיד לא ללקק את האצבעות ביניהם. נפעל בשלבים ברורים ונמנע מהטעויות האפשריות.
- נחמם את המים הפושרים בקנקן ונוסיף לתוכם את השמרים והדבש. נעזוב אותם למספר דקות לכמה שיתחיל להתסס.
- בקערה נכניס את קמח השיפון המלא, מלח ושמן זית. נערבב את התערובות יחד.
- כשהשמרים התפזרו, נוסיף את התערובת לקמח ונתחיל לעסות את הבצק עד שיתאחד.
- אם ביקשתם לרענן את הלחם בטעמים נוספים, זה הזמן להוסיף את זרעי הפשתן לתוך הבצק. זה מוסיף הרבה בריאות!
- נעצור את העיסוק ונסגור את הקערה בניילון נצמד. ניתן לבצק להתפשט במשך 45 דקות עד שעה במקום חמים.
- בסיום התפיחה, נרפד תבנית אפייה בנייר אפייה ונתכונן לאפיית הלחם.
- נחמם את התנור ל-180 מעלות.
- נעצב את הבצק שלנו לצורת כיכר או פרוסות, נשפוך מעל מעט קמח בצק על מנת לשמור עליו לא דביק.
- נניח לתפיחה נוספת של כ-30 דקות.
- נכניס לתנור למשך 30 דקות עד שהלחם יהפוך לזהוב.
אופציה לגרסה טבעונית
בעת הצורך, אתם יכולים להחליף את דבש או סוכר הקנים בממתיקים טבעיים כמו סירופ אגבה או מייפל. זה יבטיח שהלחם יישאר טעים וללא מחייבת כלפי שום מרכיב לא רצוי.
תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון
ישנן אין ספור אפשרויות לשדרג את הלחם המפנק הזה! האם ידעתם שניתן להוסיף לתוך הבצק אף זיתים קלופים, עשבי תיבול כמו רוזמרין או טימין, פירות יבשים או אפילו אגוזים? כל תוספת תיתן לחם שלכם טוויסט חדש ומשגע. כדאי גם להפוך אותו לסנדוויץ'! אפשר להניח עליו ירקות טריים, גבינות דלות שומן או חומוס כדי לקבל מנה מושלמת.
שאלות ותשובות
האם ניתן להחליף את קמח השיפון בקמח אחר?
בהחלט! ניתן להשתמש בקמח חיטה מלא או קמח תפו”א, אך לשים לב שהקלוריות עלולות להשתנות.
מה ניתן להוסיף לגרסה ללא גלוטן?
כדי להפוך את המתכון ללא גלוטן, השתמשו בקמח שקדים או קמח תפו”א. התמקדו בתוספת של מקשרים כמו זרעי צ’יה או פשתן.
האם אני יכול להקפיא את הלחם?
בהחלט! הוא נשאר טעים גם לאחר ההקפאה. רק הקפיאו פרוסות מבודדות והפשירו כשתצטרכו.
מה ניתן לעשות כדי שהלחם שלי יהיה יותר אוורירי?
ניפוי הקמח לפני השימוש יכול לייצר תוצאה הרבה יותר קלה ונעימה.
איך להימנע מלחם יבש?
יש להקפיד לא לאפות את הלחם יותר מדי. השגיחו עליו במהלך האפיה. עורפו אותו בזמן.
האם ניתן להשתמש בלחם להכנה של לחם פיצה?
בהחלט! חותכים את הלחם לפרוסות, מתבלים במעט רוטב עגבניות ומניחים גבינה מעל. יש לכם פיצה קלילה!
איך עליי לשמור את הלחם אחרי האפייה?
אחסנו אותו בשקית ניילון כדי להימנע מאובדן לחות וצליל פריך מדי.
האם יש חשיבות לסידור מחממים בזמן ההכנה?
כן! חשיבות רבה לשמירה על טמפרטורה קבועה במהלך התססה ואפייה.
האם ישנן אפשרויות טיפול הלוך מאקום לחם?
בהחלט! ניתן להשתמש בפורמולות כמו – ברוקולי, עגבניות צלויות, פסטרמה או גבינה קלה, או תוספות פיקנטיות.
כיצד אני יודע שהלחם יהיה מוכן?
נשמע קלישאתי, אבל פשוט תעשו את מבחן הקול! הקישו עליו בעדינות – אם הוא מצלצל, הוא מוכן.
המומחים טוענים שהמתכון הזה הוא משגע במיוחד. הכנתם לכם פראנץ' שעשויה להיות מקום של חוויות טובות,פחה המשפחתית או מפגשים עם חברים. הזמן שלכם שווה הרבה, אז אל תהססו לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים, ובואו נתחיל מהפך בריא בן זמננו. לחיים!