לחמניות ממולאות בשר טחון 10 דקות כמו שלא הכרתם
לחמניות ממולאות בשר טחון – המתכון המדהים והאגדי!
האם אתם מחפשים את המנה המושלמת שתכבוש את ליבותיהם (וגם את קיבתם) של האנשים שאותם אתם מארחים? משהו שאפשר ללכת איתו על בטוח, שמעורר זכרונות לעידן הילדות? אם כך, בעבודה על מתכון זה, ממש אחד אחרי השני, פתרנו בעיה מאוד גדולה – איך להכין לחמניות ממולאות בשר טחון? כאן תגלו את כל הסודות, הטריקים והסיפורים המהממים שהפכו את המנה הזו למשהו ממכר, מעלף ועם ניחוחות שלא ניתן להתעלם מהם.
זמן ההכנה של המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: כ-12 לחמניות
הרכיבים הדרושים
לחמניות ממולאות בשר טחון הן לא רק טובות, אלא גם פשוטות להכנה. הנה מה שאתם חייבים כדי להוציא את המנה המושלמת מהתנור:
- 500 גרם בשר טחון (עגל או כבש, תלוי בהעדפה)
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 גזר מגורר
- 1 ביצה
- פירורי לחם (כוס בערך, או לפי הצורך)
- תיבול: מלח, שטח שחור, כמון ופפריקה מתוקה
- ללחמניות: קילו קמח (אפשר גם ללא גלוטן)
- 2 כפות שמן זית
- שמרים (50 גרם) או שקית שמרים יבשים
- 1.5 כוסות מים חמימים
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כוס חלב (אפשר גם חלב שקדים)
- שומשום לקישוט (אופציונלי)
שלבי ההכנה
כעת הגיע הזמן להתמקד בשלבים המהווים את הלב של המתכון. זה הזמן להפשיל שרוולים ולהתחיל באופרציה הזאת:
- ממיסים את השמרים במים חמימים עם הסוכר ומורחים אותם בצד של המים.
- בקערה נפרדת ממלאים את הקמח, מוסיפים את המלח, שמן הזית, החלב ומערבבים.
- שופכים את תערובת השמרים לתוך הקמח ומערבבים עד שהאגט מתקבל.
- לשים את הבצק במשך כ-10 דקות עד שהוא נהיה גמיש ואוורירי.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת ומכסים במגבת ל-30 דקות.
- בזמן שהבצק תופס גובה, מתבלים את הבשר הטחון עם הבצל, השום, הגזר, התבלינים והביצה.
- לשים את תערובת הבשר עד שיש לכם תערובת אחידה.
- מתפיחים את הבצק שוב ל-30 דקות או עד שהוא מכפיל את גודלו.
- מחלקים את הבצק לכדורים בגודל פינג פונג.
- ממרחים את הכדורים על משטח עבודה וממלאים כל כדור בתערובת הבשר.
- סוגרים היטב את הלחמניות, מברישים בחלב ומקשטים בשומשום אם רוצים.
- מניחים לתפיחה נוספת לעוד 15 דקות.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך 20 דקות עד שהלחמניות מזהיבות ומעוררות תיאבון.
מרכיבים חלופיים
רגע, בואו נדבר על חלופות! אם אתם מעדיפים שלא להשתמש בבשר טחון, תוכלו להכין את הלחמניות גם עם תערובת של פטריות קצוצות או ירקות שונים כמו קישואים וגזר קלוי. אם אתם צמחוניים, פשוט שימו גבינת פטה בתוך הלחמנייה. זה יוצא טעים ומיוחד!
תוספות ושדרוגים אפשריים
רוצים להרים את המנה לרמה הבאה? אפשר להוסיף גבינת מוצרלה נימוחה בתוך הלחמניות, או לערבב בקשה עם כמה חומרים שאתם אוהבים – כמו קוביות זיתים או צנוברים. בא לכם קיק של חריף? הוסיפו מעט צ'ילי קצוץ כלול בתערובת הבשר. זה יכול להיות מדהים!
שאלות ותשובות
מתי כדאי להכין לחמניות ממולאות בשר טחון?
לדעתי, זה אחד המתכונים הכי טובים לאירועים משפחתיים, מסיבות יום הולדת או סתם סופשבוע שתרצו לפנק את עצמכם!
מה כדאי להוסיף לצד הלחמניות?
סלט ירוק מרענן או סלט פטוש יהיו תוספת נהדרת שיכולה לאזן את הטעמים ולתת מראה צבעוני לשולחן.
האם ניתן להכין את המתכון בגרסה טבעונית?
כמובן! תחליפו את הבשר בטופו או אפילו בתערובות קטניות כמו עדשים שחורות או נוטרי. התוצאה עדיין תהיה מצוינת!
איך נשמור על הלחמניות טריות?
לשמור אותן בקופסה אטומה או בניילון נצמד במקרר ואפילו אפשר לחמם קצת לפני ההגשה בתנור.
אפשר להקפיא את הלחמניות?
בהחלט! פשוט הקפיאו את הלחמניות בשקית אטומה, ותהנו מהן בכל פעם שתרצו כיבוד מהיר וחמים.
מה לעשות אם הלחמניות יוצאות חזקות מדי?
תמיד אפשר לשים מעט מים בתנור כדי שנוצרת אדים בזמן האפייה. זה עושה פלאים למרקם!
האם אפשר לעצב את הלחמניות באופנים שונים?
בטח! תוכלו לעשות אותן בעיצוב קלאסי או לגלגל אותן כמו בורקס. הן יצאו מדהימות בכל טופס!
איך לדעת שהן מוכנות?
כשהן מזהיבות ומעלות ניחוחות משגעים! תוכלו לבדוק עם קיסם – אם יוצא יבש, אז סיימנו!
איזה בשר הכי טוב ללחמניות?
יש המעדיפים בשר טחון בשר בקר, אחרים אוהבים את טעם הכבש או אפילו עוף. הכל תלוי במה שאתם אוהבים!
אפשר לשדרג את ההגשה?
בטח! יש לכם מרינדות מוכנות? ניתן להגיש לצד בצל סוכר או רוטב יוגורט כדי להוסיף פרלין למנה!
אתם חייבים לנסות את המתכון הזה, ואת מה שצריך לעשות כולנו יודעים – להכין כאלה מתוצרת בית ולשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים ברשתות החבריות! חגיגה של טעמים מחכה, אל תחמיצו את זה!