לחמעג'ון מתכון משגע שלא תצליחו לעמוד בפניו
לחמעג'ון – מתכון משגע שלא תוכלו להפסיק לאכול!
רגע, מה זה? לרגע אנחנו מתבלבלים, יש פה ריח שגורם לנו לרצות לקחת ביס שוב ושוב. ומהו אותו ריח המדהים? זהו לחמעג'ון, אותו מאפה דק וטעים, שמגיע אלינו מהמטבח הלבנטיני. כל ביס שואב אותנו אל מחוזות קיץ חמים, כדורים רוקעים על האדמה וריחות של תבלינים ממלאים את האוויר. מדובר במאפה שממכר, כזה שכשאתם מתחילים לאכול ממנו, אתם לא מצליחים להפסיק.
אם אתם מחפשים מתכון אגדי שיכניס למטבח שלכם משהו חדש ומעורר חשק, הגעתם למקום הנכון. הולכים להכין לחמעג'ון מתובל, נימוח, עם מלית בשר עסיסית על בסיס תבלינים חמים ונפלאים. מי לא רוצה להרגיש כמו שף מפורסם בבית? בואו נתחיל במסע הזה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, בואו נדבר על הרכיבים. מדובר באנשי צוות המיועדים למשימה שישמשו אותנו בתהליך הכנת הלחמעג'ון. הנה הרשימה המדהימה:
- 500 גרם בשר טחון (בקר או עוף, לפי העדפתכם)
- 1 בצל קצוץ דק
- 3 שיני שום קצוצות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית קינמון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 500 גרם בצק פיצה (או בצק דק אחר)
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס מים
מרכיבים חלופיים
אם אתם רוצים לגרום למתכון להיות בריא יותר, אתם יכולים לבחור בבשר טחון ללא שומן או לשדרגו לגרסה טבעונית עם טופו או חומוס מרוסק. באותו אופן, תוכלו להחליף את הבצק הקנוי בבצק חומוס ללא גלוטן או לנסות לבצק מקמח חמצמץ עם סייטן. כל שינוי יוסיף גוון חדש לטעמים כבר מוכרים!
שלבי ההכנה
עכשיו נגיע לחלק המשמעותי – שלבי ההכנה. הוא לא מסובך, אבל בהחלט דורש תשומת לב ויצירתיות.
- ראשית, מחממים את השמן במחבת גדולה ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את השום ולטגן עוד דקה עד שהארומה ממלאת את כל הסביבה.
- עכשיו מוזגים פנימה את הבשר הטחון ומערבבים היטב עד שהבשר מתבשל.
- מתבלים עם המלח, הפלפל, הכמון, הפפריקה והקינמון. מערבבים היטב.
- מוסיפים את רסק העגבניות והפטרוזיליה, ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- בזמן שהבשר מתבשל, מעצבים את הבצק. פותחים אותו לעובי של כ-5 מ"מ וחותכים אותו לעיגולים בקוטר של כ-10 ס"מ.
- מניחים על כל עיגול כף מהמלית שמילאתם ומיישרים בעזרת כף.
- מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- אופים את הלחמעג'ון במשך כ-15-20 דקות עד שהבצק משחים מעט.
- סיימתם! הוציאו מהתנור ותנו למאפה להתקרר מעט.
אפשרויות שדרוג
כמובן שיש שדרוגים אפשריים שאני מוכן לחלוק אתכם. רוצים להוסיף גבינה? גבינת פטה או מוצרלה יוסיפו לאפה טעמים משגעים. מתכננים להוסיף ירקות? מסכימים לחלוטין! פלפלים או זיתים תחמיאו למילוי.
גם רוטב עגבניות עם שום, לימון או תפוז יכול להוסיף גוון מעניין. תתנסו ושמעו מה משפיע עליכם הכי הרבה.
שאלות ותשובות
איך אפשר להחזיק את הלחמעג'ון במקפיא? המלצה שלי היא לקרר את הלחמעג'ון המוכן ולאחר מכן לקפל בזהירות ולהשקיע בניילון נצמד. כך תוודאו שהמתכון יישאר טעים גם לאחר הפשרה.
האם ניתן להכין את הבצק בבית? בוודאי! אם אתם מעוניינים להכין בצק בבית, אפשר לשלב קמח, מים, שמן ומלח וללוש היטב. תנו לבצק לנוח במדף לט45 דקות לפני השימוש.
האם אפשר להכין את הלחמעג'ון ללא בשר? בהחלט! כפי שציינתי, אתם יכולים להשתמש בטופו או בחומוס מרוסק, ולהתנסות עם סוגי ירקות שונים במילוי.
האם חלבונים נוספים יוסיפו טעם? בהחלט, להוסיף ביצה למילוי או גבינה רכה יספק טעמים מפתיעים ונפלאים.
כמה זמן ניתן לשמור לחמעג'ון במקרר? אם תכנסו למקרר, תוכלו לשמור אותו כ-3 ימים במצב טוב, אז נהדר אם תצליחו לשמור יותר לכמה ימים!
האם יש אפשרות לבצק ללא גלוטן? ישנם קמחים שונים, כמו קמח תפו”ח או קמח שקדים, שיכולים לשמש כבסיס לבצק מעניין עבור לא-גלוטן.
איך להוסיף חריפות למילוי? חובבי החריף יכולים להוסיף פפריקה חריפה או צ'ילי קצוץ כדי לגרום לדברים להתלהט.
מה ההמלצה שלכם להשתדלות לגרסה צמחונית? אם אתם רוצים להרגיש משהו חדש, תנסו לשים קישואים או חצילים ותנסו את הכנתם עם תבלינים.
איך לאכול את הלחמעג'ון? הכי טוב להתענג עליו טרי עם רוטב עגבניות או סלט עלי ירוקים.
איפה ניתן לקנות את המרכיבים? אם אינכם מוצאים תבלינים מסוימים, חפשו את רובם בסופר או בחנויות התבלינים.
אז, אם אתם מתכוונים לנסות את המתכון המדהים הזה, אני מציע לכם לזרוק אותו על הפלאפל שלכם ולראות את התגובה של החברים שלכם. מתכון מושלם שיגרום לכולם לבקש עוד. אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות שלכם!