מה ההבדל בין סטייק עין לאנטריקוט ותשובות מפתיעות
מה ההבדל בין סטייק עין לאנטריקוט?
בכל פעם שאני מתיישב לאכול סטייק, אני מרגיש כאילו אני נכנס למטבח של סבתא שלי, שם הניחוחות והטעמים משגעים את החושים. אבל כשמדובר בבחירה בין סטייק עין לאנטריקוט, אנחנו עדים לעימות קלאסי ששווה להבין אותו. שני סוגי הבשר הללו מבטיחים חגיגה לכל חיך, ועדיין, ישנם הבדלים משמעותיים ביניהם שמומלץ להכיר.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק עבור 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המנה המושלמת של סטייקים, אנחנו זקוקים לרכיבים האיכותיים ביותר. בואו נציין את אלה:
- 2 סטייקי עין במשקל של 300 גרם כל אחד
- 2 סטייקי אנטריקוט במשקל של 300 גרם כל אחד
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 1 כף שמן זית
- 1 טבלית חמאה (מושלם בשלב הסופי)
- 2 שיניים שום, כתושות
- 2 ענפי רוזמרין
אגב, אם אתם מעוניינים בגרסה ללא גלוטן, אל דאגה! הבשר עצמו לא מכיל גלוטן, כך שאין בעיה. תוכלו אף לשדרגו אותו עם תוספות ירקות על האש או סלט טרי.
שלבי ההכנה
תכינו את עצמכם, כי אנחנו מתחילים עכשיו! קחו נשימה עמוקה ותשמרו את התאבון לכל מה שיבוא.
- חממים את גריל הגז או הפחמים עד שטמפרטורת השטח מגיעה לערך של 200 מעלות צלזיוס.
- מניחים את הסטייקים על משטח עבודה ומטיביים אותם במלח גס ובפלפל שחור גרוס מכל הצדדים.
- מורחים את השמן על הסטייקים בעזרת מברשת.
- מתחילים בגריל – מניחים את סטייקי העין על הגריל בשכבת בשר אחת למשך 4-5 דקות על כל צד.
- מעבירים את הסטייקים ל'צד הקר' של הגריל, מוסיפים טבלית חמאה ושום קצוץ, ומטפלים באחרים.
- עוברים לסטייקי האנטריקוט ומבשלים אותם למשך 6-7 דקות על כל צד, עד שמקבלים צלייה מושלמת.
- באופן כללי, סטייקי אנטריקוט זקוקים לעוד זמן בגריל כדי להניח את הכל, אז הקפידו על כך.
- מוסיפים רוזמרין כחצי דקה לפני סיום הבישול כדי להעניק להם טעם מדהים.
- לאחר הכנת הבשרים, מניחים את הסטייקים לנוח על צלחת למשך 5 דקות כדי שהמיצים יחזרו לבשר.
- חתכים ויוצרים מנות שווים – הסטייקים צריכים להיות נימוחים, רכים ואווריריים. ללקק את האצבעות!
עכשיו, חשוב לזכור כמה דברים. כשאנחנו מדברים על סטייק עין, מדובר בבשר רך עם טעם עשיר שכמובן משדרג כל סלט. לעומת זאת, האנטריקוט מציע מרקם עשיר יותר עם קצת שומן, דבר שמספק לא רק טעם אלא גם עסיסיות מדהימה.
שדרוגים ותוספות אפשריות
בואו נדבר על כמה שדרוגים שיכולים לקחת את המנה שלכם לגבהים חדשים:
- תוספת של שמן כמהין יכולה להפוך את הסטייק למעלף. המגע של השמן נותן סרט דק של טעם עשיר.
- שום קלוי על גבי הסטייק יוסיף טפיחה מושלמת לס שניתן לקחת אותו באוכל “חם” או בארוחה יוקרתית.
- סלט ירוק מרענן עם רוטב בלסמי מעולה ילחם נגד השומניות ויוסיף לו מרענן.
- פירה תפוחי אדמה עם שמן זית וגם קצת ירקות צלויים יעשירו את המנה.
- סוסבץ’ של פפריקה מעושנת מעולה שנוסיף לשם, ממציא ייחודיות אפילו יותר.
שאלות ותשובות
מה ההבדל בין סטייק עין לאנטריקוט?
ההבדל העיקרי טמון במיקום על הפרה. סטייק עין מגיע משריר בעורף, בעוד שאנטריקוט מגיע מהמקום שמסביב לצלעות. זה משפיע על רמות השומן והמרקם.
האם אחד מהסטייקים יותר רך מהשני?
באופן כללי, סטייקי עין נחשבים לרכים יותר, אך זה תלוי גם בדרגת הבישול ובמהלך ההכנה.
איזה באיזה שיטת בישול עדיף להשתמש?
שיטת הצלייה על הגריל היא המומלצת. היא מדגישה את הטעמים הטבעיים והכנה באוויר מוחלט עושה ניסים סטייל "כמו בבית".
האם כדאי ליישן את הסטייקים לפני הבישול?
יישון בהחלט יכול להוסיף לעוצמת הטעם. אם יש לכם את הזמן, לא תהססו!
מהי דרגת הבישול המועדפת?
דרגת בישול "מידי נדיר" מומלצת לסטייקים כדי להרגיש את רכות הבשר בדיוק כמו שצריך.
האם ניתן להשתמש בבשר קפוא?
מומלץ להשתמש בבשר טרי, כי הוא מעניק את הט味 האולטימטיבי. אם אתם הולכים על קפוא, הקפידו להפשיר באיטיות במקרר.
איזה תוספות מתאימות לסטייק עין?
תוספות של פירה תפוחי אדמה, סלט ירוק או גבינות תואמות. לצד רוטב שמן זית, זה משגע!
האם אפשר להכין את הבשר בתנור?
כמובן! יש לשים לב לזמן בבישול ולמדוד את הטמפרטורה בהתאם.
אילו סוגי יין מתאימים לסטייקים?
יינות אדומים כמו קברנה סוביניון ילטשו את החוויה.
זה רעיון טוב להשרות את הבשר למספר שעות?
בהחלט! חומץ או סויה יכולים לעשות פלאים, ויוסיפו טעמים נפלאים.
אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה. העולם זקוק ליותר בשר משגע, אז קדימה, תנו להם לגלות את המטעמים המדהימים שטמונים באי הקטנים שהכנתי לכם!