מטבוחה מרוקאית של אמא איך להכין בקלות בבית

"`html

מטבוחה מרוקאית של אמא – מתכון מושלם לכל ארוחה!

בכל פעם שאני חושב על מטבוחה, זיכרונות ילדות מציפים אותי. זהו הריח המדהים שעולה מהסיר, השמש החמה שמאירה את הבית והטעמים הממכרים שנשארים בלב. מדברים על מנת המטבוחה של אמא, זו ששואבים ממנה הצלחות עד שהן מתרוקנות לחלוטין, ואפילו רוצים עוד ביס. איך לא?! זהו אחד מהמאכלים המושלמים ביותר של המטבח המרוקאי והשילוב של העגבניות יחד עם התבלינים האגדים פשוט עושה קסמים לא רק בצלחת, אלא גם בנשמה. אז אם אתם מתכוונים להכין מטבוחה, ללקק את האצבעות ולהפוך אותה לארוחה מעלפת, אתם במקום הנכון. בואו נתחיל במתכון!

זמן הכנה

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1.5 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין מטבוחה מרוקאית של אמא שנמצאת מדור לדור, נحتاج לתשומת לב רבה לכל רכיב. כל אחד מהם מוסיף נגיעות טעם שמשתלבות בכל ביס!

  • 1 ק"ג עגבניות בשלות ומזינות (משגעות!)
  • 2 פלפלים חריפים (לפי הטעם)
  • 1 ראש שום (כ-10 שיניים)
  • 1/2 כוס שמן זית איכותי (באמת אגדי!)
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כוס מים (להוספה לפי הצורך)

כמובן שיש גם אפשרות להכנות חלופיות. ניתן להכין את המטבוחה בטכניקות שונות כמו גרסה טבעונית שיש בה הרבה תוספות, או גרסה פחות חריפה למי שיחפש להימנע מלטעים את הלפחות חריפים – קחו מהאמא של כל בני המשפחה!

שלבי ההכנה

כעת כשהחלטנו על כל המרכיבים, הגיע הזמן להתחיל את ההכנה. אה, כמה שאני מתרגש! אני ממליץ להתחיל עם כל החומרים על השולחן כך שנוכל לעבוד בצורה חלקה.

  1. שוטפים את העגבניות ומסננים אותן היטב.
  2. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות.
  3. קולפים את שיני השום וטוחנים אותן עם מעט מלח עד לקבלת פירה.
  4. חוצים את הפלפלים ומסננים את הזרעים.
  5. מחממים את שמן הזית בסיר רחב על חום בינוני.
  6. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים למשך 2-3 דקות עד שהוא מקבל ריח נפלא.
  7. מוסיפים את עגבניות הקוביות, הפלפלים החריפים והתבלינים ומערבבים היטב.
  8. מוסיפים מים לפי הצורך ומביאים לרתיחה.
  9. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך במשך כשעה וחצי.
  10. במהלך הבישול, מערבבים מדי פעם ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

וכך, למעשה, אנחנו מקבלים את המנה המושלמת! אני ממליץ להגיש אותה עם לחם פריך כך שבכל ביס תוכלו לשאוב את כל הטעמים המדהימים אליכם.

תוספות ושדרוגים אפשריים

מטבוחה היא מנה כל כך גמישה שאפשר להוסיף לה שלל תוספות. מהנסיון שלי, אפשר לנסות להוסיף קישואים קצוצים, חצילים קלויים או אפילו כמה קוביות של תפוחי אדמה בתנור לתוספת מרקם וטעם.

אם אתם מחפשים איך למקסם את החוויה, אני ממליץ על הגשה לצד גבינת פטה, או כל גבינה מלוחה אחרת. זה יוצר שילוב מושלם של מטבוחה עם מליחות! אתם תקראו לזה אגדי!

שאלות ותשובות

איך שומרים את המטבוחה לאחר ההכנה?

שמרו את המטבוחה במיכל אטום במקרר, היא תשמור על איכותה במשך כחמישה ימים. אך לדעתי היא פשוט מתהדרת בטעמים כשישבו כמה ימים נוספים, כשהתבלינים משולבים יחד!

האם אפשר להכין את המטבוחה בתנור?

בוודאי! אפשר להכין במהלך שעה בטמפרטורה נמוכה, כל מה שצריך זה לוודא שנשמרים כל הנוזלים. זה ייתן למנה טעמים קצת שונים אבל מעולים בכל מקרה!

האם הכנתו דורשת ידע קודם?

לא, המתכון די פשוט להבנה! כל אחד יכול להכין את המטבוחה, אפילו אם זו הפעם הראשונה בעבודת המטבח.

מהו הסוד למטבוחה מוצלחת?

כל אחד יש לו את הסודות שלו, אך מהנסיון שלי זה השום והעגבניות הטריות – הם עושים את העבודה!

מה אפשר לשלב עם המנה הזו?

בטח! מטבוחה משתלבת היטב עם פוקצה, לחם, דגים, בשרים וכל מה שבא לכם!

האם ניתן להכין את המטבוחה ללא שמן?

מהניסיון שלי, השמן מכניס את הטעמים למנה, אבל אפשר לנסות עם מים או ציר ירקות, רק שזו לא תהיה אותה חוויה כזו מדהימה.

האם יש טורטיה נוספת שניתן לשים מעל?

גם אם יש טורטיה, אפשר לשים את המטבוחה במרקם על פיתה בתוספת גבינה ואז פשוט להיחלם עם הכל!

איך אידיאלי להגיש למי שמבקש לאכול דל פחמימיות?

פשוט בלי לחם! מנה משגעת של מטבוחה תספוג את כל הצבעים ותתן לכל ארוחה טעם מדהים!

האם אפשר להפוך את המאכל לחריף יותר?

בוודאי, ניתן להוסיף יותר פלפלים חריפים לפי הטעם שתרצו, ועדיין היכולת של המנה לשמור על המתיקות הנשארת בדיוק במידה!

איזה יין מתאים למטבוחה?

היין האדום המרוקאי מתכתב בצורה נהדרת עם הטעמים, פשוט מעלף! אפשר גם שילוב עם יין לבן לארוחה קייצית!

לאחר שספגתם את כל העושר הזה, אני ממליץ להיכנס למטבח וליצור את המטבוחה המושלמת שלכם. שתפו את המתכון עם חברים, כי זה לא רק אוכל – זה מסורת ואהבה. שיהיה בתיאבון!

"`

אבטחת אירועים אוכל ומסעדות אופנה אירוח ונופש אירועים בשטח אלכוהול בר / בת מצווה הלכה הרצאות חתונות כללי מוסיקה לאירועים מסיבת רווקים / רווקות מתכונים מתנות פעילויות צילום אירועים שירותים לאירועים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
משמעות השם חמדה: פירושו לפי הקבלה והמסורת
חמדה: שם עם עוצמה ומשמעות חבויה מה המקורות של השם "חמדה"? מי שזה מתאים לו? השם "חמדה" הוא שם עברי עתיק...
קרא עוד »
אוק 15, 2024
לחם שום עם שמן זית שכדאי לנסות עכשיו
לחם שום עם שמן זית: מתכון מדהים ולא ממכר שלא תשכחו דמיינו את הרגע שבו אתם נכנסים למטבח, בשעה שזה עתה...
קרא עוד »
דצמ 13, 2024
איך קונים מניות דרך הבנק ומקבלים תשואות גבוהות
```html איך לקנות מניות דרך הבנק בלי להשתגע? אם חשבתם פעם להרשית לעצמכם לקנות מניות אבל פחדתם להתבלבל...
קרא עוד »
נוב 29, 2024