מרק עדשים כתומות עם חלב קוקוס קל ובריא להכנה
מרק עדשים כתומות עם חלב קוקוס – מרק שמשדר מחמם לב
פעם אחת, בשעת ערב מאוחרת, כשאני שפכתי את הלב שלי עלי נמרצים וקיצוניים על כל מה שהם מבשלים – נתקלתי במרק הזה. מדהים במשמעותו! הוא יכול להרגיש כמסע בין הקולינריה של המזרח הרחוק לאלמנטיים חסרי הגבולות של הבית. מה זה? אני שואל את עצמי בשנייה שהראש הראשון מונח בכוס. זהו מרק עדשים כתומות עם חלב קוקוס שמספק חוויית אכילה אומנותית, חמה ומפנקת. הקונצפט של צלחת מלאה בבריאות עם טעמים נועזים שמעלפים את החושים. כל מי שטועם אותו מוצא את עצמו בגן עדן של טעמים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 25 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מכיל: 4 מנות משגעות
המרכיבים הדרושים
לפני שניכנס לשלבי ההכנה, נוודא שיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים במטבח! אחרי שהשגנו את כל המרכיבים, אנחנו נכנסים לכיכר ההכנה ומכינים את כל הכלים.
- 200 גרם עדשים כתומות – האורחות של המרק, אגדי העניין הזה!
- 1 בצל בינוני – על הדרך ניתן להוסיף גם בצל ירוק לקישוט
- 2 שיני שום – מספקים עושר של טעם
- 1 גזר בינוני – רעיון מעניין להוסיף צבע
- 1 קופסאת חלב קוקוס – נותן לחות לאוהבים בטעמים
- 1 ליטר מים או ציר ירקות – אני אוהב את האפשרות הזו
- 2 כפות שטוחות של פפריקה מתוקה – מתן טאץ' משוגע
- 2 כפות שטוחות של כמון – תחושה מזרחית מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם – כדי להרגיע את כאב הפה
- כוס תרד או קייל – לגיוון בריא ומרגש
מרכיבים חלופיים
יש לכם צורך בגרסה טבעונית? אין בעיה! אפשר להחליף את חלב הקוקוס בחלב שקדים. רוצים גרסה ללא גלוטן? המתכון הזה בעצם כן הוא – אז תהנו מהחוויה.
שלבי ההכנה
עכשיו, כשיש לנו את כל המרכיבים, אפשר להתחיל עם ההכנה! במרק הזה הקסם הוא בתהליך הפשוט.
- שמים סיר גדול על חום בינוני ומחממים אותו.
- קוצצים את הבצל והשום ומוסיפים את השום המוקצף לסיר, עד שהבצל מתרכך.
- מגרדים את הגזר ומוסיפים גם אותו לסיר עם הבצל.
- כשהממדים צורבים – אנחנו מוסיפים את העדשים הכתומות לסיר.
- יוצרים את הטעם הזה על ידי הוספת הפפריקה, הכמון, המלח והפלפל.
- ומשם, pour אחד ליטר מים או ציר ירקות.
- מרתיחים את התוכן לאחר מכן מבשלים על חום נמוך למשך 30 דקות.
- כשהעדשים רכות, אנחנו מוסיפים את חלב הקוקוס.
- מבשלים עוד 5 דקות – וכמובן תדגמו! אני ממליץ לכם, זה על הגבול של לנמלף בפה!
- לסיום, מוסיפים ברגע האחרון את תרד או הקייל ומערבבים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשהמרק מוכן, התוספות לא מפסיקות להפתיע! אפשר להוסיף קוביות טופו שמטוגנות קלות, או בזיליקום טרי, שמוסיף רעננות משגעת. מי שאוהב דברים יותר חריפים – יכול להוסיף לחץ מלח כלשהו או קמצוץ של צ'ילי קצוץ. ואם אתם מתפתים באמת, קמצוץ של מיץ לימון יוסיף חמיצות מענגת.
שאלות ותשובות
מה הסוד למרק הכי טעים שיש?
הסוד טמון בשימוש בחלב קוקוס איכותי. אחרי הכל, חלב קוקוס הוא שנותן את ההפתעה! לא שוכחים גם לקפוץ עם תיבול מושלם!
האם המרק מתאמן את הבריאות?
בהחלט! המרק עשיר בסיבים תזונתיים, בריאלת עם סידן ועשוי עדשים רכות שהן מקור נהדר לחלבון.
איך אפשר להפוך את המרק למנה עיקרית?
לקראת המנה העיקרית, אפשר להגיש עם אורז בסמטי או קוסקוס. ההפתעה תמיד בצורת הגשה.
כמה זמן נשאר המרק במקרר?
המרק נשאר טעים במשך 3-5 ימים במקרר. תזכרו לחמם אותו היטב לפני ההגשה!
האם המרק מוגש קר או חם?
מרק אהוב זה מגיש את עצמו חם, חם ועם הרבה רגש. אבל כאילו כי זה טעים גם קר.
אפשר להכין את המרק הזה במיקרוגל?
קצת קשה לאמר. המרק הזה זקוק לבישול נכון כדי לזרום כמו שצריך.
איך אני יודע אם העדשים מוכנות?
אם עדשים רכות – אתם מוכנים. גם אם יש טפיחות קטנות בתוך הסיר, זה סימן מעולה!
ובכן, כמה אנשים יכולים לטעום את המרק הזה?
המרק הזה בהחלט מספק 4 מנות לאוהבים!
אני רוצה לגרום למרק לנשימות עוד כדי להרגיע את הכאב, מה לעשות?
תוסיפו לי מעט לס של דנדליון ככלי שירות – זה משגע את כולם.
איך אפשר לשדרג את המרק להסבה פלאים?
>אפשר פשוט לנסות לערבב אותו עם פסטה קיצונית, זו דרך נהדרת לשדרג את המרק כמעט בכמה מנות!
אז זהו! אם אהבתם את המתכון שלי למרק עדשים כתומות עם חלב קוקוס, אל תהססו לשתף אותו ברשתות החברתיות. ככל שיותר אנשים יודעים על מרק הזה, ככה זה מדהים. אני מזמין אתכם להעביר אותו לחברים ולמשפחה שלכם, ולהתענג על כל ביס ממלך המרקות!