מתכון ללחמניות גבינה וזיתים תוך 10 דקות
לחמניות גבינה וזיתים מעלפות
יש משהו כל כך מדהים ולא נעים בו זמנית בלחמניות גבינה וזיתים. כשאתם פותחים את הקופסה, אתם מרגישים את הריח הממכר עולה, רק מחכה שתעלו אותן לתנור ותשמיעו צליל של חילוץ זיתים מקפוץ. לא משנה אם זה ערב משפחתי, חג או התכנסות עם חברים, לחמניות גבינה וזיתים תמיד יגרמו לכולם לחייך ולהמתין בכיליון עיניים לאכול עוד אחת. המפגש הקסום הזה בין גבינה נימוחה ועשירה לבין אבן הזית המלוחה הוא פשוט אגדי. מה שיפה בלחמניות הללו הוא כל כך קל להכין אותן, אתם תתפלאו! אז בואו נתחיל.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מגיש: 12 לחמניות
הרכיבים הדרושים
לפני שניגשים למלאכת האפייה, חשוב לנו לדעת בדיוק מהם המרכיבים שנדרשים כדי ליצור את הלחמניות המדהימות הללו. אז בואו נרשום את כל הפריטים שצריך:
- 250 גרם גבינת פטה
- 200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
- 2 ביצים גדולות
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 כוסות קמח (אפשר להחליף בקמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה (או שמרים יבשים)
- 1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים קצוצים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שומשום או פרג לקישוט (אופציונלי)
בחלק זה, אם תרצו להכין גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הגבינות בטופו מעוך עם תיבול מתאים. זה יוצא משגע!
שלבי ההכנה
עכשיו כשהמכשירים והמרכיבים מוכנים, אפשר להתחיל את ההכנה המהירה והקלה הזו. עקבו איתנו וגלו כיצד להכין את הלחמניות המעלפות:
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- שמים את גבינת הפטה בקערה רחבה ומועכים אותה עם מזלג.
- מוסיפים את גבינת המוצרלה המגוררת ומערבבים היטב.
- שוברים פנימה את הביצים ומוסיפים את שמן הזית. מערבבים עד שהתערובות מתאחדת.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח עם אבקת הסודה לשתייה.
- לשווך טיפה מלח ופלפל לתערובת הקמח.
- מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה לתערובת הגבינות ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
- מוסיפים את הזיתים הקצוצים ומערבבים שוב.
- לשים בעזרת הידיים כדור בצק אחיד וענק.
- פורסים את הבצק לחתיכות קטנות ומשאירים אותן בצורת כדורים.
- מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומשמנים את פני השטח עם קצת שמן זית.
- לפי הרצון, מפזרים שומשום או פרג מעל הכדורים.
- מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות.
בהצלחה, הלחמניות שלכם יהיו גבוהות, גבוהות, אם לא תבזבזו זמן! הזמינו את כל המשפחה ואפילו את השכנים לטעום את היצירת מופת שלכם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
רוצים לשדרג את חוויית האכילה? אין בעיה! יש לכם הרבה אפשרויות לשפר את הלחמניות שלכם. האם חשבתם על להוסיף עשבי תיבול כמו רוזמרין או טימין? או אולי להשתמש בגבינת מוצרלה עם טעמים? תוכלו גם לשלב פפריקה מתוקה או חריפה למי שאוהב ספייס. כמובן שאפשר גם לערבב עם זיתים ירוקים או אפילו עגבניות מיובשות, והטעם יתפשט בכל פינה של הלחמנייה! רעיונות מדהימים, הלא כן?
שאלות ותשובות
איך אפשר לשמור את הלחמניות אחרי ההכנה?
לאחר ההכנה, חשוב לשמור את הלחמניות בקופסה אטומה בטמפרט room. ניתן גם להקפיא אותן ולחמם מחדש בתנור כשמתחשק לכם.
מה אם אין לי גבינת פטה?
אפשר להשתמש בגבינות אחרות או אפילו תחליף צמחי כמו גבינת שקדים. זה יצא משגע.
איך לעשות את הלחמניות יותר רכות?
אם מוסיפים יותר גבינה, זה בהחלט ישפר את הרכות של הלחמניות.
האם אני יכול להשתמש בקמח כוסמין?
בהחלט! קמח כוסמין יהפוך את הלחמניות לבריאות יותר ויתן טעם אגדי.
האם אפשר להוסיף ירקות לתוך הלחמניות?
בלי ספק! אפשר להוסיף קוביות של פטריות, בצל או אפילו ספאנק!
כמה זמן אפשר לשמור על הלחמניות במקפיא?
אפשר לשמור על הלחמניות במקפיא עד לשישה חודשים. חווית ממתק ריחנית וכמקורה!
האם ניתן לאפות את הלחמניות על מחבת?
מומלץ לאפות בתנור, אבל אם אין לכם תנור אפשר לנסות על מחבת עם מכסה, זה ידרוש טכניקת בישול שונה.
איך להתאים את המתכון הזה לילדים?
להוסיף מתוקים כמו שוקולד קקאו? זה מה שהילדים שלנו צריכים.
אילו משקאות מתאימים להגשה עם לחמניות?
תה קמומיל רותח או שמפניה קלה יתאימים מאד!
האם אפשר להכין את הבצק יום קודם?
בוודאי! אפשר להכין את הבצק, לשמור במקרר ולחכות ליום האפיה.
אז, עכשיו שנשמעו שאלות ותשובות על המתכון שלכם, הגיע הזמן לשתף את המתכון המהמם הזה ברשתות החברתיות, ולהפיץ את החדשות על הלחמניות המושלמות הללו לכל החברים והמשפחה! בתיאבון!