מתכון למוקפץ עם חזה עוף ונודלס שיעורר את החיך שלך
מתכון למוקפץ עם חזה עוף ונודלס: האוכל המושלם לכל חגיגה!
אפשר לדמיין את הצלילים, ריחות המוקפץ והצבעים המעלפים של הירקות והחסה מעל הנודלס הטריים? מוקפץ הוא לא סתם אוכל – הוא חוויה שלמה! מדובר באחת המנות הכי טובות שיש, שמכילה את כל מה שעושה אותנו מאושרים. כל ביס בוחר אותנו לעולם רענן של טעמים, טקסטורות וצבעים. כמו סלט שנשכח מתוך סרט אנימציה, כשהוא קופץ לתוך הפה שלנו. הלהיט הזה של חזה עוף אחיד, נודלס על האש וירקות טריים הוא באמת אגדי!
זמן הכנת המתכון ורמת הקושי
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4 מנות
אם אתם חובבי אוכל אסיאתי, אתם בטח יודעם שמה שהופך את המוקפץ למדהים הוא השילוב של הנודלס, חזה העוף ואינספור הירקות שיכולים להתפוצץ בטעמים! בפורמט של המנה הזו, כל אחד יכול לבחור את שילוב הירקות האהוב עליו וליצור את הגרסה שלו. זה מה שהופך את המנה הזו למשגע – היא נותנת מקום ליצירתיות!
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
- 200 גרם נודלס ביצים או נודלס תפו”א
- 1 בצל, פרוס דק
- 1 גזר, חתוך לרצועות דקות
- 1 פלפל אדום, פרוס לדקות
- 100 גרם ברוקולי, חתוך לפרחים קטנים
- 2 כפות שמן במבוק או שמן צמחי
- 2 שיניים שום, קצוצות
- 3 כפות סויה
- 1 כף דבש
- מלח ופלפל לפי הטעם
אם אתם חובבים של תזונה בריאה, אתם יכולים בהחלט להמיר את חזה העוף בחלבון צמחי כמו טופו או שיטאקי. כמובן שכך תיצרו גרסה טבעונית למנה, שגם תצא מדהים!
שלבי ההכנה
עכשיו מגיע החלק שבו הכיף מתחיל – המתכון! הקפיצו את היכולות שלכם למקסימום, כי אנחנו הולכים להכין פלאים.
- מבשלים את הנודלס במים עם מלח לפי הוראות היצרן.
- מסננים ומניחים בצד.
- מחממים שמן במחבת גדולה או ווק על חום גבוה.
- מוסיפים את חזה העוף ומבשלים עד לשחמה.
- מתבלים במלח ופלפל.
- מוסיפים את הבצל והשום ומבצלים דקה נוספת.
- מוסיפים את הגזר, הפלפל והברוקולי – קוטעים היטב.
- מבשלים עד שהירקות מתחילים להתרכך אך שומרים על הקריספיות.
- מוסיפים את הנודלס המבושלים למחבת.
- מתבלים בסויה ודבש, מערבבים היטב.
- מבשלים יחד מספר דקות נוספות עד שהכל מתחבר.
- מגישים חם עם פיזור שומשום מעל.
אז הנה, פשוט כמו זה, הכנתם מוקפץ במושלמות, כזה שכדאי ללקק את האצבעות ממנו. אותה שמחה שיש לאנשים כשיש להם פנקייקס או בורקס סבתא, רק במנה זו אתם יהיו לכם הנודלס שימשכו את תשומת הלב!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אופציות לשדרוג המוקפץ רבות, והן תלויות במה שתצטרכו. אתם יכולים להוסיף עשבי תיבול כמו כוסברה או נענע להוספת מרעננות.
- חצי עגבניות שרי חתוכות כדי להוסיף צבע.
- סויה מתוקה המוסיפה מתיקות נוגדת חריפות.
- רוטב צ’ילי עם שום לשדרוג מטורף.
- אגוזי קשיו קצוצים שיביאו קראנץ’ מעניין.
אם אתם אוהבים טעמים עשירים, הוספת נענע או כוסברה תיצור גרסה משגעת של המנה. כאשר אתם מסיימים את הבישול, זכרו לטעום ולטפח את התיבול. איזה כיף לחיות על הקצה, לא?
שאלות ותגובות
לסיום, איזו חוויה מדהימה נהייתה לנו כאן! אם יש לכם שאלות או שאתם רוצים לשתף אותנו בחוויות מההכנה, יש לנו כאן כמה שאלות ותשובות שהכנו עבורכם:
האם אפשר להשתמש בנודלס אחרים? זו שאלה מצוינת! בהחלט אפשר להשתמש בנודלס אורז או נודלס חיטה אם אתם מעדיפים.
האם אפשר להכין את המנה מראש? בהחלט! אתם יכולים להכין את המוקפץ כמה שעות מראש ולהקפיא אותו. לפני ההגשה, פשוט חממים מעט על הגז.
למה כדאי להניח לנודלס להתייבש לפני הבישול? כדי לוודא שהן לא יהיו עיסות במוקפץ. התייבשות עוזרת להם להישאר קריספיים.
האם יש גרסה טבעונית למוקפץ הזה? כמובן! ניתן להמיר את חזה העוף בטופו או בשעועית שחורה, והתוצאה תהיה נפלאה!
מהו הזמן המומלץ לבישול הירקות? 2-3 דקות על להבת חום בינוני כדי לשמור על פריכותם.
האם כדאי להוסיף רוטב אחר? בהחלט! ניתן לשדרגו עם רוטב עגבניות או רוטב חומץ.
האם יש עונות מסוימות שהמנה מתאימה יותר? זהו מוקפץ נהדר לאורך כל השנה, אך במיוחד בימי הקיץ.
האם ניתן להוסיף עוד חלבון? בוודאי, אפשר להוסיף טופו או דגים כדי להפוך אותו למגוון יותר.
איפה כדאי לאחסן את המוקפץ? מומלץ לשמור במיכל אטום במקרר למשך 3-4 ימים לאחר ההכנה.
האם ניתן להשתמש בירקות קפואים? כן! זו יכולה להיות אופציה נוחה, ושזה קופא – פשוט מבשלים יותר זמן.
ברגע שסיימתם לקרוא את המתכון המדהים הזה, שקול לשתף אותו עם חברים או בני משפחה. תנו להם להצטרף לחוויה המופלאה של הכנת מוקפץ עם חזה עוף ונודלס – כי אוכל משגע כמו זה הוא כזה שאסור לשמור לעצמכם!