מתכון פסטה צורות שלא תוכל לעמוד בפניו!

פסטה צורות – מתכון מדהים שישאיר אתכם בלופ

פסטה, איך לא, היא אחת המנות האהובות ביותר בכל העולם. אחת הסיבות לכך היא שהפסטה מגיעה בכל כך הרבה ורסיות שונות – משעשע ומגוון! אבל הפעם, אנחנו הולכים להעמיק לעולם הכי משגע של פסטה צורות, שפשוט התמכרנו אליו.

לפני שניגש להכנה, תדמיינו את הצלחות שלכם – פסטה בעיצובים שונים, בצבעים שישגעו אתכם כמו פסטה בצורת כוכבים, פרפרים, או אפילו חיות מתוקות. מדובר באוכל שהילדים לא רק ירצו לאכול, אלא גם ליהנות מההכנה, וזה מה שהופך את זה למושלם! סבתא שלי תמיד אמרה שכשזה מגיע לפסטה, זו לא סתם אוכל; זה אהבה בצלחת ובגוון. אז, מוכנים לצלול לעולם המופלא של הפסטה? בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30-40 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

במהלך ההכנה, נדאג להביא את הצבעים, הטעמים והמרקמים לידי ביטוי בצורה הכי נחשקת שיש. וגם הפעם אנחנו לא משאירים הרבה מקום לדמיון. אז מה אתם צריכים?

  • 400 גרם פסטה צורות (כמו פסטה פרפרים, כוכבים או בידי) – מדובר בפסטה מדהימה בצורות הלא שגרתיות!
  • 3 כפות שמן זית – ככה זה תמיד טעים יותר!
  • 2 שיניים שום קצוצות דק – נותן את הטוויסט הייחודי!
  • 1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות – טעם אגדי!
  • 1 כפית סוכר – לא לפסול, זה מה שמתמזג ומתשדרג הכל!
  • 1 כפית מלח – כי בלעדיו, הכל חסר טעם.
  • ¾ כפית כמון – למי שאוהב את זה קצת חריף.
  • ¼ כפית פפריקה – צבעוניות זה משהו שחייב להיות!
  • חופן ירקות חתוכים (סלרי, גזר, פפריקה) – בשביל המרקם הטרי.
  • רוטב פסטה (לפי טעמים אישיים – פסטו, רוטב שמנת, רוטב פומodoro)
  • גבינת פרמזן למעלה (אם רוצים – תוספת מוחלטת)

שלבי ההכנה

ועכשיו, כשלאחר היכרות עם מרכיבים מדהימים, הגיע הזמן לצלול לעבודה! אני ממליץ לכולכם לנסות להמציא צורות חדשות, שייהנו גם מהן וגם מהניסוי. יאללה!

  1. שמים מים בקומקום ומביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים את הפסטה למים הרותחים ומבשלים לפי ההוראות שעל אריזת הפסטה.
  3. בינתיים, מחממים שמן זית במחבת גדולה על חום בינוני.
  4. מוסיפים את השום הקצוץ ומקשים עד שהוא מתחיל להתחמם ומשחרר ריח.
  5. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המלח, הסוכר, הכמון והפפריקה.
  6. מערבבים ומבשלים לעוד 5-10 דקות כדי לשלב טעמים עם הפסטה.
  7. כאשר הפסטה מוכנה, מסננים אותה ומוזגים למחבת עם הרוטב.
  8. מוסיפים ירקות קצוצים לפי הטעם ומערבבים היטב.
  9. מבשלים על חום נמוך לעוד כמה דקות כדי שהטעמים יתמזגו.
  10. מוסיפים גבינת פרמזן אם רוצים ומערבבים לפני ההגשה.

ובוודאי אתם שואלים מה לגבי אפשרויות נוספות? תוכלו להמיר את המתכון גרסה טבעונית, באמצעות החלפת הגבינה בגבינת טופו או שמן זית ויש לכם מאכל בריא, דל פחמימיות. לא צריך לשכוח משדרוגים כמו פטריות שמפיניונים, קישוא פרוס או אפילו כמה מסמרי בר!»

תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון

כל תבשיל מקבל את העוצמה שלו מהתוספות שלנו. ופה, אתם לגמרי יכולים להוסיף ולשדרג. אני אוהב להוסיף:

  • טבעוני: ניתן להשתמש בפרמזן טבעוני.
  • חלבוקלאי: לשדרגו עם רוטב שמנת צמחית.
  • ארור דל: כדי להקטין את הפחמימות, להחליף את הפסטה בפסטה מקמח שקדים או בצל.
  • תוספות ירק: כמו ברוקולי קצוץ, קישואים או תרד.
  • נוסף טעמים: כמו שמן כמהין או תיבול חריף!

שאלות ותשובות

אפשר להכין את הפסטה מראש ולהקפיא אותה?
כן, ניתן להכין את הפסטה הקטנה ולהקפיא. אני ממליץ לבשל עם מים רותחים כאשר רוצים להפשיר.

איך יודעים מתי הפסטה מוכנה?
כאשר המרקם רך ונעים, כדאי לבדוק בעזרת טעימה. זה גרסה אידיאלית לאל דנטה!

ניתן להשאיר את הכיבוד בריא יותר?
בהחלט! אפשר לשנות את הרוטב לחלב קוקוס, למרוח שמן רדום או להכין את זה עם גרגרי חומוס כמקור חלבון.

מה אפשר להוסיף כדי שתהיה פיקנטית יותר?
תבלינים כמו רכז טרגון, צ'ילי או רוטב סriracha יהפכו את המנה לעוד יותר פיקנטית וטעימה.

איך ניתן להפוך את המנה לארוחה מלאה?
אפשר להוסיף אליו חלבון כמו טופו, עוף או דג.

האם אפשר להכין את הפסטה בלי גלוטן?
בהחלט! יש פסטות רבות מבוססות קמח תפו”ח, קמח קונכיות, או ליצר לבד קמח שקדים.

באיזה רוטב כדאי להשתמש?
זה מאוד תלוי בטעמים האישיים, אבל אני ממליץ על רוטב שמנת, רוטב פסטו או רוטב פומדורו.

איך נשמור על הפסטה למשך זמן רב?
מומלץ לשמור במקפיא ולאחר מכן לחמם עם רוטב.

תובנות נוספות שכדאי לקבוע?
אנסה שוב להוסיף עוד ירקות, זה מאוד תורם בין אם טעמם לא עושה שינוי במתכון!

מתי כדאי להגיש את המנה?
הפסטה כנראה תככב בכל שולחן – לארוחות ערב מוחצנות או סתם ארוחות קלות בימי ראשון.

ממתכון בן רגע כמו זה, תבינו שהפסטה הזה לא רק טעים. היא כזו שגם הילדים שלכם יוכלו להשתעשע במטבח. אני ממליץ לכל מי שקורא פה לשתף את המתכון המדהים הזה עם כל החברים שלכם, כי פסטה זה דבר שבאמת הכל מזמין!

אבטחת אירועים אוכל ומסעדות אופנה אירוח ונופש אירועים בשטח אלכוהול בר / בת מצווה הלכה הרצאות חתונות כללי מוסיקה לאירועים מסיבת רווקים / רווקות מתכונים מתנות פעילויות צילום אירועים שירותים לאירועים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
למה קבלת מחזור פעמיים בחודש יכולה להפתיע אותך?
מה זה קבלת מחזור פעמיים בחודש? קבלת מחזור פעמיים בחודש היא תופעה שמשפיעה על נשים רבות, וכשמדובר...
קרא עוד »
אוק 17, 2024
ברכה לחברה הכי טובה קצרה – לחצו כאן לגלות!
חברה שלי, את מלכה! היום אנחנו חוגגים אותך, החברה הכי טובה שלי, וחשבתי לרכז כמה מילים שיעשו לך טוב על...
קרא עוד »
אוק 11, 2024
הוכח תוכיח את עמיתך: החשיפה שכולם מחכים לה!
1 הוכח תוכיח את עמיתך מהן דרכי ההוכחה? נושאים אלו יכולים להיות מרתקים באותה מידה כמו סרט מתח – מי...
קרא עוד »
נוב 05, 2024
נגישות