מתכון שעועית לבנה ברוטב עגבניות שיעשה לכם חשק!
מתכון שעועית לבנה ברוטב עגבניות
כשאתם מסתכלים על צלחת של שעועית לבנה ברוטב עגבניות, מה אתם מרגישים? זהו אחד מהמאכלים המדהימים ביותר שניתן להכין, עם טעמים עשירים וניחוחות מארוחת חגיגית ועד לארוחת ערב חמה בבית. אפשר לומר שמתכון זה כמו חיבוק חם ממתכון של סבתא. הוא ממכר, נעים, ומשדר חום ונעימות. אנחנו כאן כדי לחשוף אתכם למתכון שמבוסס על טעמים קלאסיים, עם נגיעות אישיות שלנו שיביאו אותו לרמה גבוהה יותר. אז הכינו את עצמכם, כי בקרוב תתחילו להכין את מנה המעלפת הזו!
Zמנך הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: קל – בינוני
- מספיק עבור: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המנה המושלמת הזו, אנחנו זקוקים למרכיבים הבאים:
- 2 כוסות שעועית לבנה מבושלת (אפשר להשתמש בקופסה פריקה תוך שמירה על הנחיות לכנה)
- 2 כפות שמן זית איכותי
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 3 שיני שום כתושות
- 2 כוסות רוטב עגבניות (או עגבניות מרוסקות) – הכי טעים שיש!
- 1 כף סוכר (למתיקות מעטה)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1 כפית כמון (לא חובה, אבל מאוד מומלץ)
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה לקישוט
עכשיו, אם נרצה להכין גרסה טבעונית של המתכון הזה, כל מה שאנחנו צריכים לעשות הוא לוותר על השמן והבצל ולהשתמש בשום ואגוזי טCashew או שקדים לשדרוג הטעם. אפשר גם להוסיף קצת תבליני קארי בשביל טוויסט מעניין!
שלבי ההכנה
אז בואו נכנס למלאכת ההכנה, הצעד אחר צעד:
- מחממים את שמן הזית בסיר עמוק על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים, לוודא שהוא לא מתBurn.
- מוסיפים את רוטב העגבניות ומערבבים היטב.
- מוסיפים את השעועית הלבנה המבושלת.
- מוסיפים סוכר, מלח, פלפל וכמון.
- מערבבים את הכל יחד ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על חום נמוך במשך כ-30 דקות, עד שהטעמים מתערבבים היטב.
- מעטרים בפטרוזיליה קצוצה ומסביב.
אין כמו להריח את הרוטב המהביל הזה, כשכולם מתאספים במטבח. זו ניחוח שובל של טעמים שיקרה בלב!
תוספות ושדרוגים למתכון
כשהמנה מוכנה ויש לכם רגע להביט על הצלחת, אתם בוודאי פונים לחשוב על אפשרויות שדרוג. תוספות אפשריות שיכולות לשדרג את המנה לגבהים חדשים כוללות:
- פפריקה חריפה להבהירות נוספת.
- גזר קצוץ קטן – פשוט לא תאמינו כמה הוא מוסיף.
- מעט צ'יפס תפו”א בתור תוספת קראנצ'ית.
- קצת פרמזן במקביל לאכילת המנה.
שאלות ותשובות
מה ניתן לעשות אם אין לי שעועית לבנה? אפשר להשתמש בשעועית אדומה או צהובה. הטעמים קצת שונים, אך גם מאוד טעימים.
האם אפשר להכין את המתכון הזה מראש? כן, אפשר לאחסן אותו במקרר ולקחת אותו מחדש לשימוש במיקרוגל או התנור.
אפשר להקפיא את המנה? בהחלט! המנה מתאימה להקפאה, וניתן לחמם אותה בעת השימוש.
מה כדאי להגיש לצד המנה? חלה חמה או אורז מלווה את המנה בצורה נפלאה!
האם אפשר לשדרג את מנת השעועית לפרווה? כן, על ידי שימוש בשמן קוקוס במקום בשמן זית ואי-שימוש בחלב או פרודוקטים מחלב.
מתי הכי טוב לאכול את המנה? מדובר במנה נהדרת לארוחת ערב משפחתית או לארוחה עם חברים.
אילו ירקות נוספים ניתן להוסיף למנה? גזר, קישואים או סלק יכולים להיות מאוד מעניינים!
האם אפשר להפוך את המנה לחריפה? בהחלט! הוספת פלפל חריף או רוטב חריף תשדרגו את המנה בצורה משמעותית.
מה אם אני רגיש לאלרגנים? יש לוודא שהמרכיבים כולם מתאימים, כמו רוטב העגבניות ללא תוספות או חומרים מזיקים.
האם יש מקום למשרה בזמן המנה? כן! כך כל הטעמים מתערבבים ויוצאים מופלאים.
אז לאחר שהכנתם את המנה המדהימה הזו, הדגישו לחברים שלכם להעביר את המתכון החם הזה הלאה! שתפו אותן ברשתות החברתיות, ואל תשכחו להגיד מהם הרגעים הכי טעמים שלכם שזה הכין אצלכם! מהנסיון שלי, לאחר טעם הזה, תצטרכו להכין אותו שוב…