ניוקי ברוטב שמן זית ושום שאסור לפספס

ניוקי ברוטב שמן זית ושום – מתכון אגדי!

נחזור לרגע אל הדלת של סבתא, כשעמדו בחוץ התורכים מהשכונה ומפנקים את עצמם בששת החומרים הפשוטים שמרכיבים את המתכון הזה. מה יכול להיות מדהים יותר מניוקי רך, נימוח במרקם אוורירי, עטוף ברוטב שמן זית ושום מהפנטים? זהו מתכון שמכיל את כל מה שצריך – טעם נוראי, ניחוחות משגעים ופשטות שאין לה תחליף. לא צריך להיות שף במסעדת גורמה כדי להכין את המנה הזו, ובאמת, אין כמו לצלול לתוך תהליך ההכנה ולהרגיש את הרגע. קחו כוס ואקום, בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות (או מה שאנחנו אוהבים לכנות "געעעעעיון של הגרלת מנת שמן זית")
  • רמת קושי: קלה (כל אחד יכול)
  • מספר מנות: 4-6 מנות מכובדות

הרכיבים הדרושים

כעת נעבור למרכיבים הייחודיים שמרכיבים את המנה המהממת הזאת. את כל המרכיבים אפשר למצוא במרכול השכונתי, ואם אתם טיפוסים לא מסוגלים להתנגד למשהו מתוק, יש גם גרסאות טבעוניות! אז בואו נתחיל.

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה (כמובן ששלא לבקש את הטיפש האחראי, כי הם לא קונים באינטרנט)
  • 300 גרם קמח חיטה (לגרסה דלת גלוטן אפשר להשתמש בקמח תפו”א)
  • 1 ביצה (יש המעדיפים להניח לה, אבל מי אנחנו לשפוט?)
  • 1 כפית מלח
  • 60 מ"ל שמן זית (בהחלט, השמן המושלם כל כך מדהים שיש רק רצון לשלוף אותו מהבקבוק)
  • 5 שיניים שום (שום של סבתא, למי ששואל)
  • מעט פטרוזיליה קצוצה (קישוט היא לא חובה, אבל היא עושה המון).

אלטרנטיבות למרכיבים

רבים מאיתנו מוצאים את עצמם במצב שבו חומרי הגלם אינם זמינים. אל דאגה! ניוקי הוא מאכל גמיש במיוחד. במקום קמח חיטה, תוכלו להשתמש בקמח תפו”א ואפילו בקמח כוסמין. האם אתם אוהבים את זה בריא? אל תוסיפו שמן זית, ותציבו את המנה באקלים יבש. מעניין מה יצא… מי יודע! כמו כן, להחליף ביצה בתפו”א! סוף סוף… לא פחד לפחמימות.

שלבי ההכנה

הכנת הניוקי היא לא רק פעולה קולינרית, אלא חוויה בפני עצמה. החושים שלכם יתמלאו בניחוחות, טעמים ונופים בלתי נשכחים. אוקי, חברים, בואו נתחיל!

  1. מבשלים את תפוחי האדמה במים מומלחים עד שהם רכים (בדיקה ע"י דקירה עם מזלג). מדובר על תחושה שמדברת אלינו כבר בזמן הבישול.
  2. מניחים את תפוחי האדמה המוכנים להתקרר ולאחר מכן קולפים את הקליפה.
  3. מעבדים את תפוחי האדמה בעזרת מכשיר מגרסה או עם מחית תפוחי אדמה עד שהמרקם יהיה חלק.
  4. מוסיפים קמח, ביצה ומלח למעבד, ומערבבים עד לתערובת חלקה ואחידה.
  5. על משטח מקומח, מחלקים את הבצק לגלילים, וחותכים אותם לניוקי קטנים.
  6. מרתיחים מים בסיר ומוסיפים את הניוקי. מבשלים עד שצפים.
  7. בזמן שהניוקי מתבשל, מחממים שמן זית במחבת גדולה עם שום קצוץ עד שהשום משנה צבעו לאדמדם.
  8. סוחטים את הניוקי מתוך המים ומעבירים ישירות למחבת עם השום והשמן.
  9. מטגנים את הניוקי בערך 2-3 דקות כל צד עד שהם משחימים.
  10. לסיום, מעטרים עם פטרוזיליה קצוצה ומעט מלח סדקי.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אף מתכון לא יסיים את חייו כך פשוט. יש שדרוגים עליהם כדאי לשקול. לא משנה אם אתם מחפשים להגביר את הרמה או להוסיף טעמים אחרים, יש כמה הצעות:

  • א добавление גבינת פרמזן מזוקקת, שתפוך את המנה למושלמת מדהימה ממש.
  • שדרוג עם כמה נדבות של פילה סלמון או עוף, וזהו, תפרנים מסודרים!
  • אפשר גם להוסיפו כמה רצועות חביתות עם בצל ירוק וליצור מנה עשירה יותר!
  • עבור אוהבי החריף, הוספת צ'ילי קצוץ רק תוסיף לניסיון!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הניוקי מראש?
אפשר בהחלט! אלה אחלה נשמות וטובות למקרר. ניתן לאחסן במקפיא, לדוגמה, 3-4 שבועות.

מה עושים אם הניוקי יוצא קשה מדי?
אם הכנתם את הניוקי והרגשתם שהוא מעט יבש, ניתן להוסיף עוד טיפה שמן או מים. לחמם אותו מעט במחבת עם שמן זית.

האם ניתן לשמור את הניוקי יותר מיום?
כן, למרות שעדיף לחמם אותו בנפרד על מחבת עם מעט שמן.

כמה זמן מבשלים את הניוקי במים רותחים?
ברגע שהניוקי צפים, זה סימן שהם מוכנים (בערך 2-3 דקות).

מה ניתן לשים במקום השום?
אם אתם אוהבים טעמים פריכים, ניתן להוסיף כמויות שונות של בצל קצוץ שיתן טעם אחר מעניין.

האם אפשר להכין גרסה טבעונית של המנה?
בהחלט! צריך להשאיר את הביצה החוצה, אפשר גם להחליף בשילוב של קמח תפו”א.

עבור איזה טעמים ניתן לשדרג את המנה?
חובבי הצמחוניות יכולים להוסיף ירקות קצוצים בעת הטיגון או להמיר את שמן הזית בשמן קוקוס.

האם ניתן להכין את הניוקי בתנור?
אם כבר, ניתן לאפות אותם בתנור באותו המהירות עם חום עליון-תחתון כדי להוציא ממקום כגון.

איך ניתן לדעת אם הניוקי הוכן כראוי?
הם צריכים להיות רכים ומעט פריכים בחוץ. אם הכנתם אותם כראוי, הם יהיו נימוחים ואווריריים.

האם אני יכול לשלב את המבנה הזה עם רוטב אחר?
בהחלט! לא משנה מה אתם אוהבים – פסטו, שמנת, עגבניות – כל רוטב שתקשו להם על הלב יהיה כאן קונטקסט מהפלאות!

תוסיפו את המנה המהממת הזו למאגר המתכונים שלכם, שתפו עם חברים ומשפחה ותהנו מכל ביס! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות כדי שגם אחרים ייהנו מהמאכל המושלם הזה!

אבטחת אירועים אוכל ומסעדות אופנה אירוח ונופש אירועים בשטח אלכוהול בר / בת מצווה הלכה הרצאות חתונות כללי מוסיקה לאירועים מסיבת רווקים / רווקות מתכונים מתנות פעילויות צילום אירועים שירותים לאירועים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
ברכה מסוימת ומקורית לבת מצווה שלך
עולם חדש בפתח: מזל טוב לבת מצווה! הגענו לרגע המיוחד שבו את מעבירה את הכרטיס מהילדות לעולם המבוגרים. בת...
קרא עוד »
אוק 27, 2024
חלום על סבתא שנפטרה: מה זה אומר לנו?
```html חלומות על סבתא: מה המסר המסתתר מאחורי החזיונות המרגשים? חלומות הם חלק מהחיים שלנו, חלק שמתסבך...
קרא עוד »
דצמ 28, 2024
ברכות יום הולדת לבת זוג שיגרמו לה לחייך
כל מה שצריך לדעת כדי לכתוב ברכת יום הולדת לבת זוג יום ההולדת של בת הזוג המיוחדת שלך הוא הזדמנות...
קרא עוד »
נוב 19, 2024