נסיכת הנילוס בתנור עם תפוחי אדמה – מתכון מפתיע
נסיכת הנילוס בתנור עם תפוחי אדמה
ילדים, נחשפנו לאוכל המופלא של המטבח הים-תיכוני, וזה הזמן להתענג על אחד המקורות האגדי של הטעמים המוכרים! המתכון שלנו היום הוא נסיכת הנילוס בתנור עם תפוחי אדמה – מנה שהולכת לשגע אתכם בטעמים המדהימים שלה! מדובר בדג שמבושל בתנור, כאשר את התפוחי אדמה אנו צולים באופן שיביא לכולם את ההרגשה של "אל תפסיקו לאכול!" בכל Bite! אז קחו את הסינר, אנחנו מתחילים!
זמן הכנה, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4-6 מנות
מרכיבים דגים אגדיים
כדי להרגיש את הטעמים המדהימים והמעלפים, נשתמש ברכיבים איכותיים וטריים. קראו את הרשימה הזו ותהיה לכם תחושה שאתם במסעדה ברמה הכי גבוהה שיש:
- 1 דג נסיכת הנילוס במשקל 1 ק"ג (עם או בלי עור, לפי ההעדפה שלכם)
- 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים גס
- 2 בצלים גדולים, קצוצים
- 2 שיני שום, כתושות
- 3 כפות שמן זית
- מיץ מלימון אחד
- תיבול עם מלח, פלפל שחור ואורגנו מיובש
- כמה ענפי פטרוזיליה לקישוט (אופציונלי)
אפשרויות לשדרוגים
לכל אחד מאיתנו יש את ההעדפות שלו. אם אתם רוצים לתת פיתוי נוסף למנה, אפשר לשדרג את המתכון:
- להוסיף 1-2 פלפלים חריפים לקציצה כדי להעניק “פצצה” של טעם!
- לשלב ירקות אחרים כמו קישואים או גזר שיתנו צבע ומרקם נוסף.
- אם אתם מחפשים גרסה קלה יותר, אפשר להשתמש בדג קפוא. פשוט להפשיר אותו היטב לפני הבישול.
שלבי ההכנה
ועכשיו, לאחר שהכנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן לעבור לשלבי ההכנה. תהיו מוכנים להתענג על המראה והטעמים!
- מחממים את התנור ל200 מעלות צלזיוס.
- בסיר גדול, מחממים 2 כפות שמן זית על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצלים הקצוצים לאדים ונותנים להם להשחים במשך 5 דקות.
- מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים עד שהריח מתפשט במטבח.
- מניחים את התפוחי אדמה בסיר ומערבבים יחד עם הבצלים והשום.
- מעבירים את התערובת לתבנית אפייה.
- עכשיו נגיע לדג הנסיכה! שמים אותו מעל התפוחי אדמה.
- מזלפים מיץ לימון על הדג ומוסיפים מלח, פלפל ואורגנו.
- שמים את התבנית על מדף האמצע בתנור ואופים במשך 30-40 דקות או עד שהדג מתבשל לחלוטין.
- מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומוגשים עם סלט ירוק בצד.
שאלות ותשובות על המתכון
עד כמה הדג צריך להיות מבושל? יהיה מדובר בדג שהוא נימוח ונושר מהעור. פשוט אל תעזבו את התנור, בין 30 ל-40 דקות זה בדרך כלל מספק!
אפשר להמיר את תפוחי האדמה באורז? בהחלט. אם אתם prefer לאכול אורז, זה ישתלב נפלא עם הדג הטרי.
מה נקרא "נסיכת הנילוס"? מדובר בדג שמתנהג כמו נסיך על הצלחת: טעים, עדין וצבוע באורח שלא טעם ממנו עוד!
האם אפשר לשים ירקות אחרים בתנור? כן, זה לא חוק, קישואים, גזר, בטטה – כל ירק מתכתב עם הדג הנ"ל במדויק!
איך לשמור על שאריות? אם נשאר לכם דג, שמרו אותו במקרר עד יומיים ותחממו לאט בסיר או תנור.
מתי אתם ממליצים להגיש את זה? ביום שבת עם המשפחה או כחלק מארוחת חג – והכל ביחד הופך לאוכל המושלם.
מה תוספות מומלצות לסט עם הדג? הוספה של חומץ בלסמי, רוטב טחינה, אפילו בסלט פשוט עשויה להביא את הקסם!
האם אפשר להכין את זה ביום קודם? בהחלט! התהליך לא יפסיד את הטעמים, אלא יוסיף להם עומק.
איזו סוגת דג אפשר להמיר במתכון? אם ברחוק נדבקת בנסיכת הנילוס, בסופו של דבר תרצו דג אחר שיתאים לאותו טמי מהנסיכות.
המנות מחכות לכם! זו ההזדמנות שלכם לשתף את המתכון הזה עם חברים שיאהבו את הניחוחות במטבח. תתחברו, תנסו ואל תשכחו לעדכן אותנו איך יצא לכם!