סלט טוסט המושלם שיהפוך כל ארוחה לחגיגה
סלט טוסט מדהים וחדשני!
המרדף אחרי מנה קלה וטעימה מספיק בשביל לגרום לכם לשכוח מכל מה שאתם יודעים על סלטים! תחשבו על שפתיים מפרפרות, על טעמים שמפוצצים את הפה ועל מרקם של לחם פראי בשילוב עם רענן, פריך ומושלם, והנה אתם כאן, לפני סלט טוסט אגדי! כאשר מתחילים לחבר בין כל המרכיבים בצלחת, מתחילים להבין שאנחנו לא מדברים כאן סתם על סלט, אלא על קומפוזיציה של טעמים וריחות, שיכולה לשדרג כל ארוחה עם פיקנטיות קסומה. להיות שכנים של הטוסקנה, לא צריך טיסה, סלט טוסט זה כל מה שאתם צריכים!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנכנסים לתהליך ההכנה, כדאי שנכיר את המרכיבים העיקריים העומדים מאחורי סלט הטוסט הזה. לא מדובר ברשימה ארוכה ומסובכת – האמת היא שהמתכון הזה מרגיש כמו מסיבת טעמים מהירה וקלילה שרק מחכה שתגידו לה "יאללה בואי נתכנס!"
- 4 פרוסות לחם ס sourdough או לחם מחמצת
- 2 עגבניות בינונית, קצוצות לקוביות
- 1 פרי אבוקדו בשל, חצוי ומעוך
- 1/2 כפית מלח דל פחמימיות
- 1/2 כפית שטוחה של פפריקה מתוקה
- 1/2 כוס חצילים קלויים (אפשר גם מבושלים)
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- מיץ מלימון אחד לסחוט
- 2 כפות שמן זית, ועם הרבה אהבה
למי מביניכם שאוהב טעמים חזקים יותר או בריאות מדויקת, תוכלו להמיר את הלחם ללחם מחיטה מלאה או להשתמש במרכיבים טבעוניים בעזרת תחליף צמחי לאבוקדו.
שלבי ההכנה
ועכשיו, הזמן למעט אקשן. מתכון סלט טוסט קל ואוורירי, שמתממש בצורה אחרת כל פעם שתכינו אותו! תארו לכם את הריחות ואת המראה שאתם יוצרים תוך כדי הכנה – זה פשוט משגע!
- קולפים את האבוקדו ומועכים אותו עם מזלג לקראת מרקם נימוח.
- סוחטים מיץ מלימון ומערבבים עם האבוקדו המכוסה.
- מניחים את פרוסות הלחם בתנור חם על 180 מעלות עד שהן הופכות להיות פריכות, זה לוקח בערך 10 דקות.
- במקביל, מערבבים את העגבניות הקצוצות עם החצילים, מלח ופפריקה בקערה נפרדת.
- לאחר שהלחם טוסט עבר התייבשות, מסננים אותו ומניחים את האבוקדו המרוח עליו.
- בוחרים 'חבילה' קטנה של העגבניות והחצילים, מניחים על גבי האבוקדו.
- מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה ואת שמן הזית מעל.
- מגישים ולוגמים עם לחם נוסיף לשולחן, במקרה של מישהו רעב!
לאחר ההכנה, חשוב לשמור על טריות הסלט, זה הכי טעים שיש כשזה נצרך מיד!
תוספות ושדרוגים אפשריים
סלט טוסט הזה הוא מצוין להגשים את כל הפנטזיות הקולינריות שלכם. אפשר לקחת את המתכון הזה ולעצב אותו כמו שתרצו. רוצים קצת משהו חריף? הוסיפו קוביות של פלפל חריף. האהבה לדגים? תוכלו להוסיף טונה או סלמון מעושן, כך תוכלו לייצר תמונה חדשה לגמרי לראש שלכם.
למעדיפים בריאות, אפשר להשאיר את הלחם ולהשתמש ברצועות קישוא קלוי על תבנית אפייה, לתת לזה טוויסט קל ויצירתי. בגרסה חמה, מוסיפים גבינת פטה מותכת – שידוך מרהיב!
שאלות ותשובות
איך אפשר לשמור על סלט טוסט הזה יותר זמן?
הטוסט יישאר טעים למשך 2-3 שעות, אבל לא יותר. כדי לשמור על הטריות, כדאי לא ללטף את האבוקדו לפני ההגשה.
האם אפשר להשתמש בלחם אחר?
אפשר בהחלט! תוכלו לערבב עם לחם שיפון או אפילו לחם תפו”ח – זה יכול לייצר טעמים אחרים אך בהחלט נפלאים.
מה הכוונה ב’אבוקדו בשל’?
אבוקדו בשל הוא אבוקדו רך שמרגיש נעים ללחיצה קטנה. אם הוא קשה, תמתינו כמה ימים או חמימים אותו בסמוך למקורות חום כמו השמש.
מה אפשר להוסיף לסלט כקישוט?
אוהבים צבעים? פירות כרבוב כמו תותים או ריבס יכולים לייצר הבדלי טעמים מדהימים.
האם יש גרסה טבעונית לסלט הזה?
בהחלט! כל מה שצריך לעשות זה להחליף את מצרכי הלחם בשיכבת לחם מהצומח.
האם זה בריא?
הסלט הזה הוא בהחלט בריא! המנה מכילה פירות וירקות טריים, שומנים טובים משמן הזית וחלבון מהחצילים.
איך מכינים את החצילים?
יש לקלף את החצילים, לכסות במעט שמן ולהכניס לתנור עד שהחציל רך – זה מבריק!
כמה זמן לוקח להכין את הסלט הזה?
30 דקות מסיימות את הכל, כולל הקישוטים! מצוין לארוחה מהירה.
האם אפשר לשדרג את הסלט עם שום?
בהחלט. שום קלוי מוסיף טעם אגדי ומתאים להרבה מתכונים כמו שלנו.
איפה אפשר לקנות את כל המרכיבים?
רוב המרכיבים האלה אפשר למצוא בכל סופרמרקט רגיל או בחנויות אורגניות – הכל במרחק כמה דקות ממכם!
אז במידה והיה מעניין, אל תהססו לשתף את המתכון הזה עם החברים ובני המשפחה ברשתות החברתיות. תנו להם להצטרף למסיבה הקולינרית הזאת של סלט טוסט מדהים – אני מזמין אתכם לנסות את זה כבר למחרת!