סלט כרוב סגול עם פיצוחים שיהפוך כל ארוחה לחגיגה
סלט כרוב סגול עם פיצוחים – שלמות בכל ביס!
יש רגעים שבהם אנחנו מרגישים שהאוכל שלנו זקוק למעט יותר צבע, חיוניות ומשהו משוגע שיבוא ויפתח את כל החושים. ובכן, הכירו את סלט הכרוב הסגול המדהים שלנו! סלט זה אינו רק יפה לעין, אלא גם עשיר בטעמים עם טקסטורה ממכרת, שגורמת לכם לרצות עוד ועוד. אנחנו מדברים על מנה שמשלבת את הטעמים הטריים של הירקות הקראנצ'יים, הפיצוחים המושלמים ושילובי הטעמים השונים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות! זהו סלט שישדרג כל ארוחה, ואתם תגלו שלא תוכלו להפסיק לאכול אותו.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה כולל: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
אז מה אנחנו צריכים כדי להכין את הסלט המעלף הזה? הנה הרשימה המושלמת של רכיבים שכל אחד יכול למצוא במטבח שלו:
- 1/2 כרוב סגול גדול, קצוץ דק
- 2 גזר, מגורר דק
- 1/2 כוס בצל סגול, קצוץ דק
- 1/2 כוס פיצוחים (אגוזים, שקדים, גרעיני חמניות או כל מה שיש לכם בבית)
- 1/4 כוס חמנייה קלויה
- 1/4 כוס צימוקים, קצוצים (או יותר, אם אתם אוהבים)
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1 כף דבש (או סירופ אגבה לגרסה טבעונית)
- מלח ופלפל לפי הטעם
שלבי ההכנה
וכעת, הגיע הזמן לבש החולצה והכנסו למטבח! שלבי ההכנה הם קלים ואף מהירים, כך שכולנו יכולים ליהנות מהטעים והטרי הזה.
- נחתוך את הכרוב הסגול דק. לפעמים אנחנו רוצים שזה יהיה שחתוך יפה, ולפעמים מבט חפוז זה גם בסדר.
- נגרר את הגזר ונטפח אותו לכדי קצוץ דק כך שהוא יוכל לשתף פעולה עם שאר החברים.
- ואז, נוסיף את הבצל הסגול ונערבב הכל יחד עם הכרוב והגזר.
- ניקח את הפיצוחים ונחצה אותם לחצאים או רבעים, כדי שהטעמים יתערבבו.
- בקערה נפרדת נערבב שמן זית, חומץ בלסמי, דבש, מלח ופלפל ונשקשק את כל הסלט למיזוג מרהיב!
- נשפוך את הבושם הזה על הסלט ונערבב היטב, כך שכל רכיב יתחבק בטעמים.
- נמנף כן, זהו הרגע להשאיר את הסלט להתאזן לטעמים לפחות 10 דקות לפני ההגשה.
גרסאות חלופיות
יש הרבה דרכים להפתיע את עצמכם (ואת האורחים) עם סלט הכרוב הסגול הזה! יש לכם רעיונות?
- רוצים גרסה טבעונית? פשוט החליפו את הדבש בסירופ אגבה.
- אם אתם אוהבים חמצמצות, הוסיפו כמה טיפות של מיץ לימון.
- שדרגו את הסלט הזה עם תוספת של אבוקדו קצוץ.
- לא חייבים להשתמש בפיצוחים? אקדוח שומשום קלוי או צנובר יכול להוסיף טוויסט!
- אז מה עם גבינת פטה? הוסיפו כמה קוביות גבינה מלוחה והסלט יפוך לאגדי!
שאלות ותשובות
איך אני יכול לאחסן את הסלט?
חשוב לשמור את הסלט במקרר, ורצוי לא לערבב אותו לפני ההגשה להבטחת הטריות.
האם ניתן להכין את הסלט יום מראש?
מומלץ להכין את הכרוב, הגזר והבצל יום מראש אך לערבב את הרוטב והפיצוחים סמוך למועד ההגשה על מנת לשמור על הקראנץ' של הירקות.
האם הסלט מתאים לצמחונים?
בפשטות – כן! הוא עשוי כולו מרכיבים טבעיים ופיצוחים.
אני לא אוהב את החמוציות! מה אני יכול לשים במקום?
תוספת של פרי כמו תפוחים או אגסים קצוצים תוכל להביא מתיקות ורעננות נוספת.
מה קורה אם אין לי חומץ בלסמי?
אם אין לכם חומץ בלסמי, אפשר להחליף אותו בחומץ תפוחים או חומץ רגיל. התוצאה תהיה שונה מעט, אך עדיין טעימה!
האם אני יכול להפוך את הסלט למנה עיקרית?
בהחלט! הוספה של קוטג' או טונה יכולה להפתיע את האורחים שלכם.
איך עושים את הסלט מתוק יותר?
הוספה של עוד צימוקים או דבש יכולה לשדרג אותו למשהו שנמצא על הקצה של המתוק!
האם אפשר להשתמש בירקות נוספים?
בוודאי! כל ירק רענן יכול להתאים, כמו מלפפון דק או אפילו קולורבי.
באיזו מידה תרצו להגיש את הסלט?
זה בהחלט תלוי במעמד! עבור סעודה פשוטה זה יכול להיות קערה גדולה, אבל לארוחה חגיגית אפשר להגיש בכוסות אישיות בשביל המראה.
מה תוספות נוספות שיכולות להתאים לסלט?
כפי שציינו, עגבניות שרי ופרוסות אבוקדו מאוד מתאימים, תוכלו גם לשדרג עם כוסברה או פטרוזיליה קצוצה.
מומלץ לשתף את המתכון המושלם הזה ברשתות החברתיות או לשלוח לחברים! כל אחד צריך להכיר את סלט הכרוב הסגול הזה, וזה המושלם ביות! אל תתבללו, שימו סלט על השולחן שלכם ושתף את הפלא!