סלט כרוב עם נודלס מג'יק – המתכון שיעשה לכם חגיגה!
סלט כרוב עם נודלס מג'יק – חגיגה של טעמים ובריאות!
כשמדובר בסלטים, רבים מאיתנו עשויים לחשוב על ירקות קלאסיים ומשעממים. אבל מה אם נוכל לשדרג את הסלט שלנו למחוזות מופלאים, עם כרוב רענן ונודלס מג'יק שמוסיפים לתבשיל הזה טוויסט אגדי? ברוכים הבאים לסלט שלא רק נראה מדהים, אלא גם טעים בצורה שלא תשאיר לכם ברירה אלא ללקק את האצבעות! אנחנו נשתף אתכם במתכון שמוצג בצורה הכי משגעת שיש, כך שכולם ירצו להכין אותו בבית, ואפילו לשתף ברשתות החברתיות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: כ-30 דקות (חשבו על זה כסוג של טקס הכנה שאתם לא רוצים להחמיץ)
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, לפני שנתחיל באטליה המיוחדת של המתכון, נציין את המרכיבים הנדרשים להכנת הסלט הזה, שלדעתנו הוא פשוט מושלם:
- ¼ כרוב אדום, חתוך לרצועות דקות (נותן צבע ורעננות משגעים)
- ¼ כרוב לבן, חתוך לרצועות דקות
- 2 גזרים, קלופים ומגורדים (הם מוסיפים מתיקות ולא משאירים אף אחד אדיש)
- 1 עגבניית שרי, חצויה (למי שאוהב להפתיע בטעמים)
- 100 גרם נודלס מג'יק, מבושלים (הלב של הסלט הזה, המגע הקסום)
- כף של שומשום קלוי (לטאץ' קרנצ'י)
- חצי כוס רוטב סויה (או תחליף טבעוני, אם אתם מעדיפים)
- 2 כפות שמן שומשום (מוסיף עומק טעמים מדהים)
- מיץ מלימון אחד (החמיצות המושלמת לסלט)
- מלח ופלפל לפי הטעם (כי מי אוהב מאכלים פיקנטיים לא מספיק?)
- כף סוכר (סוד הקסם של המתוק והמלוח)
שדרוגים ותוספות
אז הנה הטריק הקטן: אם אתם מחפשים להפתיע עוד יותר, תוכלו להוסיף לתוך הסלט גם:
- תפו”ז ירוק קצוץ – בשביל מתיקות נוספת
- אדוי או נענע קצוצה – בשביל התפרצות הרעננות
- אגוזים קצוצים כמו אגוזי לוז או פקאנים – שייתנו קרמיות משגעת
- טופו מטוגן או עוף צלוי – להפוך את הסלט לארוחה מלאה ומזינה
שלבי ההכנה
כאן מתחיל החלק המרתק! אחרי שנתרגל עם המרכיבים, הגיע הזמן להכין את הסלט המושלם הזה:
- יש לחתוך את הכרוב האדום והלבן לרצועות דקות ולשים בקערה גדולה.
- לגרר את הגזרים ולהוסיף לקערה.
- להוסיף את חצאי העגבניות השרי – כל חצי עגבנייה ייתן נגיעה שונה.
- לבשל את הנודלס מג'יק לפי הוראות היצרן ולקרור בחום. לאחר קירור, נוסיף אותם לקערה.
- ללוש את כל הרכיבים בקערה בעדינות כדי שלא ייתקעו.
- בתוך קערית נפרדת, נערבב רוטב סויה, שמן שומשום, מיץ לימון, סוכר, מלח ופלפל.
- נשפוך את הרוטב על הסלט ונערבב שוב כדי שהרוטב יכסה הכל.
- לפני ההגשה, נשפר את הסלט עם שומשום קלוי מלמעלה.
עכשיו שתפו את סלט הכרוב המדהים שלכם והרגישו את הגאווה
שאלות ותשובות
מה עושים אם אני לא אוהב כרוב?
אם אתם לא מעריכים כרוב, אתם יכולים להמיר אותו בחסה רומית או אפילו בשעועית ירוקה. השילוב ייתן לכם את הקרנצ'יות שאתם מחפשים!
האם אפשר להכין את הסלט מראש?
בהחלט! אך כדאי לשמור את הרוטב בנפרד כדי שהירקות לא יירטבו. כך אפשר להכין מראש ולהתחבר כשיוצרים יחד את המנה.
האם יש תחליפי רוטב סויה?
כן, רוטב ייחודי עבור קונים טבעוניים או אנשים רגישים לגלוטן יכול להיות תחליף מצוין. אפשר גם להכין רוטב על בסיס רכז לימון ושום.
האם אפשר להוסיף עוד ירקות?
כמובן! כל ירק שתרצו, כמו פפריקה, מלפפון או בצל ירוק, יכול להוסיף גוון חדש למנה.
האם אפשר להפוך את המתכון לטבעוני?
בוודאי! כל מה שצריך הוא לשים לב לרוטב הסויה. ישנם תחליפים טבעוניים שיכולים להיות חלופה נהדרת.
כיצד שומרים את הסלט במקרר?
בחרו בקופסה אטומה, ואם יש לכם שמן זית יותר, תוכלו לשמר אותו!
מה המיצב האידיאלי להגיש את הסלט?
ובכן, סלט מושלם מצריך הצלחות יפות להגיש בו!
האם ניתן לשמור שאריות לסלט למחרת?
סלטים נוטים להרטיב לאחר יום במקרר. אם תרצו לשמור שאריות, אתם יכולים לשמור את הרוטב בנפרד.
כמה זמן אפשר לשמור את הסלט במקרר?
אם הרוטב לא הוסיף לסלט, ניתן לשמור אותו ליומיים.
מה לעשות אם הסלט יוצא יבש מדי?
אולך ללמוד אם הפעם לא הגזמתם עם הוספת גזר או רוטב – תוסיפו מעט פחות מקטף!
אז זהו, סיימנו עם המתכון! אנחנו מקווים שהצלחתם ליצור סלט כרוב עם נודלס מג'יק שמדבר אליכם בכל מובן. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה המדהים עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! הם יודו לכם על כך.