סלט עגבניות שרי עם צנוברים ובזיליקום בגרסה המושלמת
סלט עגבניות שרי עם צנוברים ובזיליקום
פעמים רבות סלטים משתלבים כחלק מהארוחה שלנו, אבל יודעים את כמה מהם באמת יכולים להיות *מדהימים* ומפתיעים? כאן, אנחנו חושבים על סלט עגבניות שרי בגוון חיי, מלא טעמים ורעננות שיגרום לכם ללקק את האצבעות! דמיינו את העגבניות הקטנות והצבעוניות, מתמזגות יחד עם הצנוברים הכה אגדים והבזיליקום שאתה יודע כבר עליהם – הניחוח יגשים את החלום של כל חובב אוכל. מה אנו צריכים יותר מהכל? סלט שיכול לשדרג כל ארוחה, בדרך שהכי טעימה ומורכבת – פשוט *מושלם* ו*משגע* במובן הטוב של המילה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל מאוד
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
את הסלט המדהים הזה אנחנו נכין בעזרת כמה רכיבים פשוטים, שיספקו טעמים עשירים ויסייעו לנו להגיע לשילוב המושלם. כזה שיגרום לכם להזיל ריר! אז הנה הרשימה:
- 500 גרם עגבניות שרי (שילוב של צבעים)
- 50 גרם צנוברים קלויים
- חבילה של בזיליקום טרי
- 3 כפות שמן זית איכותי
- 2 כפות חומ balsamico
- מלח ופפריקה לטעם
אם תרצו לשדרג את הסלט או לתת לו טוויסט אישי, תוכלו לנסות את החלופות הבאות:
- עגבניות צהובות במקום אדומות
- להוסיף גבינת פטה או מוצרלה, שיהפוך את המנה לאוורירית ונימוחה
- לגרסה טבעונית – להשמיט את הגבינה ולהתענג על הטעמים האחרים
- לגרסת דל פחמימיות – אפשר להוסיף ירקות נוספים כמו קישוא או מלפפון במקום העגבניות
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל מה שצריך, בואו נתחיל בהכנה של הסלט *המעלף* הזה:
- חותכים את העגבניות שרי לחצאים או לרבעים לפי גודלן.
- מניחים את העגבניות בקערה גדולה.
- קולים את הצנוברים במחבת יבשה על חום בינוני עד שיהיו זהובים למשך כ-5 דקות. זהירות – לא לשרוף!
- קוטעים בזהירות את הבזיליקום לתוך הקערה עם העגבניות.
- מוסיפים את הצנוברים הקלויים.
- יוצקים את שמן הזית ועליו את חומ balsamico.
- מתבלים במלח ופפריקה לפי הטעם.
- מערבבים בעדינות את הכל עד שהרוטב מצפה את כל החומרים.
- מניחים להשרות כ-5 דקות לפני ההגשה, שיתאפשר לכל הטעמים להתאחד!
ומה עכשיו? נו, לאכול! הסלט הזה הוא לא רק צבעוני ויפה, אלא גם *מנצח*! הוא מרענן ומלא בטעמים שיכניסו אתכם לאווירה טובה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם נחשבים למספר 1 של שדרוגים, אז זה המקום להגיד – נסו להוסיף:
- פרוסות זהב חומוס, תוספת נהדרת ללווי או כריך.
- שום קצוץ לתיבול אלוהי, שיעניק עוד טוויסט של טעם.
- קמצוץ של גבינת פרמזן מפוררת מעל, שייתן מגע של מגע עולם.
- קצת רוטב צ’ילי מתוק לגיוון טעים, שיהפוך את זה למשוגע באופן שלא תאמינו.
שאלות ותשובות
מה היתרון של עגבניות שרי לעומת עגבניות אחרות?
עגבניות שרי מתוקות יותר ועסיסיות, מה שהופך אותן למושלמות גם בסלטים וגם בחטיפים.
האם ניתן להכין את הסלט מראש?
אשתף מנסיוני: הסלט הזה מעדיף להיות לא כל כך בזמן, אז תהיה זהיר.יש לנעול אותו במקרר, אך טעמיו הטובים ביותר יישמרו כאשר תכינו אותו סמוך למועד ההגשה.
מה עושים אם אין צנוברים?
אופציה נהדרת היא להשתמש בשקדים קלויים או אגוזי לוז, שיתנו טעם שונה אך לא פחות מדהים!
האם ניתן לשמור את הסלט במקרר?
מומלץ לסיים את הסלט תוך 24 שעות, כי בשילוב שמן זית וחומץ – טעמיו משתנים עם הזמן.
מה מתקשר עם הסלט הזה?
מצוין לצד פיתות חמות או אפילו בגריל, אתם תחלימו ממנו תוך דקות!
אם אני רוצה להתנסות עם תיבול שונה?
נסו לערבב בלימון או חסה קצוצה, זה יכול להוסיף רעננות נהדרת!
האם זה סלט בריא?
אכן! הוא מכיל ירקות, שומנים בריאים מהשמן והצנוברים, ובלי פחמימות מיותרות.
אפשר לקצוץ את הכל במעבד מזון?
ברור! זה יכול לחסוך זמן, אך תדאגו לא לערבב יותר מדי כדי לא לטחון את הכל.
איפה אני יכול למצוא צנוברים איכותיים?
חנויות טבע ואינטרנט מציעות מגוון רחב – אתם בהחלט לא רוצים לפספס את ההזדמנות!
האם זה סלט מתאים לילדים?
בהחלט! ילדים לרוב אוהבים טעמים מתוקים, במיוחד בעגבניות שרי – מעולה!
אז לאחר שקראתם את המתכון המופלא הזה, הגעתים לשלב סוף! אני מאוד ממליץ לכם לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולהפיץ אותו לחברים! מי לא רוצה ליהנות מהסלט הפלאי הזה? תזכרו, כל אחד יכול להכין את זה, אז רק המנעו מרגע של איחוד – והתחילו לקצוץ והוסיף! עד הפעם הבאה, בתיאבון!