עוגיות מקמח שקדים ללא גלוטן שיהפכו את יוםך למיוחד
עוגיות מקמח שקדים ללא גלוטן
לפני כמה ימים, תוך כדי שאני חוטא (סליחה רגע) ושותה קפה, נתקלתי בעוגיות מקמח שקדים שהעיפו אותי לעולם חדש ומופלא. עוגיות שמצד אחד הן קלות מאוד להכנה, ומצד שני הן מדהימות וממכרות. יצא לי לחקור את מתכון העוגיות האגדי הזה, ואני לא יכול להפסיק לחשוב עליהן. הן משגעות בכל ביס, ובשום פנים ואופן אי אפשר להתנגד לשילוב של המתוק והמלוח, הקריספי והנימוח. אז בואו נשים את הספל בצד וניגש להכנת העוגיות הכי טובות שיש!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפיה: 10-12 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 20-25 עוגיות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, לפני שאנחנו מתחילים בקסם הקולינרי שלנו, בואו נוודא שיש לנו את כל המרכיבים הנדרשים בכדי להפוך את העוגיות האלה למה שהן. נכון, מדובר בעוגיות ללא גלוטן, אבל זה לא אומר שהן לא מושלמות עד הסוף. להיפך, יש להן טעמים שיכולים להפתיע אפילו את הספקנים שבינינו.
- 200 גרם קמח שקדים
- 100 גרם סוכר קוקוס (או סוכר חום)
- 2 ביצים גדולות
- חצי כפית קינמון
- חצי כפית Baking Powder (אבקת סודה) ללא גלוטן
- קמצוץ מלח
- שוקולד מריר חתוך לקוביות (אופציונאלי, אבל זה משנה הכל)
כמובן שיש אפשרויות רבות לשדרוג. למשל, אם אתם בעד גרסה טבעונית, אתם יכולים להמיר את הביצים ב- 2 כפות רסק תפוחים או בננה מעוכה. זה גם ימצא את דרכו ליבכם. יש לכם אוזניות? שימו מוזיקה טובה!
שלבי ההכנה
עכשיו הגיעה השעה להיכנס למטבח וליצור את כל הטוב הזה. כל מה שאתם צריכים זה מעט סבלנות ואולי כמה קליקים באינטרנט לצפייה בסרטונים על הדרך הנכונה לערבב.
- חוממים את התנור ל- 180 מעלות צלזיוס.
- מערבבים בקערה את קמח השקדים, סוכר הקוקוס, קינמון, אבקת הסודה והמלח.
- מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- אם בחרתם להוסיף שוקולד, זה הזמן להכניס אותו לתערובת.
- נמניחים כף מהתערובת על תבנית עם נייר אפיה, ומסדרים את העוגיות במרחק של כמה סנטימטרים אחת מהשנייה.
- אופים בתנור למשך 10-12 דקות עד שהן מתייצבות ומעט משנה את צבען.
- כשהן יוצאות מהתנור, תנו לעוגיות להתקרר. הנה, אתם עכשיו בסוף הדרך!
תוספות אפשריות
אם אתם רוצים לשדרג את העוגיות שלכם ולתת להם טוויסט, אתם יכולים להוסיף קמצוץ של מלח ים על האפה, או להמיר את שוקולד המריר בשוקולד חלב או תוספות אחרות כמו אגוזי לוז, חומוס קלוי או פירות יבשים. אפילו קונפיטורות שונה יכולים להיות נהדרים על ההכנה הזו. האפשרויות הן רבות!
שאלות ותשובות
מה היתרונות בלהכין עוגיות מקמח שקדים?
כמובן, עוגיות מקמח שקדים הן ללא גלוטן, מה שהופך אותן לבחירה מצוינת לאנשים רגישים לגלוטן. הן גם עשירות בשומניים בריאים שמסייעים בספיגת ויטמינים.
האם אפשר לאחסן את העוגיות האלה?
בוודאי! העוגיות נשארות טריות במיכל סגור בטמפרטורת החדר למשך שבוע, וכך תוכלו ליהנות מהן בכל רגע נתון.
באיזה קמח אפשר להמיר קמח שקדים?
אתם יכולים לנסות קמח קוקוס או קמח תפוחי אדמה, אך זה ישפיע על המרקם ולכן יש להסתכל על יחס הכמויות.
האם המתכון קל להכנה למתחילים?
ממש כך! כל אחד יכול להכין את העוגיות האלה, אפילו אם זו הפעם הראשונה במטבח. אז אל תחששו!
האם יש טיפים ליצירת עוגיות גבוהות יותר?
לצורך גובה נוסף, מומלץ לא להערבב את התערובת יותר מידי, כמו במתכונים של עוגות אחרות, ולעבוד מהר.
האם ניתן להוסיף קקאו לתערובת?
בהחלט! הוספת קקאו יכולה לשדרג את הטעם ולעשות עוגיות שוקולד משגעות!
מה אם אני רוצה עוגיות ללא סוכר?
אפשר להשתמש בממתיקים טבעיים כמו סירופ מייפל או אגבה, אך זכרו שזו תשפיע על המרקם הסופי.
כמה קלוריות יש בעוגיה?
זאת שאלה מצוינת! לרוב עוגיה אחת מכילה כ-70-80 קלוריות, תלוי באיכות ובכמות המצרכים שתשתמשו.
האם אפשר לשים קישוטים על העוגיות?
כמובן! קישוטים של שוקולד מומס או קונפי פירות יכולים לתת טאץ' אישי ועשיר לעוגיות.
איך אני יודע אם העוגיות מוכנות?
העוגיות מוכנות כאשר הן מתייצבות בחוץ ומעט רכות במרכז. אל תשכחו – הן יתקשו לאחר קירור!
אז מה אתם מחכים? הכינו את העוגיות המדהימות האלה, שתפו שם וספרו לחברים! למי אכפת מה ניתן לכם את התיסכול של המשרד כשהשוקולד של העוגיות האלה ישלוט בכולכם?