עוגת ביסקוויטים ריבת חלב קרין גורן שלא תצליחו להפסיק לאכול
עוגת ביסקוויטים ריבת חלב מדהימה – מתכון משגע ותוצאה אגדה!
אין ספק שעוגת ביסקוויטים ריבת חלב היא אחת מהקלאסיקות המושלמות שעוברות במשפחות שלנו מדור לדור. כל ביס מהעוגה הזו הוא חוויה של שוקולד, מתיקות ונוסטלגיה. אם יש לכם רגע של געגוע לסבתא או לאמא שאפות לכם עוגות כאלו בילדותכם, המתכון הזה בדיוק בשבילכם. העוגה הזו היא לא רק מתכון – היא סיפור אהבה, ירושה משפחתית, והמון רגעים מתוקים.
ובכן, האם אתם מוכנים להכין עוגה כה נימוחה, שהשכנה תצטער שהשולחן שלה לא עם ביסקוויטים ריבת חלב? צפו למשל, מצד אחד, אנחנו מדברים על פשטות מושלמת, ומצד שני – על טעמים שכאילו נמסים בפה.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן קירור: 4 שעות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
- 400 גרם ביסקוויטים פשוטים (כגון ביסקוויטים אוסם)
- 400 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
- 1 קופסה של ריבת חלב (או יותר אם אתם אוהבים מתוק!)
- 100 גרם חמאה melted
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ קטן
- סוכרVanilla (אופציונלי – למי שאוהב טעמים נוספים)
חשוב לזכור שהעוגה הזו היא לא רק מתכון – זה גם פרויקט של חוויה והנאה. אתם יכולים להתנסות ברכיבים נוספים, כמו אגוזים קצוצים או קקאו, שיכולים להוסיף לעוגה טיפה יותר טוויסט.
שלבי ההכנה
עכשיו מתחיל החלק הכיפי – הבואו להכין עוגה שתרגש ותרענן את כולכם!
- מומלץ להתחיל עם קערה גדולה ולשים שמן על הידיים שלכם, כדי שהעבודה עם השוקולד הנמס תהיה קלה יותר.
- ממיסים את החמאה ואת השוקולד המוקצה במדורה קטנה עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומקבלים תערובת חלקה.
- באותה קערה, מוסיפים את ריבת החלב וערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת.
- מקציפים את השמנת המתוקה עם סוכר וניל (אם רוצים) עד שהיא מתייצבת.
- מלח ואת התערובת של השוקולד עם ריבת החלב בזהירות עד שהתערובת נראית חלקה.
- כעת, עליכם להניח חצי מתערובת הקרם על שכבת הביסקוויטים שייקחו לה פלטות שטוחות כמו אוברול בוסם דיוויד הבשמים.
- מניחים ביסקוויטים בכמה שורות, לוחצים מעט וקורעים את התערובת השנייה על החלק העליון.
- עכשיו הגיע הזמן לקשט; אם רוצים, ניתן לשים טיפה שוקולד מומס על הצמרות.
- חייבים לצנן את העוגה לפחות 4 שעות במקרר.
- אחרי קירור קצר, אתם יכולים לסצוע את העוגה ליצירות בשולחן הארוחה ולהרגיש מעיין בלשון.
אתם בהחלט יכולים לגוון עם רכיבים נוספים כדי להפוך אותה למיוחדת ואישית יותר. תוספות כמו אגוזי לוז קצוצים, פירות יער או אפילו שכבת מסקרפונה יכולות להעניק לעוגה טאץ' מדהים.
שדרוגים ותוספות אפשריים
כל פעם שאני מכינה את העוגה הזו, אני שואלת את עצמי איך אפשר לשדרג אותה לפעם הבאה. כך, עלה לי רעיון לשים למעלה קישוטי שוקולד, לפירות ח זור בלבלבנות או אפילו אגוזי מלך קצוצים. התחושה היא שאתם לא חייבים לעמוד בכללים הקבועים – עשו כרצונכם!
שאלות ותשובות
האם ניתן להחליף את הביסקוויטים בגלוטן?
בהחלט! תוכלו להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן על מנת להתאים את המתכון לאנשים רגישים לגלוטן.
כמה זמן העוגה מחזיקה במקרר?
העוגה יכולה להחזיק כמה ימים, אבל מי יכול להתאפק מול מתיקות כזו?
אפשר לשמור את העוגה במקפיא?
כמובן! העוגה הזו מתאימה להקפאה, וכשהיא יוצאת – היא נשארת רכה ונפלאה!
מה אפשר לשים במקום ריבת חלב?
תוכלו לשים ריבת תות או שוקולד מריר שמתאימים למי שאוהב טעמים אחרים.
האם אפשר להכין מתכון ללא חלב?
לכן, ניתן להשתמש בשמנת צמחית או חלב קוקוס.
אם אני מוריד את הסוכר, זה ישפיע על הטעם?
כן, בלי סוכר העוגה תהיה פחות מתוקה, אולי תצטרכו לאזן עם תחליף אחר.
האם אפשר להוסיף תמצית טעמים?
בהחלט, תמצית פטל או שקדים יוסיפו טון מעניין למתכון.
האם יש דרך חכמה לקשט את העוגה הזו?
יש המון דרכים, שוקולד קצוץ, פירות או אפילו קצפת יכולים להקפיץ את העוגה שלך לגבהים חדשים.
מה אם שכחתי להוסיף חמאה?
אין בעיה, העוגה תצא בסדר, רק שימו לב שזה עשוי לשנות את מרקם התוצאה הסופית.
האם ניתן להוסיף קקאו לתערובת?
בוודאי! זה יעזור להוסיף גוון שוקולדי עדין לעוגה.
אז מה שנשאר זה לבדוק את המתכון הזה, לשתף אותו עם חברים ולעודד אותם לנסות! עוגת ביסקוויטים ריבת חלב מדהימה שהולמת כל רגע – ללקק את האצבעות ולהרגיש מעלף!