עוגת גבינה בחושה מוכנה בשבע דקות בלבד!
עוגת גבינה בחושה שמכינים בשבע דקות
מדוע אנחנו כל כך אוהבים עוגת גבינה? אולי זה בגלל הנימוחות המדהימה השוררת בכל ביס. או שאולי זה קשור לעובדה שהיא ממש ובאמת משגעת! הרי אין כמו להמתיק קפה בעוגת גבינה משגעת, שתמיד מצליחה לשפר את מצב הרוח. אז אל תתנגדו לי, קחו שמונה דקות מהיום שלכם ובואו נלמד איך מכינים את העוגה המושלמת הזו!
זמן הכנת המתכון: 7 דקות. רמת קושי: קלה. כמות מנות: 8-10 מנות.
- זמן הכנה: 7 דקות
- רמת קושי: קלה
- כמות מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
עוגת גבינה בחושה שמכינים בשבע דקות היא אחת המנות האגדיות שניתן להציג לשולחן. היא עמידה לאורך זמן, נטמעת באופן מושלם בתה של אחר הצהריים ואפילו מאפשרת לשדרג את חגיגות ימי ההולדת באופן מהיר. הנה המרכיבים שתצטרכו:
- 500 גרם גבינת שמנת
- 200 גרם סוכר
- 3 ביצים
- 1 חפיסה (200 גרם) של חמאה מומסת
- 1 חבילה של ביסקוויטים (500 גרם) טחונים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- קמצוץ מלח
- תפוז או לימון מגורר (אופציונלי – יוסיף נפלאות רבות!)
מרכיבים חלופיים
רוצים לשדרג את המתכון הזה? לא בעיה! ניתן להכין עוגת גבינה זו בגרסה טבעונית על ידי שימוש בגבינת שקדים או אגוזי מקדמיה במקום גבינת שמנת. כמו כן, עבור גרסה ללא גלוטן, ניתן להחליף את הביסקוויטים בקורנפלור או קמח שקדים.
שלבי ההכנה
וכשכולם מוכנים למלאכת הקסם, ניגש לשלבי ההכנה שיעשו את העבודה עבורנו, ויאפשרו לנו להכין עוגת גבינה בחושה מדהימה בדקות ספורות.
- מחממים תנור ל180 מעלות צלזיוס.
- מערבבים גבינת שמנת עם סוכר עד שהתערובת חלקה.
- מוסיפים ביצה אחרי ביצה ומערבבים היטב בכל פעם.
- מוסיפים חמאה מומסת, תמצית וניל וקמצוץ מלח ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- טוחנים את הביסקוויטים מבלי להשאיר גושים.
- שולחים את הביסקוויטים לתערובת ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- שופכים את הבלילה לתוך תבנית אפייה (רצוי עגולה) משומנת.
- אופים במשך כ-30 דקות עד שהעוגה מתייצבת.
- מניחים לקור להיזדקף ולהתקרר למשך 10 דקות.
- מצננים לחלוטין במקרר למשך שעה לפחות לפני ההגשה.
אפשרויות שדרוג העוגה
עוגת הגבינה הזו היא באמת הבסיס המושלם להרפתקאות של טעמים. אם אתם רוצים לגוון, הנה כמה רעיונות:
- נסו להוסיף פירורי קוקוס לתערובת – זה יוסיף מרקם טעים ועשיר.
- וכיצד יכול להיות עלי מנטה קצוצים לקישוט או ליצור תרכובות עם פירות – פירות יער יהיו מעניינים.
- שוקולד מריר קצוץ או קקאו יכול להיות תוספת שיכולה לשדרגו בכוח.
- וודאו שלא תשכחו להגיש עם רוטב תותים או קרם פרש כשהעוגה מוצגת על השולחן!
שאלות ותשובות
כמה זמן להקציף את התערובת? רצוי להקציף עד שהתערובת חלקה ואחידה, כ-2-3 דקות.
האם אפשר להכין את העוגה עם גבינה אחרת? בהחלט! גבינת ריקוטה או גבינת עיזים יכולות להוסיף שונות מדהימה.
אני חולה על שוקולד, מה דעתכם לשלב אותו? הנוסחה מדהימה גם עם שוקולד מריר – פשוט הוסיפו אותו לתערובת לפני הוספת הביסקוויטים!
האם זה בריא? זה קל יחסית, והשימוש בגבינות רזות יכול להוריד את הערך הקלורי אם תרצו.
האם העוגה מתאימה לקינוח ביום חם? בהחלט! היא קלילה וטעימה במיוחד כשהיא קרה.
מה אם אין לי תנור? אפשר גם להכין גרסה מיקרוגלית. תבנית נוחה לפיקניק תחזיק את עוגת הגבינה המושלמת!
אילו תוספות ניתן להוסיף? פירות יער, קצפת, אגוזים קצוצים, כולם יכולים להיות תוספות נפלאות.
אילו סוגי ביסקוויטים הכי טובים? בכל סוג ביסקוויט אהוב עליכם עשוי לתת עוגה ייחודית.
מה עושים עם עוגה שנשארה? ניתן לאחסן במקרר למשך 3-4 ימים, מתאימה גם לגעה המקפיא.
איך לדעת אם העוגה מוכנה? קפיצית היא ביטוי, אם היא מתנודדת כמו ג'לי באמצע זה סימן שהיא מוכנה!
אז מה אתם מחכים? הגיע הזמן להכות במטבח! מרגע שהעוגה הזו תהיה על השולחן, לא יישאר אוכל לשולחן. שתפו את המתכון הזה ברשתות חברתיות – חברים שלכם יעריכו את כל האהבה שאתם משרים עליהם!