עוגת גבינה בחושה של סבתא לאה שכבשה את הלבבות
עוגת גבינה בחושה של סבתא לאה – מתכון שמחזיר אותנו לבית
כל אחד מאיתנו מכיר את התחושה הזאת, כאשר אנחנו מתיישבים ליד השולחן החם של סבתא לאה, ואתם צורכים את הריח המסקרן שמציף את הבית. זהו ריח של עוגת גבינה בחושה, העוגה המדהימה והמאכל הממכר שמעלף את הלב ואת הבטן! זו לא סתם עוגה – זו עוגה שמחזירה אותנו לילדות, מלאה ברגשות, געגועים וטעמים של בית. מי יכול לעמוד בפני פרוסת עוגה נימוחה, שמתמוססת בפה וגורמת לנו ללכת אחורה בזמן? מתכון זה לא רק טעים, אלא גם קל להכנה, מה שמבטיח לכולם להיכנס למטבח וליצור את הקסם הזה.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 60 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 8 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו אנחנו מגיעים לחלק האמיתי – כל מה שצריך כדי ליצור את העוגה המושלמת הזו:
- 250 גרם גבינת שמנת
- 200 גרם סוכר
- 100 גרם חמאה רכה
- 3 ביצים (או 4 אם אתם בקטע של "ללכת על זה")
- 50 מ"ל מיץ לימון (מכניס רעננות מדהימה)
- 100 גרם קמח (ליצור טקסטורה אוורירית)
- תמצית וניל (להפתיע את החיך עם ניחוח משגע)
אם אתם מחפשים גרסה בריאה יותר, אפשר לשקול להשתמש ב גבינת ריקוטה במקום גבינת שמנת, וגם להחליף את החמאה בממרח אגוזי לוז שמוסיף טעם ייחודי!
שלבי ההכנה
בואו נתחיל במלאכה המיוחדת של הכנת העוגה הזאת. במקום להכביר במילים, פשוט נצא לדרך!
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מקציפים את החמאה והסוכר בקערה עד שהתערובת מתבררת ואוורירית.
- מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה תוך כדי הקצפה מתמדת.
- מערבבים פנימה את גבינת השמנת ומקפידים לא לקצר את התהליך.
- מוסיפים את מיץ הלימון ותמצית הווניל ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
- בהדרגה מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שאין גרגרים גלויים.
- מערבבים היטב ושמים בתבנית משומנת.
- אופים במשך 35-40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
- ממתינים שהעוגה תתייצב במשך 10 דקות לפני שמעבירים לרשת לצינון ממש.
אם אתם רוצים להוסיף נגיעה מיוחדת, אפשר להוסיף אגוזים קצוצים לתערובת או לשים פירות יער מעל העוגה! זה מוסיף צבע וחיים לכל ביס. שדרוג אחר יכול להיות לשים רוטב שוקולד על העוגה לאחר קירור, משגע!
שדרוגים ותוספות
בין אם מדובר על פירות יער, רוטב שוקולד או אפילו קצפת, תוספות מגוונות יכולות לשדרג את העוגה שלכם. אם בא לכם לנסות עם טעמים שונים, תשקלו להוסיף מעט קינמון או אגוז מוסקט לתערובת. ואם אתם חובבי שוקולד, אל תהססו לשים שוקולד מריר קצוץ בתערובת!
שאלות ותשובות
מה אני יכול לעשות אם אני לא אוהב גבינת שמנת?
נחמד לדעת! אפשר להשתמש בגבינת ריקוטה או אפילו גבינת קוטג', התוצאה תהיה קצת שונה, אבל בהחלט מוצלחת!
האם זה תקין לאפות את העוגה בתבנית עגולה?
כמובן! זה נותן לעוגה מראה חגיגי ובסיסי, ממש כמו סבתא!
איך אני יכול לדעת מתי העוגה מוכנה?
קיסם ייתן לכם את התשובה. אם קיסם יוצא יבש, העוגה מוכנה.
האם אפשר להקפיא את העוגה?
כן בהחלט! עוגת הגבינה נשמרת היטב בהקפאה.
כמה זמן העוגה נשארת טרייה?
אם תצליחו לעמוד בפיתוי, היא יכולה להחזיק מעמד במקרר עד שבוע.
או מה אני עושה אם אני לא מוצא תמצית וניל?
לא לסיים! אפשר להחליף עם מעט סוכר וניל, והטעם יהיה מעולה.
מה לעשות אם העוגה מתפוצצת באפייה?
יכול להיות שניתן היה לערבב את התערובת מידי, דאגו לא לערבב יותר מידי.
האם אני יכול להשתמש בקמח תפו”א במקום?
כן, להפוך את העוגה ללא גלוטן זו אפשרות מצוינת!
אני רוצה להוסיף שוקולד, באיזה שלב אני מוסיף?
שימו את השוקולד הקצוץ לקראת סוף הערבוב, ברגע שהתערובת מתאחדת.
האם אפשר להכין את העוגה ללא ביצים?
בהחלט! אפשר להשתמש באחת מתחליפי הביצים הקיימים, כגון בננה בשלה או תמצית תפוח.
עוגת הגבינה הבחושה הזו היא לא רק מתכון, אלא סיפור של משפחה, אהבה וטעמים שלא נשכחים. כל ביס מושלם שמכין אותנו לחוויות חדשות לצד שולחן החג. אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות כדי שגם החברים שלכם ייהנו! דאגו לדאוג לעצמכם ולעוברים והשבים שלכם. בתיאבון!