עוגת גזר ללא גלוטן וללא סוכר שתשנה את חייכם
"`html
עוגת גזר ללא גלוטן וללא סוכר
תארו לעצמכם עוגת גזר משגעת, מתוקה, לחה, שנמסה בפה ומלאה בטעמים נפלאים. אתם יודעים, אחת כזו שאפשר ללקק את האצבעות אחריה, וללא רגשות אשמה! המתכון הזה, שאותו אנחנו עומדים לחשוף בפניכם, הוא חדשני, בריא וממכר, והכנתו קלה כמו לחוט בספירלה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: 8-10 מנות
באופן אישי, אני לא מכיר הרבה אנשים שיכולים לעמוד בפני עוגה כזו. עוגת הגזר הזו היא מושלמת לארוחת בוקר, כחטיף על הבוקר או אפילו כקינוח קליל לערב. כשהיא יוצאת מהתנור, היא משדרת ניחוחות מדהימים ששובים את הלב. חשוב לציין כי מדובר בעוגה שאין בה גלוטן ואין בה סוכרים נוספים, מה שמקנה לה יתרון בריאותי עצום.
הרכיבים הדרושים
- 2 כוסות גזר מגורר
- 4 ביצים
- 3/4 כוס מחית תמרים (או דחוסים, קקאו או אגוזים)
- 1/2 כוס שמן קוקוס (או שמן זית)
- 1 כוס קמח שקדים (לגרסה ללא גלוטן)
- 2 כפיות קינמון
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (אופציונלי ומומלץ)
אפשר לשדרג את המתכון וליצור גרסה טבעונית באמצעות החלפת הביצים בבאננות בשלות או ב"שמרי חלבונים".
שלבי ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות צלזיוס.
- שמים בקערה גדולה את הגזר המגורר, ביצים, מחית תמרים ושמן קוקוס וטורפים עד שהתערובת אחידה ומעורבבת היטב.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח שקדים, קינמון, סודה לשתייה ומלח.
- מתחילים להוסיף את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ומערבבים עד שהתערובות מתאחדות.
- אם אתם אוהבים אגוזים, עכשיו הזמן להוסיף את אגוזי המלך הקצוצים ולערבב שוב.
- משמנים תבנית עוגה בקוטר 22 ס"מ ומעבירים לתוכה את התערובת.
- מכניסים לתנור לשעה או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מניחים לעוגה להתקרר לפני ההגשה, אם תחכו, תזכו לטעמים עמוקים יותר.
מרגע שהעוגה מתקררת, אתם יכולים להתחיל לדמיין טעמים כמו קינמון, מתיקות של גזר ופריכות של אגוזים. זהו רגע אידיאלי לשתף את העוגה עם משפחה וחברים, ואתם תראו כמה מהם יעריצו אתכם על הבחירה הבריאה הזו!
תוספות ושדרוגים אפשריים
תמיד אפשר לשדרג את העוגה עם תוספות נוספות. לדוגמה:
- לטבול את עוגת הגזר בשוקולד מריר מומס לחוויית טעם נוספת.
- בעונת הפירות, הוסיפו פירות יער כמו אוכמניות או פטל כדי לקבל צבעוניות ורעננות.
- אם אתם אוהבים להפתיע, תוכלו להוסיף לתערובת כמה כפות קוקוס גרוס, שיביא טוויסט אגדי.
באופן כללי, תנו לדמיון שלכם להתפרץ, תמיד יש מקום לשדרוגים וטעמים חדשים!
שאלות ותשובות
האם אני יכול לשים קמח אחר?
בהחלט! אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קמח חומוס, כל עוד אתם מבטיחים למדוד כמו שצריך.
מה אם אין לי מחית תמרים?
אפשר להשתמש בדבש או במייפל, אם אתם לא מחפשים גרסה ללא סוכר.
תוך כמה זמן אני יכול לבעוט את העוגה?
כשהעוגה מתקררת, ניתן לאחסן במיכל סגור עד 5 ימים במקרר.
האם עוגת הגזר הזו מתאימה לילדים?
בהחלט! אין כמו עוגת גזר מתוקה, בריאה ומיוחדת לשמח ילדים. כולם יאהבו אותה!
מה לעשות אם הגזר לא שלי מכובד כל כך מתקתק?
אם יש לכם עוגה שהיא אולי שקצת פחות מתוקה, הוסיפו עוד טיפה מחית תמרים.
אני רוצה לשתף חצי מהעוגה, מה מומלץ?
תשמרו חצי במקרר. אם אתם רוצים לשמר את הטעם, ניתן גם להקפיא עד חודש.
איך אני יודע שהעוגה מוכנה?
שימו קיסם במרכז העוגה; אם הקיסם יוצא יבש, העוגה מוכנה ואפשר להוציא אותה מהתנור.
מותר לשתף את העוגה עם טבעונים?
בהחלט! כל עוד אתם מחליפים את הביצים ברכיבים טבעוניים, כמו בננות בשלות.
איך הכי טוב לשדרג את העוגה?
תנסו להוסיף ציפוי של שוקולד מריר מעל או להזרים קרם קאשיו מרהיב.
האם אפשר להכין את העוגה בלי אגוזים?
בהחלט! העוגה יהיו מעולה גם בלי אגוזים, זה פשוט ייצור טקסטורה אחרת.
אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה ברשתות חברתיות, כדי שגם החברים שלכם ייהנו מעוגת גזר אגונית, מדהימה, וממכרת! במתכון הזה יש הרבה מקום ליצירתיות שלכם, אז אל תהססו להפתיע אותנו תמיד בטעמים חדשים. בתיאבון!
"`