עוגת קרמבו חלבית הכי טעימה שתתענג עליה
עוגת קרמבו חלבית הכי טעימה בעולם
אף פעם לא דמיינתם שמדובר בעוגה שתגרום לכם לחזור שוב ושוב למטבח? עוגת קרמבו שלנו מתקתקה את כל החושים, עם שילוב של שוקולד מריר, קצפת אוורירית, ובסיס עוגת פנדו של מחממים את הלב. מדובר במתכון שמתאים לכל הזדמנות – מארוחים משפחתיים ועד סתם פינוק לעצמכם, ותודו לכם – אתם ממש לא תצליחו להפסיק ללקק את האצבעות!
זמן ההכנה: 30 דקות, רמת קושי: בינונית, מספר מנות: 12 מנות
- זמן הכנה כולל: 1 שעה ורבע
- רמות קושי – בינונית
- מספר מנות – 12
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל להכין את עוגת הקרמבו המהממת הזו, כדאי להתארגן עם כל החומרים הנדרשים. זה לא רק שהמרכיבים פשוטים, אלא שכל אחד מהם משחק תפקיד מכריע בהצלחה של העוגה הזו. וכמובן, אתם תבינו למה כל פרט קטן חשוב במתכון הזה.
- 200 גרם ביסקוויטים (כגון פתי בר או ביסקוויטים עגולים)
- 100 גרם חמאה מומסת
- 250 מ"ל שמנת מתוקה (לוקחים את זה ברצינות!)
- 200 גרם שוקולד מריר (70% קקאו ובעיקר שאוהבים מתוק)
- 3 ביצים_large
- 150 גרם סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 300 מ"ל שמנת קצפת (נשאר לנו לקטף את ה-"הכי טוב שיש")
- קקאו לפיזור
- שוקולד קצוץ לקישוט (אם מתחשק לנו להגזים, והאמת, גם אם לא)
המרכיבים החלופיים
אף אחד לא חייב ללכת על קו הבריאות הזה, אבל אם תרצו, ממש יש אפשרויות מגניבות כאן! אם אתם חובבים סגנוני חיים שונים, תוכלו:
- להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן – האורחים לא ישימו לב בכלל
- להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב, אבל אז תצטרכו לשלוט במתיקות (הכל בהגזמה!)
- לנסות שמנת סויה אם אתה סוויטליזם בדרך הבריאות
- אם אתם טבעונים, תוכלו להשתמש בחלב קוקוס או חלב שקדים, והשוקולד המריר (ודאו שהוא טבעוני!).
שלבי ההכנה
עכשיו, אחרי שהכנתם את כל החומרים, הגיע הזמן להתחיל בהכנה המרגשת. שמו לב: כל שלב כאן יוסיף לטעם המדהים ולחוויה הממכרת!
- ממיסים את החמאה במיקרוגל או בסיר קטן ומערבבים עם הביסקוויטים עד שהתערובת מתאחדת.
- לוחצים את התערובת לתוך תבנית עוגה (באורך 20 ס"מ) ומשטחים עד שהבסיס נהיה אחיד.
- מחממים את השוקולד המריר במיקרוגל למשך 30 שניות, מערבבים ומחזירים לעוד 30 שניות אם צריך (אל תתנו לו לשרוף!).
- מניחים את הביצים, הסוכר ותמצית הווניל לקערה גדולה ומקציפים יחד עד שהתערובת מקבלת צבע מבריק ושמנמן.
- מוסיפים את השוקולד המומס בהדרגה תוך ערבוב עדין כדי לא לשבור את האווירה הרכה.
- מצפים את תבנית העוגה בתערובת השוקולד ומניחים לתנור על 180 מעלות צלזיוס למשך 20 דקות.
- לאחר מכן, מגניבים את העוגה ל-15 דקות נוספות להתקררות בזמן שמקציפים את השמנת לקצפת.
- שמים את הקצפת על שכבתה השנייה של העוגה, מפזרים מעט קקאו מעל לכל הגובה, מכתירים בשוקולד קצוץ ומעבירים למקרר למשך שעתיים.
- כשמצלמים ושמים לחמנות, מכירים בישראל עם קומות עוגות, ׳שתיים קטנות ואחת גדולה׳ לשולחן או כשהאמת נכנסת לתמונה! צריך ללקק את האצבעות, שכחתי להדגיש.
תוספות ושדרוגים
זה הזמן להיות יצירתיים! עוגת הקרמבו שלנו מגיעה יחד עם הרבה שדרוגים שאם תשתמשו בהם תעשו פלאות. אפשר להוסיף פירות יער כמו תותים או פטל על הקצפת, לכלול קצת אגוזי לוז קצוצים בשביל קראנץ', או לשים שכבת קרם אחר כמובן! פשוט תחשבו על זה כעל קנבס אדיר. ובעיקר – אל תשכחו לרחוש לכם ללקק את האצבעות!
שאלות ותשובות
מה עושים אם השוקולד נשרף?
יש לפקוח עין על השוקולד במיקרוגל, לעולם לאט לעמוד מאותן שניות. אפילו אם זה נשרף, תוכלו לשדרגו עם שוקולד חדש, לקבל רסיסים שווויים והכי טעים שיש.
האם אפשר להכין את העוגה יום מראש?
כן, זו עוגה שמאוד מתחמקת לתוך הלילה! שימו את העוגה במקרר כך שתשמור על רעננותה.
האם צריך לקשט את העוגה?
לא חובה, אך שוקולד קצוץ או אגוזים יכולים להביא בדיוק את לוויה המושלמת!
מה עושים אם השמנת קשה לפני ההקצפה?
אם יש בעיה, פשוט שימו מספר שניות במרכז המקרר. פשוט! הניחו לה להתחמם מעט חדרית.
אני אוהב שוקולד חלב, האם זה אפשרי?
בוודאי, שוקולד חלב מוסיף מתיקות נוספת שיכולה להיות משגעת!
האם ניתן להקפיא את העוגה?
באופן כללי – כן! אבל יש לוידוא שהתוצר לא כואב לאחר הקפאה. כשאתם רוצים לאכול, מחכים עד תהליכים, פשוט ממתינים לחימום הקצב.
מה עדיף על נמלות?
תכנו נמלות מהשוקולד המעוצב על לפי הטעימים האישיים שלכם. קצה מתוק מרווח יכול להרים לכם עד מעלה קרמבו.
אפשר לשטות ביסקוויטים אגרסיביים?
חד משמעי. השיטה היא לקבל אותו נמרץ ונהדר, ההוספה המושלמת לעוגה!
כמה זמן העוגה מחזיקה במקרר?
עוגה הזאת מחזיקה לכל הפחות 5 – 6 ימים במקרר (אם לא יהיו לא חובבים תוך יומיים!).
מה מקור הגודל של העוגה?
העוגה קיבלה השראה מזמן הילדים, אלו טעמים וזכיות שמכילים עוגות שמחברות אותנו לדמויות אהובות כמו סבתא, משפחתיות לשליש.
אז עכשיו, אחרי שסיפרנו לכם על המתכון האגדי הזה, איך אפשר לא לרצות לשתף? זה הזמן להפתיע את החברים שלכם בעוגת קרמבו הזו ולחלק אותה בשמחה. לא תשקוטו, לא תשבו בשקט עד שכולם יטעמו ויחוו את הקסם! שתפו, פתחו את המטבח שלכם, וקדימה – הצלחה במטבח מתחילה עכשיו!