עוגת שוקולד עם אינסטנט פודינג וניל שלא תפסיקו לאכול
עוגת שוקולד עם אינסטנט פודינג וניל – המתכון שמעלה חיוך על הפנים
פעמים רבות אנו מוצאים את עצמנו מחפשים את המתכון המושלם לעוגה שתשדרג כל אירוע, מיום הולדת ועד ערב משפחתי חמים. מתכון עוגת השוקולד המהממת הזו הוא כזה שאי אפשר לסרב לו. היא מלאה בטעמים עזים, עשירה ונמסה בפה! כל ביס הוא חוויה היסטרית וכשאתם מוסיפים לה קצה של פודינג וניל – מדובר בחגיגה שלמה של טעמים ומרקמים. מדהים, נכון? ובשום אופן אל תתבלו את עצמכם בייסורים – אנחנו לא פה כדי לסבול, אלא כדי ליהנות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנת המתכון: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 10-12 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו בואו נדבר רגע על מה שצריך בשביל להכין את העוגה המדהימה הזו. כאמור, מדובר בעוגה מושלמת, כך שהמרכיבים משחקים תפקיד מרכזי בהצלחה שלה. אנחנו נדבר כאן על רכיבים בסיסיים שכולם יכולים למצוא במטבח, כך שאין צורך להרגיש כמו טייס בחלל כדי להכין אותה!
- 1 כוס קקאו איכותי
- 2 וחצי כוסות קמח (אפשר גם ללא גלוטן)
- 2 כוסות סוכר
- 1 שקית (חבילה) אינסטנט פודינג וניל
- 1 כוס שמן צמחי
- 4 ביצים
- 2 כוסות מים חמים
- 1 שקית (חבילה) אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית מלח
- מעט תמצית וניל נוספת (לגיוון)
- שוקולד מריר קצוץ (אופציה לשדרוג)
ולדוברי על חלופות – אין לכם קמח? תשתמשו בקמח שקדים! רוצים הפתעה? החליפו את המים במיץ תפוזים! כל שינוי כזה יגרום לעוגה שלכם להיות אחרת, אך באותה מידה – גם משגעת! המסתוריות של מתכון זה טמונה בלב כל מרכיב.
שלבי ההכנה
שלבי ההכנה – כל כך פשוט, כל כך טעים!
- בעזרת קערה גדולה, ערבבו את הקמח, קקאו, סוכר, אבקת סודה לשתייה, מלח ואינסטנט פודינג.
- בהמשך, הוסיפו את השמן, הביצים, המים החמים ותמצית הווניל. ערבבו היטב עד שהעיסה חלקה.
- אחרי שהעיסה מתחילה לדמות משהו אובך, הוסיפו את השוקולד המריר הקצוץ. זהו רגע מוחץ! השוקולד נמס בפה, וזה מקפיץ את העוגה לגבהים חדשים!
- שפכו את הבלילה לתבנית עוגה מרופדת בנייר אפייה.
- חממו את התנור ל-180 מעלות והכניסו את העוגה לתנור. אפו במשך 30-35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
- תנו לעוגה להתקרר לטמפ' החדר לפני שאתם מסננים את הפודינג מעל.
מנסיוני, השלב של הוספת הפודינג הוא מה שהופך את העוגה למושלמת. הוא מעניק טעם עשיר וממכר שתמיד גורם לאנשים לבקש עוד חתיכה. עכשיו, לאחר שהכנתם את העוגה, אפשר לחשוב על חיוג לחברים כדי לקבוע מפגש טעים!
תוספות ושדרוגים
כמו שכבר הסתכלתם, אתם לא מגבילים את עצמכם על עוגה אחת בלבד! יש המון אפשרויות לשדרוג. אפשר להוסיף אגוזים קצוצים, שוקולד מריר או חלב, ולבצע הגשות שונות.
גם ענייני הקישוט לא נגמרים כאן. אפשר לשדרג עם קצפת עליונה, פירות יער ירוקים או סופר פאודרטס שיכולים להביא לזהירות של טעמים מיוחדים. איזו עוגה משגעת מחכה לכם!
שאלות ותשובות
מה ניתן לעשות אם אין לי קקאו?
א. אפשר להחליף בקקאו באבקת קקאו לא מתוקה או לחפש קקאו דל פחמימות.
האם אפשר להכין את העוגה בטעם שוקולד במילוי צימוקים?
א. בהחלט! צימוקים מוסיפים רכות וטעם מתוק. אם תאהבו, תוכלו גם להוסיף אגוזי לוז קצוצים.
מה קורה אם העוגה לא התייבשה?
א. אם העוגה יוצאת רטובה, יתכן שלא אפיתם אותה מספיק זמן. תחכו עוד כמה דקות עד שישקו חזרה.
האם אני יכול להקפיא את העוגה?
א. כן, לעוגות שוקולד ישנה אפשרות לכלול ברכות הקפאה. אז יש לכם עוגה זמינה בכל עת!
מה דעתכם על לגרום לשכבות?
א. אתם יכולים להכין עוגת שכבות שוקולד על ידי הכנת שתי תבניות ולעשות ריפוד בין שכבות.
האם המתכון הזה מתוק מדי?
א. אפשר להפחית את הסוכר בתחום הזה ולגרום לכך שתהיה מתוקה כמו שאתם רוצים.
איך לשדרג את המתכון לגרסה טבעונית?
א. אפשר להשתמש בביצים צמחיות או להחליף את השמני בשמן קוקוס כדי לקבל את המרקם הנכון.
האם אפשר להוסיף קפה?
א. בהחלט! קפה יוסיף טעם ויעשיר את החוויה השוקולדית.
למה כדאי לי לנסות את המתכון הזה?
א. אם אתם רוצים עוגה שתפנים את השולחן ותגרום לכולם לא לאכול בהמונית, אני ממליץ על המתכון הזה!
מהם היתרונות של מתכון זה?
א. המתכון זול להבנה, פשוט להכנה והכי טעים שיש! מי לא רוצה עוגה משגעת שתמיד תקלע ללב ובטן?
לסיום, אני ממליץ לכם לשתף את המתכון הזה עם חברים, בני משפחה ואפילו עם השכנים. תראו איך הם מחייכים בכל ביס! ולא לשכוח להחביא חתיכה או שתיים עבור עצמכם, כי אתם בהחלט תשרפו הרבה קלוריות מהשמחה. בתיאבון!