עוגת שוקולד עם שמנת חמוצה קרין גורן מופלאה!
עוגת שוקולד עם שמנת חמוצה של קרין גורן – מתכון על-זמני!
תארו לכם את הרגע שבו אתם פותחים את דלת האפיה, והריח המפתה של עוגת שוקולד רכה ומלאת טעם מתפשט בכל הבית. בדיוק כך מתחילים להרגיש כאשר מכינים את עוגת השוקולד עם השמנת החמוצה המדהימה הזאת של קרין גורן. מדובר בעוגה שמשלבת מתיקות עם חמיצות, ובשילוב עם השוקולד היא יוצרת טעמים עשירים וממכרים שאין שני להם. מדובר בחוויית טעם של ממש, בעוגה שתגרום לכם להרגיש כמו פס ייצור של מתוקים, ומי יוכל לעמוד בפני עוגה כזו?
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 35 דקות
- דרגת קושי: קל
- כמות מנות: 10-12 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, בואו נדבר על המרכיבים שיעשו לכם את העוגה הזאת – כל רכיב כאן הוא חלק מהקסם. השילוב של השוקולד עם השמנת החמוצה פשוט משגע!
- 200 גרם שוקולד מריר (מעל 70% קקאו)
- 150 גרם חמאה
- 2 כוסות סוכר
- 4 ביצים
- 1/2 כוס שמנת חמוצה
- 1 כוס קמח
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- תמצית וניל (כפית)
- שוקולד צ׳יפס (אופציונלי, כמובן!)
כעת, אם יש לכם קווים אדומים, אנחנו יכולים כמובן לחליף כמה רכיבים : חלופות לשמנת החמוצה יכולים להיות יוגורט או גבינת מסקרפונה. השוקולד המריר יכול להיחלף בשוקולד חלב, והשמנת החמוצה עשויה להפוך לדל פחמימות אם תבחרו בשמנת מתוקה או בתחליף ללא סוכר.
שלבי ההכנה
כדי להגיע לתוצאה המושלמת, הנה כמה צעדים פשוטים שיביאו אתכם למטרה: עוגת שוקולד טהורה ולקינוח – מעלף!
- מחממים תנור ל- 180 מעלות צלזיוס.
- ממיסים את השוקולד והחמאה יחד בקופסה על רותח.
- במקביל, מקציפים את הסוכר עם הביצים בקערה נפרדת עד שהתערובת מתבהרת ומתרקמת.
- מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת הביצים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים שוב עד שהכל מתאחד.
- בנקודה הזו, מוסיפים את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והמלח ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
- אם רוצים, מוסיפים שוקולד צ׳יפס לאפייה לתוספת עשירה שמתמזגת בעוגה.
- יוצרים תבנית עוגה ומשמנים אותה. יוצקים את התערובת לתבנית.
- אופים בתנור במשך כ-35 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש.
- מניחים לעוגה להתקרר לפני שמקשטים או חתכים.
לאחר שסיימנו עם כל השלב החיוני, אפשר להוסיף שדרוגים מעניינים. כמו למשל להוסיף אגוזים קצוצים, או לכסות את העוגה בשכבת שוקולד. כל רעיון מחדש קצת כיף ואפשר להפתיע את הטועמים!
שדרוגים ותוספות אפשריים
אם יש לכם חשק לשדרוגים או תוספות, אל תפספסו! אפשר בהחלט להקפיץ את העוגה לרמה גבוהה יותר.
- לרשום קצפת מתוקה מעל ולפזר קקאו על הקצפת.
- להוסיף מעט קפה לתערובת השוקולד – יש אנשים שמשוגעים על השילוב הזה.
- ליצור שכבת קרם פרש מעל – חלום של כל חובב מתוק!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את העוגה ללא גלוטן?
כן, בהחלט! אפשר להחליף את הקמח בקמח תפו”א או קמח תפו”א חלופי.
מה אם אין לי שוקולד מריר?
אפשר להשתמש בשוקולד חלב, אבל כדאי להפחית מהסוכר, כי הוא מתוק יותר.
האם העוגה מתאימה לאירועים מיוחדים?
בהחלט! העוגה הזו מושלמת לסופי שבוע, ימי הולדת וכמובן לחגיגות אחרות.
כמה זמן העוגה יכולה להחזיק במקרר?
אם נשמור אותה מכוסה, היא יכולה להחזיק בכל מקרה עד שבוע.
האם אפשר לשים פירות בעוגה?
כמובן! תותים או בננות מוסיפים טעם ומרקם באל תפילות!
האם ניתן להקפיא את העוגה?
כן! פשוט יש לארוז אותה היטב בניילון נצמד ולהקפיא למשך עד חודש.
מה ניתן לשים כקישוט לעוגה?
אפשר לפזר פצפוצי שוקולד, אגוזים קצוצים או שוקולד מבריק.
איך אני יודע שהעוגה מוכנה?
אם קיסם יוצא יבש, כל הסימנים מצביעים על כך שהעוגה מוכנה!
האם עוגת שוקולד יכולה להיות דלת קלוריות?
כאשר אנו מעבירים את המתכון לגרסה פחות עתירת קלוריות, ניתן להרגיש בגודל המנות.
איפה ניתן לקנות את כל הרכיבים?
כל הרכיבים ניתן למצוא בסופר המקומי שלכם, במחלקות הגלוטן או הבריאות.
אם מצאתי על איזו עוגה רוצה עוד לדעת? שימו לב שאתם משתפים את המתכון הזה ברשתות החברתיות! בין אם לקבוצות המתעסקות באפייה או פשוט עם חברים שרוצים להפוך את העוגה הזו להצלחה הבאה שלהם! מי לא אוהב עוגת שוקולד משגעת?