עוגת שמרים פיסטוק ושוקולד לבן שכדאי לנסות עכשיו
עוגת שמרים פיסטוק ושוקולד לבן
אם אתם מחפשים את המתכון שיעשה לכם את היום, הגעתם למקום הנכון. עוגת שמרים פיסטוק ושוקולד לבן זה תענוג של טעמים, שיגרום לכם לרוץ למטבח ולנסות את זה בעצמכם! המשוגע הזה של קומבינציית הפיסטוק עם השוקולד הלבן יגרום לכם ללקק את האצבעות, ואנחנו מבטיחים שאתם פשוט לא תוכלו להפסיק לאכול. זהו מתכון שמחבר בין ילדות לאהבה של מבוגרים, ומשדר כל כך הרבה נוסטלגיה וטעם שמתאים לכל רגע. אז קחו נשימה, כי אתם עומדים לגלות עולם חדש של טעמים!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 2 שעות
- רמת קושי: בינוני
- הכמות מספיקה ל: 8-10 מנות
המרכיבים הדרושים
עכשיו, כשהריח מתחיל לעטוף אותנו, הגיע הזמן לדבר על המרכיבים שהופכים את העוגה הזו למדהימה כל כך!
רכיבי הבצק
- 500 גרם קמח לאפייה
- 75 גרם סוכר
- 10 גרם מלח
- 25 גרם שמרים טריים (או 8 גרם שמרי יבשה)
- 250 מ"ל חלב פושר
- 2 ביצים
- 100 גרם חמאה רכה
רכיבי המילוי
- 200 גרם פיסטוקים קלויים טחונים
- 100 גרם שוקולד לבן קצוץ
- 75 גרם סוכר חום
- 50 גרם חמאה רכה
- קמצוץ מלח
חומרים נוספים
- 1 ביצה להברשה (אופציונלי)
- סוכר לדילול על פני העוגה
חשוב להבין שעוגת שמרים פיסטוק ושוקולד לבן היא גן עדן של טעמים שמתחברים יחד. בכל ביס, המרקם המושלם של השמרים והמליות יגעגגו אליכם. אם תרצו להכין גרסה טבעונית, תוכלו להשתמש בחלב צמחי ובממרח קוקוס במקום חמאה.
שלבי ההכנה
לקראת השלב המרגש של ההכנה, אתם תראו שהכל מתחיל להתממש, ואפילו הילדים ייהנו! עכשיו ניגש למלאכה:
- שמים בקערה את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים היטב.
- מוסיפים את השמרים הטריים לתוך החלב הפושר ומערבבים עד שהשמרים נמסים.
- בעזרת מערבל עם וו לישה, מתחילים להוסיף לאט לאט את התערובת נוזלית לקמח תוך ערבוב.
- מוסיפים את הביצים והחמאה הרכה ולשים כ-10 דקות עד שהתערובת מתחילה להתאחד.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים במגבת, לתת לו לתפוס עד שהכפיל את נפחו (כ-1 שעה).
- מכינים את המילוי: טוחנים את הפיסטוקים עם סוכר חום ומערבבים עם שוקולד לבן וחמאה רכה.
- לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לשלושה חלקים שווים. על כל חלק מרדדים לריבוע בגובה 1 ס"מ.
- מפזרים את המילוי על הבצק המרדד וסוגרים היטב על מנת שלא יברח מלמעלה.
- חוזרים על התהליך עם כל אחד מהחלקים, ואז מקפלים בריבוע ועושים קיפולים בהתאם.
- מניחים את הריבוע בעמידה בתבנית אפייה מרופדת נייר ואופים בחום של 180 מעלות במשך 30-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה.
- בסיום האפייה, מברישים בביצה שאפשר להוסיף סוכר עם דקיקות (בסופו של תהליך, זה מתגלה כמושלם).
- מחכים שהעוגה תתקרר מעט ואז חותכים ומגישים.
לאחר שלב האפייה, תהליך ההתארגנות וההגשה הוא לחלוטין מהנה. השאירו את העוגה להתקרר לפני שאתם חותכים לחתיכות. זהו הרגע שבו לא תוכלו להפסיק לשים לב לסוכר המהדהד שמחכה לכם! איזו עוגה משגעת זו.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי להעשיר את החוויה, אפשר להוסיף מעל העוגה ציפוי שוקולד מריר או למרוח ממרח פיסטוק. אתם יכולים גם למרוח קרם פרש על כל פרוסה, אם תרצו להקפיץ את המתכון למשהו אגדי. זה לא רק טעים, אלא גם מוסיף רבדים שונים של טעמים!
שאלות ותשובות
מה ניתן להחליף במקום השמרים הטריים? אפשר להשתמש בשמרי יבשה, רק שימו לב שמשתמשים ב-2.5 גרם שמרים לבצק שלכם.
האם אפשר לשים מילוי שונה? בהחלט! ניתן לשים אגוזים קלויים אחרים, שוקולד מריר, ממרח שוקולד או אפילו קקאו מעורבב עם סוכר.
מה כדאי לעשות אם הבצק לא תופס כמו שצריך? אם הבצק לא תופס, יכול להיות שהשמרים לא היו חמים מספיק או לא פעלו כראוי. ניתן להשתמש במים חמימים או חלב לחידוש התהליך.
האם ניתן לאחסן עוגה זו במקפיא? כן, אפשר להקפיא את הפרוסות בעטיפה ביריאת ניילון, וזה יחזיק עד שישה חודשים.
למה העוגה לא נחשבת לעוגת שמרים קלאסית? בעוגת שמרים קלאסית יש בדרך כלל סוכר לבן ומילוי קינמון. במתכון הזה אנו מוסיפים את האלמנט של פיסטוק ושוקולד לבן, שנותן טוויסט מדהים.
איך אפשר לשדרג את המתכון הזה לעונת הקיץ? ניתן להוסיף תוספות של מנטה קצוצה או בשמי לימון, זה יהפוך את העוגה למרעננת וטובה יותר לקיץ.
כמה זמן לפני ההגשה כדאי להכין את העוגה? עדיף להכין יום לפני ההגשה, כי כך כל הטעמים מתחברים בצורה מושלמת.
האם ניתן לשדרג את הבצק? בוודאי! ניתן להחליף חצי מכמות הקמח בקמח מלא או בקמח טף, ולתת טעמים נוספים.
מה הטיפ שלכם למי שזה בפעם הראשונה שלו? תהיו סבלניים בתהליך הלישה ובתפיחה. ואין דבר יותר ייחודי מלטעות ולהצליח עם מתכון כזה!
המתכון המושלם הזה הוא פשוט חלום שהפך למציאות. אנחנו מקווים שתהנו כמו שאנחנו נהנינו, ושתשתפו חברים ומשפחה ברשתות החברתיות על מנת שגם הם ייהנו מהמדהים הזה. בתיאבון ובשיהוק!