עוף בתנור עם ירקות ותפוחי אדמה בדרך הקלה שבאמצע
עוף בתנור עם ירקות ותפוחי אדמה – מתכון מדהים שהופך כל ארוחה לחוויה בלתי נשכחת!
אין דבר יותר פרקטי וטעים מכמה נתחי עוף בתנור, כאשר המנות מתערבבות עם ירקות ותפוחי אדמה מזוגגים.
אז אם אתם מחפשים מנה ממכרת, שממלאת את הבית בריח בושם של תבלינים, אתם במקום הנכון!
המתכון הזה מושלם עבור כל חגיגה משפחתית או סתם לעונג אישי ביום עבודה קשה.
אתם רק צריכים לעקוב אחרי ההנחיות, להריח, לטעום וליהנות!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
- רמת קושי: קל
- מנות: 4 אנשים
הרכיבים הדרושים:
לפני שנצלול יחד לתוך שלבי ההכנה, בואו נוודא שיש לנו כל מה שצריך על השולחן.
לרכיבים יש תפקיד קרדינלי במתכון, אז כדאי לבחור אותם בקפידה:
- 4 חלקי עוף (נחמד, רגליים או חזה, מה שמתחשק לכם)
- 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומחולקים לש wedges
- 2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לפרוסות
- 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לרבעים
- 3 שיני שום, קצוצות דק
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כפית שטוחה של מלח
- 1/4 כפית של פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית של כמון
- 1/4 כפית של שטח טימין יבש (או ריחן אם אתם מרגישים מקצועיים)
- פפריקה חריפה (אם אוהבים חריף)
כמו כן, ניתן להוסיף מגוון ירקות שאוהבים. כדאי לנסות עם קישואים או ברוקולי,
הם פשוט מושלמים במתכון הזה!
שלבי ההכנה:
עכשיו הגיע הזמן לשלב את כל המידע וליצור עבור שניכם חוויה קולינרית שאין כמותה!
- לחמם תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- להניח את חלקי העוף בקערה גדולה.
- להוסיף את שמן הזית, שום, תבלינים וכל הירקות.
- לערבב הכל יחד עד שהתבלינים מצפים היטב את העוף והירקות.
- להעביר את התערובת לתבנית גדולה ואחידה.
- לפזר את תוספות הירקות לידי העוף כך שיגיעו לכל פינה.
- לכסות את התבנית בנייר כסף ולבשל בתנור במשך 40 דקות.
- לאחר מכן, להסיר את הכיסוי ולאפות למשך 20 דקות נוספות עד שמתעוררת קרום זהוב.
- ללכת לסלון, לשתות כוס יין בצוותא בזמן שהמנה מתבשלת.
- להוציא מהתנור, לתת לנוח לדקות ספורות, ולהתענג על המראה המעלף!
אני ממליץ להגיש את המנה עם סלט ירקות קל וטרי או חלה טרייה כדי להוסיף לארוחה הנפלאה שלכם!
תוספות ושדרוגים אפשריים:
נשמע טוב, נכון? ובכן, יש המון דרכים לשדרג את המתכון הזה.
- לנסות להוסיף פירות יבשים כמו צימוקים או תמרים לעוף כדי לקבל טעמים מתוקים.
- אפשר לשים גם אגוזים או שקדים קלויים לתוספת קראנצ'ית.
- אם אתם מעדיפים יותר ירקות, תוסיפו קישואים, תפו”א מתוקים או בטטות.
- פתאום נזכרתי בניסוי עם רוטב סויה – דבר מדהים! ואם תרצו, ניתן לשדרגו גם בגרסה טבעונית על ידי שימוש בעוף סויה.
- נשמע פשוט, אבל מעט דבש או מייפל עם תיבול יכול לתת למנה נופך משגע!
שאלות ותשובות:
אילו תבלינים מומלצים ל"מוסר" עוף מדהים?
אחד הדברים שאני הכי אוהב באוכל זה הניסיון לשלב תבלינים שונים. גם מלח, שום, כמון, פפריקה – וכמובן, אם אוהבים חריף, אל תהססו להוסיף צ'ילי גרוס.
אפשר להשתמש בעוף קפוא למתכון הזה?
בהחלט! רק שימו לב שהתהליך של בישול יכול לקחת יותר זמן. ממליץ להפשיר את העוף לפני כדי לקבל תוצאה מושלמת.
מה לעשות אם אין לי נייר כסף?
חברות יקרות, אפשר להשתמש גם בכיסוי בניילון עמיד לחום או להכין כיסוי בעזרת תבנית נוספת.
כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר?
אם נשארו לכם שאריות (ופלא אם כן, כמה טעים זה!) ניתן לשמור את המנה בכיסוי במקרר עד 3 ימים.
האם אפשר לקבוע תפריט מראש עם המתכון הזה?
בהחלט! כל כך קל להפוך את המתכון הזה לארוחה שבת חורפית. פשוט להכין יותר מנה!
מה אפשר להגיש עם העוף?
סלט קל של ירקות או תפוחי אדמה עם שום, זאת פשוט התאמה מושלמת.
האם אפשר לדלג על שמן זית?
אפשר לשים מים או רטבים אחרים כמו רוטב סויה שיגבירו את הטעמים!
כיצד אני יודע אם העוף מוכן?
אם הוא מגיע לחום פנימי של 75 מעלות צלזיוס, אתם בדרך הנכונה! או פשטות – חתכו נתח ותרגישו נימוח.
מה אם אני רוצה להפוך את המתכון לבריא יותר?
אפשר להשתמש בחלקי עוף עם פחות שומן כמו חזה עוף, ובמקום תפוחי אדמה, לשים יותר ירקות צבעוניים.
האם אפשר להכין את המתכון על גריל?
בהחלט! זה יכול להיות מדהים על גריל פנימי או חיצוני, פשוט תעקבו אחרי אותם שלבים ותהנו מסחבת האור בחוץ!
אני מקווה שתנסו את המתכון הזה ותשתפו אותנו בתוצאות! אתם לא תתאכזבו, זה פשוט הכי טעים שיש!
אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ובני משפחה,
לשתף ברשתות החברתיות שלכם! זה בול מה שצריך להפיץ את השמחה במטבח!