פשטידה עם גבינת טוב טעם שתשאיר אתכם המומים
פשטידה עם גבינת טוב טעם – משגעת ואוהבת!
כשמדברים על פשטידות, אחת מהפשטידות שאני אוהבת במיוחד היא פשטידת גבינה, שכל ביס ממנה הוא כמו מחמאה מהידיים של סבתא. הפשטידה הזאת לא רק ששומרת על כבוד הגבינה, היא גם מכילה את כל הטעמים שמשגעים את החיך. היא מדהימה מידי, ממכרת באופן לא יאמן, וביס אחד ממנה יכול לגרום לכם לשוב ולזלול ממנה שוב ושוב. אז בואו נצלול יחד למתכון הזה ונלמד איך להכין פשטידה פשוטה, נימוחה ועשירה בגבינות!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 8 מנות
המרכיבים הדרושים
עכשיו, כשכבר התלהבנו, בואו נשקול את המרכיבים שצריך כדי להגיע למנה הזאת. זו הפשטידה הכי טעימה שיש עם גבינות איכותיות שיביאו את כל הטעמים לרמה אגדי!
- 2 כוסות גבינת טוב טעם
- 3 ביצים
- 1/2 כוס קמח רגיל
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/4 כוס חלב
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית כורכום (לצבע מדהים)
- חצי כפית קימל (לא חובה, אבל מוסיף טעם מעלף)
- שיניים קצוצות של בצל ירוק או פטרוזיליה לקישוט
מרכיבים חלופיים
עבור אלו שמחפשים גרסה טבעונית או ללא גלוטן, אפשר להחליף את הגבינה בגבינת סויה, ואת הקמח בקמח חומוס או בקמח תפו”ח. כך שיימנעו פחמימות, ועדיין נהנה מטעם משגע!
שלבי ההכנה
ועכשיו, בני משפחה וחברים, הגיעה השעה לקפוץ למטבח ולהתנסות במתכון המופלא הזה. זה הזמן לקחת את כל אהבתכם למטבח ולהפוך אותה לפשטידה מעלפת!
- החלה של תהליך היא בחירה של תבנית בקוטר 24 ס"מ ולשמן אותה היטב בשמן זית.
- קודם כל, בקערה גדולה, נבייג גבינת טוב טעם ונתעסק בה עד שהיא תצא אוורירית.
- נוסיף את הביצים ונטחן היטב עד שהתערובת תשתלב באופן מושלם.
- לאחר מכן, נוסיף את הקמח בהדרגה, תוך ערבוב מתמיד כדי למנוע גושים.
- בהדרגה נוסיף גם את שמן הזית והחלב אף הם.
- נוסיף את המלח, הכורכום והקימל ונטחן שוב לצורך השגת תערובת חלקה.
- נעביר את התערובת לתבנית שאנו מוכנים להכניס לתנור.
- נחמם תנור ל-180 מעלות, ואחרי חימום, נכניס את הפשטידה לעשרים עד שלושים דקות.
- נבחן אם הפשטידה מוכנה בעזרת קיסם, לבדוק שהוא יוצא יבש.
- נשאיר את הפשטידה להתקרר לכמה דקות לפני שנחלוק לחתיכות.
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
מהניסיון שלי, פשטידה זו יכולה לשאת ללקוחות לא פחות מ-1001 תוספות. רוצים לנשנש קצת ירקות? הוסיפו גזר או קישוא קצוץ דק, שתיים-שלוש עגבניות מרוסקות לקצת רעננות, וכמובן פפריקה חריפה למי שאוהב את הקצה החריף של החיים. ואם אתם בשלטון של חומרי גלם, למה לא לשדרג עם גבינות נוספות כמו פטה או פרמזן? מהפלא היא לא תצא מיותר!
שאלות ותשובות
איך אפשר לשמור על הפשטידה? ניתן לשמור בפחית סגורה במקרר למשך 3-4 ימים, ולהקפיא עד לחצי שנה.
האם ניתן להכין את הפשטידה ללא קמח? בהחלט! פשוט השתמשו בקמח תפו”ח שלספוג לחות מצוין.
האם ניתן להכין את הפשטידה בתבנית מאפינס? בהחלט! זו יכולה להיות גרסה חמודה ואישית לכל אחד.
איך יודעים שהפשטידה מוכנה? חכו שצבעה יהיה זהוב והקיסם יכל להיות יבש מהתערובת.
האם ניתן להכין את הפשטידה עם דגים? כן! הוסיפו טונה או סלמון מאוד, ותהנו מטעמים ייחודיים.
מה הטוב ביותר להגיש עם פשטידה זו? נשנוש במשפחה, ניתן להכין סלט רענן ליד, כולם יעטפו את הביסים בלהט!
האם הפשטידה מתאימה לילדים? לגמרי! זו מנה טעימה ונימוחה שמדברת בלשון הילדים, בהחלט יתאימו לערב משפחתי.
כיצד ניתן לשדרג את הפשטידה בטעמים? מוסיפים עשבי תיבול כמו פטרוזיליה ודודס כדי ליהנות מטעמים עשירים יותר.
האם ניתן להמיר את גבינת טוב טעם בגבינה אחרת? כן, עשו ניסויים עם גבינת פטה או מסקרפונה ותראו מה הכי טעים לכם!
כיצד ניתן להפוך את הפשטידה לבריאה יותר? השתמשו בשמנת סויה במקום שמן, ועשבים במקום גבינה, או קוטג’ לא מכיל שומן.
כל כך נהניתי לשתף אתכם במתכון הזה! אני מקווה שתכינו ותשתפו את המתכון ברשתות החברתיות עם החברים, כך שיחד נוכל להחיות טעמים משגעים מהמטבח הכפרי! כשמחברים אהבה, מה שנשאר זה לנשנש וליהנות. לכן, בכוונה את הפשטידה הזאת, אל תשכחו לשתף את המתכון ואת ההרגשות עם כולם!