פשטידת בצל קלה 10 דקות שתשאיר אתכם רעבים לעוד
"`html
פשטידת בצל קלה 10 דקות
יש דברים פשוטים בחיים שאנחנו לא יכולים להתנגד להם, כמו ניחוח של פשטידת בצל מתבשלת במטבח. הרגע הזה שבו אנחנו פותחים את התנור ומגלים את הפשטידה שהפכה לסמלה של אהבה ביתית, הוא משהו שאין לו תחליף. אז בואו נלמד יחד להכין פשטידת בצל מדהימה, ממכרת, מעלפת ובאופן כללי – הכי טעימה שיש!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קלה מאוד
- מספר מנות: 4-6 מנות
פשטידת הבצל הזו היא כל כך קלה להכנה, שאתם תמצאו את עצמכם מכינים אותה בכל הזדמנות. מה שמיוחד בפשטידה הזו הוא השילוב בין הבצל הכהה והמתוק, לבין התבלינים שנותנים לה את הטוויסט המיוחד. מדובר במנה סופר נוחה, ואפשר לאכול אותה חמה או קרה, עם סלט טרי בצד או פשוט כך, ישר מהמגש. המנה הזו יכולה להיות ארוחה שלמה, או נשנוש מעולה לאירוח, והכי חשוב – היא ממש לא דורשת מאמצים!
המרכיבים הדרושים
- 3 בצלים גדולים, קצוצים דק
- 3 ביצים
- 1 כוס קמח (אפשר קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- ½ כוס גבינת פטה (אופציונלי, למי שמעוניין במשהו אגדי)
- 1 כפית מלח
- ½ כפית כורכום)
- ½ כפית כמון
- ½ כפית שטוחה של פלפל שחור
- שמן זית לטיגון
אפשר לשדרג את הפשטידה הזו באינספור דרכים! אפשר לשלב ירקות קצוצים כמו קישוא או גזר. גם תוספת של עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או שמיר יכולה להביא את הפשטידה לרמות חדשות של טעם. אז תרגישו חופשיים לשחק עם המרכיבים!
שלבי ההכנה
- מחממים מחבת עם מעט שמן זית על חום בינוני.
- מכניסים את הבצלים הקצוצים ומטגנים כ-5 דקות עד שהבצל רך ושקוף.
- מעבירים את הבצלים המטוגנים לקערה ומניחים להם להתקרר מעט.
- מוסיפים את הביצים לבלילת הבצל ומערבבים היטב.
- לאחר מכן, מוסיפים את הקמח, את התבלינים ואת גבינת הפטה (אם החלטתם לשים).
- מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- יוצרים פנקייקים בעובי של כ-1 ס"מ ומניחים במחבת החמה.
- מטגנים על מדלוק גבוה עבור 2-3 דקות מכל צד עד שהפשטידה מזהיבה ומשגעת.
- מוציאים ומניחים על נייר סופג על מנת לספוג את השמן.
- מגישים חם או קר, עם סלט בצד או ללא תוספות.
אל תתנו לגובה ההכנה להרתיע אתכם! הפשטידה נהדרת גם בגרסת פיקניק, וגם כנשנוש במרכז שולחן האוכל! תוכלו לאכול אותה עם חלה טרייה, או עם יוגורט צדדי – האופציות רבות!
שדרוגים ותוספות
כחלק מהשדרוגים האפשריים, אפשר להוסיף לתערובת פירות יער קפואים לשדרוג מתוק, או אפילו גבינות שונות כמו מוצרלה רכה. אתם יכולים להפתיע את האורחים שלכם בעזרת הוספת שקדים קצוצים או אגוזים קצוצים על גבי הפשטידה, שיהפכו אותה לכל כך אגדי שלא תרצו להפסיק לאכול!
שאלות ותשובות
כמה זמן ניתן לשמור את הפשטידה במקרר?
ראוי לציין שהפשטידה נשמרת מצוין במקרר עד שלושה ימים. יש לחמם אותה לפני ההגשה להתענגות מושלמת על הטעמים.
האם אפשר להכין את הפשטידה בתנור?
בהחלט! אם אתם מעוניינים בגרסה פחות שמנונית, אתם יכולים לשים את התערובת בתבנית על גבי נייר אפייה ולבשל בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך כ-30 דקות.
מה לעשות אם אין לי גבינת פטה?
לא חייבים לשים גבינת פטה, הצעה מצוינת היא להשתמש בגבינת פרומעז רכה או אפילו גבינה צהובה מגורדת לגוון נוסף של טעם.
אפשר להכין פשטידה בלי ביצים?
כן! אפשר לשים במקום הביצים פירה מתפוחי אדמה, או אפילו טופו מרוסק ששולב עם תבלינים.
האם ניתן להכין את הפשטידה טבעונית?
בוודאי! פשוט סוחטים 3 כפות של טחינה גולמית עם מים עד לקבלת תערובת אחידה במקום הביצים, וזה יעבוד נהדר.
מה להגיש לצד הפשטידה?
הפשטידה הזאת מצטיינת עם סלט ירוק טרי, או אפילו טחינה.
כמה יחידות פשטידה יוצאות מכמות הרכיבים הנוכחית?
אנו מקבלים כ-6-8 יחידות פשטידה, תלוי בגובה שתבחרו להכין.
האם אפשר גם לטגן פשטידה עם ירקות נוספים?
בהחלט! אף אחד לא מונע מכם להוסיף קישואים, גזר או תרד. שימו לב לחתוך דק את הירקות.
האם כדאי לטעום לפני ההגשה?
כדאי מאוד, כך תוכלו להתאים טעמים בעזרת תבלינים על פי טעמכם האישי.
ובסופו של דבר, איך אני יכול לשדרג את הפשטידה בתיבול?
אם אתם אוהבים תיבול חזק, אוסיף כמון, פפריקה חריפה או אפילו קמצוץ של קינמון לשדרוג סוחף!
אם אתם מתמגנטים למתכון ונורא רוצים שהוא יהפוך לעוד עצירה במסלול היומיומי שלכם – שתפו אותנו ברשתות החברתיות! שתפו את המתכון עם חברים ובני משפחה ושיהיה בתיאבון!
"`