פתיתים עם בשר טחון בסיר אחד – מתכון מנצח בקלות!
פתיתים עם בשר טחון בסיר אחד – מנות מושלמות לחורף
שלא תחשבו לרגע שיש משהו יותר מנחם מפתיתים עם בשר טחון בסיר אחד. כך, ברגע, אנחנו מתמלאים באווירת חום ורוגע. הריח המטריף שמבשל את התבשיל הזה מקיף אותנו, והחיים מתמלאים בצבעים. המנה האלה, האגדית והמדהימה הזאת, היא בדיוק מה שאנחנו צריכים בימים קרים, ומי לא רוצה ללקק את האצבעות לאחר ארוחה כזו?
זמן הכנת המתכון
- סך הכל זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
אז מה באמת צריך להכין את המנה הזאת? בואו נסתכל על המדף ונאסוף את כל מה שצריך. תהיו מוכנים למשהו מדהים!
- 500 גרם בשר טחון (אפשר להשתמש בבשר טחון דווי או בקר)
- 1 כוס פתיתים
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 גזרים, מגורדים
- 3 שיני שום, קצוצות
- 1 קופסה (400 גרם) רסק עגבניות
- 4 כוסות מים
- 2 כפות שמן זית
- מלח ו pepper לפי הטעם
- תיבול: כמון, קימל, חרדל ולימון – כל אחד מהתבלינים האלה יעניק למנה שלכם טעמים שונים, ממש משגעים!
חשוב לדעת שאפשר לשדרג את המנה הזו בקלות. אם אתם טבעוניים, אתם יכולים להמיר את הבשר בטופו או בפול קפוא. זה ייצר תוצאה לא פחות אגדי!
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל מה שצריך, הגיע הזמן למלא את הבית בריחות מדהימים. המנה הזאת קלה, מהירה וממכרת. בואו נתחיל:
- ממיסים את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל וטוענים עד שהוא שקוף.
- מכניסים את השום ומערבבים במשך דקה נוספת.
- מוסיפים את הבשר הטחון והופכים אותו קלות בעזרת כף עץ עד שהוא משנה צבעו.
- מוסיפים את הגזר המגורד ומערבבים הכל יחד.
- ואז… הגיע הזמן להוסיף את הרסק עגבניות, ולערבב היטב.
- מוסיפים את המים וטוענים את התיבול עם מלח, pepper, כמון, קימל וחרדל.
- ממתינים לרתיחה, ואז מוסיפים את הפתיתים.
- מבשלים על חום נמוך במשך 15-20 דקות, עד שהפתיתים סופגים את כל הנוזלים.
- מעבירים לקערה גדולה, מתקנים תיבול אם צריך, ומקשטים עם מעט ליים או פטרוזיליה קצוצה.
והנה לכם! מנה שהילדים לא יפסיקו לבקש, ואפילו המועסקים בעבודה לא יוכלו לעמוד בפיתוי לטעום!
שדרוגים ותוספות אפשריות
כמובן שפתיתים עם בשר טחון הוא בסיס, ניתן להתפרע עם התוספות! אם אתם חובבי גבינוף, אז למה לא להוסיף גבינת פטה או מוצרלה מעל לאחר הבישול? זה יהפוך את המנה לטעימה אפילו יותר. ניתן גם להוסיף ירקות כמו קישואים או חצילים לתוך התבשיל. ובמיוחד, אם אתם סובלים מאלרגיה לגלוטן, אפשר להשאיר את הפתיתים ולנסות עם קינואה או אורז מלא.
שאלות ותשובות
מה ניתן לעשות אם אני רוצה להכין את המנה ללא בשר?
אפשר להוציא את הבשר ולהשתמש בחמישה סוגי קטניות – אתן מציאות קלאסית של פחמימות בריאות!
האם אפשר לשמור את המנה לשימוש מאוחר יותר?
בהחלט! אתם יכולים לשמור במקרר למשך 3 ימים, ואם תרצו יקפיאו אותו למעלה מחודש.
עד כמה פתיתים משתנים בזמן הבישול?
הפתיתים סופגים נוזלים ממסעדות ובעצמם, לכן אם אתם מעדיפים פתיתים יותר פריכים, כל כך גם מותר להוריד קצת מים.
האם אפשר להשתמש בפתיתים מקמח מלא?
בוודאי! הם מציעים טעמים שונים ומוסיפים ערכים תזונתיים מדהימים.
איך אני יודע שהמנה מוכנה?
כאשר הפתיתים רכים ביותר והמים נספגו – אתם בשלב מושלם!
איזה סוג בשר הכי מומלץ לשימוש?
בשר בקר טחון הוא הבחירה הקלאסית, אבל גם עוף טחון יכול לעשות את העבודה בצורה מושלמת.
האם ניתן להכין את המנה בסיר לחץ?
כן! רק חשוב לוודא שתשחקו עם כמויות הנוזלים, כדי לא להרעיש את המנה.
האם ניתן להוסיף תבלינים נוספים?
בתחום התיבול הכל פתוח! אתם יכולים לשים קינמון או אגוז מוסקט, זה יוצר תוספות מדהימות.
אפשר להגיש את המנה הזו כמנת צד?
כמובן! זה יתאים בדרך נפלא као מנת צד לצד חומוס או חלה!
אילו גבינות מתאימות למנה?
בולגרית, פטה או גבינת מוצרלה מומלצות להוסיף נקודות טעם נוספות ולהוסיף את הקסם למנה!
וזהו, אתם שינינו את השגרה שלכם עם מתכון מעולה! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות כדי שגם הם יהנו מהחוויה המהממת הזו.