ציפוי שוקולד מעולה על עוגה חמה או קרה
ציפוי שוקולד על עוגה חמה או קרה – מתכון לטירוף של טעמים
נחשבו לרגע איך זה יהיה לקחת ביס בעוגה חמה, כזו שהרגע יצאה מהתנור, כשעליה מצפה שוקולד מדהים. התערובת החלקה, המתוקה, שנמסה על העוגה החמה, משאירה את כולם בפה פעור ובתחושת "וואו". זה בדיוק מה שאנחנו הולכים להכין היום! מתכון שגרם לעיני כולם להבריק בכל פעם שנסענו לבית של סבתא. מתכון שממש ממכר ואנשים פשוט לא יכולים להפסיק לדבר עליו. אז בואו נתחיל הכנת ציפוי השוקולד המושלם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנת המתכון: 15 דקות
- רמת קושי: קל מאוד
- מספר מנות: מספיק ל-8-10 פרוסות עוגה
הרכיבים הדרושים
הבנת רכיבי המתכון היא המפתח להצלחה. כשמדובר בשוקולד, חשוב להשקיע ברכיבים איכותיים שיביאו לתוצאה אגדית. אז מה אנחנו צריכים?
- 200 גרם שוקולד מריר (70% קקאו לפחות)
- 100 מ"ל שמן קנולה איכותי
- 50 מ"ל חלב (אפשר חלב שקד או חלב קוקוס לגרסה טבעונית)
- 50 גרם חמאה (אפשר לשים חמאה טבעונית)
- 3 כפות סוכר (לפי הטעם)
- קמצוץ מלח
עכשיו, כשיש לנו את כל הרכיבים, חשוב לזכור שכשמדובר בשוקולד, הכי טוב להשתמש בשוקולד איכותי. שוקולד באיכות גבוהה ייתן לטעם הסופי של עוגה שלנו את הפן המושלם. אז אל תתפשרו!
שלבי ההכנה
ובכן, אחרי שפירטנו את הרכיבים, הגיע הזמן נעבור לשלב ההכנה. הכינו את עצמכם לקסם שישתולל במטבח שלכם!
- שמים את השוקולד המריר בקערה חסינת חום.
- מוסיפים את השמן, החלב והחמאה ואז מדליקים מים בסיר קטן ומניחים את הקערה על הסיר (בן מרי).
- מניחים את הקערה על הסיר, ומערבבים את התערובת עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מוסיפים את הסוכר ואת מלח ומערבבים כל הזמן עד שהתערובת אחידה.
- מסיים לערבב ומורידים מהכיריים.
- מניחים לציפוי להתקרר במשך 5-10 דקות.
- יונקים על העוגה החמה או הקרה ונהנים ממראה מרהיב!
כעת, זה הזמן לשדרוג!
אופציות לשדרוגים והוספות
ישנן אפשרויות רבות לשדרוג הציפוי. חשוב לזכור שציפוי השוקולד מדהים גם ככה, אבל אם אתם רוצים להרים את הרמה, יש הרבה דברים שאפשר להוסיף:
- שוקולד חלב: אם אתם מעדיפים טעם מתוק יותר, אפשר לשלב שוקולד חלב עם המריר.
- מוס שוקולד: הוספת קצפת למנה האישית שלכם עם המוס מעל או נתוני העוגה שלכם.
- אגוזים קצוצים: הוספת אגוזי לוז או פקאן קצוצים על השוקולד המומס ממש לפני שהוא מתייבש יוצרת טוויסט טעים.
- קוקוס קלוי: אם אתם אוהבים קוקוס, הוא שם מתעלה על כל תוספת אחרת.
- פירות טריים: כמעל סופי, כך למשל תותים או בננות שיגרמו לכם ללקק את האצבעות!
אם יש לכם רעיונות נוספים, אל תהססו לשתף!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הציפוי מראש?
כן, בהחלט. אפשר להכין את הציפוי ולהניח במקרר. רק תוודאו לחמם אותו קלות לפני השימוש שוב, כדי לקנות את המרקם הנכון.
מה אפשר לשים על הציפוי?
בדיוק כמו שדיברנו, פירות, אגוזים או אפילו שמן מנטה יכולים להוסיף גוון טעמים מעניין.
האם הציפוי מתאים לעוגות שונות?
בהחלט! אתם יכולים לשים את הציפוי הזה על כל עוגה, בטכניקות שונות. העיקר הוא ליהנות מהתוצאה!
אם אני רוצה שהציפוי יהיה מבריק, מה לעשות?
הוסיפו מעט יותר שמן לתערובת, זה יעשה את הקסם וייתן לציפוי גימור מבריק.
האם יש אפשרות להכין את זה בצבעים שונים?
בהחלט! מעט צבעי מאכל יכולים להכניס צבעים שמחים לציפוי שלכם.
מה גובה העוגה האידיאלית לציפוי?
עוגה בגובה 5-8 ס"מ היא אידיאלית, כך שהציפוי יוכל להחזיק.
האם זה נשאר טוב במקרר?
הציפוי נשאר טעים במקרר לשלושה ימים. אבל אני ממליץ לא להשאיר אותו יותר מדי, כדי שלא יאבד מהפריכות והטעם.
האם אפשר לכפוף את הציפוי?
כן, אפשר לשים אותו בטכניקות שונות – בעזרת שקית זווית תוכלו לצייר עם הציפוי.
מה קורה אם אני שוכחת את הסוכר?
לא נורא, אפשר להוסיף דחף שתיית דחומות או ממתיקים אחרים.
האם זה מתאים לטבעונים?
בהחלט! רק שימו לב לבחור בשוקולד טבעוני ואפשר שהחמאה תהיה טבעונית.
אז מה מחכים? השתפו את המתכון הזה עם חברים, ובואו נגרום לעולם להרגיש את הטעמים האלו בכפות הידיים!