קציצות בשר ברוטב עגבניות מרוקאי שיעשו לך חשק!

"`html

קציצות בשר ברוטב עגבניות מרוקאי

מהרגע הראשון שבו אתם רוצים לקחת חופשה לצד המפעים של הים, יש משהו במטבח המרוקאי שמעורר בנו רגשות עזים. קציצות בשר ברוטב עגבניות מרוקאי הן מהמאכלים שהניחו לנו לשמור על קשר עם המשפחה והמסורת. זו מנה שגורמת לנו להרגיש שיש לנו חמים בבית, והן כל כך מדהימות שהקהל לא מפסיק ללקק את האצבעות. אז אם אתם מחפשים את המנה שיהפוך את ערב השישי ליד שולחן השבת למשהו אגדי, הגעתם למקום הנכון! בואו נצלול לתוך המתכון שיגרום לכם לאכול יותר ממה שתכננתם.

מידע כללי על המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 6-8 מנות משתוקקות

הרכיבים הדרושים

קציצות בשר ברוטב עגבניות מרוקאי דורשות את הרכיבים הבסיסיים, אך גם מן המיוחדים כדי להביא את הטעמים המרהיבים לכל Bite. הנה מה שתצטרכו:

  • 500 גרם בשר בקר טחון (מאוד מומלץ לקנות בשר טרי)
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס Breadcrumbs (יכולים להיות גם ללא גלוטן)
  • 1 בצל גדול (קצוץ דק)
  • 2 שיני שום (קצוצות)
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כפית Paprika מתוקה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית כוזברה יבשה
  • 1/2 כפית חרדל גרגרים (לא חובה)
  • 1 קופסה (400 גרם) רסק עגבניות
  • 1 קופסה (400 גרם) עגבניות קצוצות במיץ
  • 1/2 כפית סוכר (להפחתת חומציות)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מים אם צריך כדי לדלל את הרוטב

כמובן שישנן אפשרויות לשדרוג את המתכון – ניתן לשלב קישואים או חצילים ברוטב, או להחליף את הבשר בטופו או עוף אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית. המרכיבים יכולים להיפתח לעולמות חדשים לגמרי!

שלבי ההכנה

אחרי שהכניסו את כל המצרכים, יאללה לעבודה! כעת הגיע הזמן להעמיק בדרך ההכנה:

  1. מניחים את הבשר הטחון בקערה ומוסיפים את הביצה, פטרוזיליה, Breadcrumbs, בצל, שום וכל שאר התבלינים. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
  2. מניחים את התערובת במקרר למשך 15 דקות כדי שהבשר יתקשה וישמור על צורתו בעת צלייה.
  3. מכינים את הרוטב: בסיר בינוני, מחממים את שמן הזית על להבה בינונית וכשהוא מתחיל לבעבע, מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב.
  4. לאחר כ-3 דקות, כאשר רסק העגבניות התחיל להתבשל, מוסיפים את העגבניות הקצוצות, סוכר ומעט מים אם צריך, ומביאים לרתיחה קלה.
  5. מסננים את התערובת מהקערה ויוצרים כדורים בגודל מתאים – בערך בגודל של כדור טניס.
  6. מניחים את הקציצות בעדינות לתוך הרוטב הרותח, מביאים לרתיחה שוב ומבשלים על להבה נמוכה עם מכסה למשך 30 דקות.
  7. במהלך הבישול, מומלץ להפוך את הקציצות בעדינות כדי שהן יתבשלו בצורה אחידה.
  8. כאשר הקציצות מוכנות, מגישים עם אורז או חלה טרייה וסוחטים מעל מיץ לימון.

בתהליך הזה, תיווצר חוויה עשירה של ריחות וטעמים שממלאים את הבית, והקציצות הרכות והטעימות יגרמו לכולכם לחכות בקוצר רוח לרגע הזה שיביא את המנה לשולחן.

תוספות ושדרוגים

כדי להפוך את המנה למושלמת אפילו יותר, אפשר להוסיף כמה תוספות מעניינות:

  • תפוחי אדמה: פשוט חותכים לקוביות ומבשלים יחד עם הקציצות כדי להוסיף מרקם ורוטב טעים.
  • חריף: לקראת סוף הבישול, הוסיפו פלפל חריף קצוץ או כל תיבול חריף אחר שאוהבים.
  • פירות יבשים: שידוכו במתכון נגיעה מתוקה. תמרים או צימוקים יתנו טוויסט מעניין!
  • יוגורט: לצדי המנה, יוגורט סמיך עם נגיעה של שום ודלורית עושים את העבודה.
  • אורז בסמטי: אנחנו ממליצים על אורז כתוספת ללקק את האצבעות.

שאלות ותשובות

מה אם אני רוצה להכין גרסה טבעונית של הקציצות?
הכינו קציצות על בסיס עדשים או תחליף בשר כמו טופו. סחטו מים מהטופו כדי לשמור על מרקם טוב!

האם אני יכול לשמור את הקציצות להמשך?
כמובן! קפיאו את הקציצות במקפיא ושימרו אותן עד שתהיו מוכנים לאכול.

איך אני יודע שהקציצות עשויות?
אם הקציצות לא מתפוררות ובעיקר אם פני השטח שלהן מקבלים צבעים חומים – הן מוכנות!

האם אני יכול לשלב ירקות ברוטב?
בהחלט! גזר, קישוא או כרובית יכולים להתבשל ברוטב ולהוסיף קצת צבע ועושר.

כמה זמן אפשר לשמור את הקציצות במקרר?
אפשר לשמור אותן במקרר עד 5 ימים, במיכל סגור היטב.

מה ניתן לעשות עם הרוטב שנותר?
השתמשו בו כרוטב לפסטה או כבסיס לפיצה!

אפשר להכין קציצות על בסיס עוף?
כן, פשוט העתיקו את אותו מתכון עם עוף טחון במקום בשר בקר.

מה הסוד לכך שהקציצות לא מתפוררות?
שימוש בביצה וב- Breadcrumbs עוזרים לשמור את הקציצות יציבות.

האם ניתן להשתמש בתערובת תיבול מוכנה?
בהחלט! ישנן תערובות תיבול מרוקאיות בשוק שיכולות להוסיף טעמים שונים.

האם מתאים לשדרג את המתכון לילדים?
כמובן! קציצות קטנות יותר וצמצום חריף עשויים להתאים יותר לאורחים הצעירים.

אין ספק שהקציצות הללו הן משהו שראוי לשתף עם כולם. המנה הזו בטוח תגרום לחוויות משפחתיות לא שגרתיות! אז אל תהססו – שתפו את המתכון ברשתות החברתיות והזמינו את כל החברים לנסות!

"`

אבטחת אירועים אוכל ומסעדות אופנה אירוח ונופש אירועים בשטח אלכוהול בר / בת מצווה הלכה הרצאות חתונות כללי מוסיקה לאירועים מסיבת רווקים / רווקות מתכונים מתנות פעילויות צילום אירועים שירותים לאירועים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
נר ראשון של חנוכה ברכה: גלו את המסורת המיוחדת!
נשמע חנוכה, אבל איך אפשר להיות בעניין? ברכה לנר הראשון! חנוכה מתקרבת, השמן מתמלא והלב גם! הזמן לרגעים...
קרא עוד »
ינו 12, 2025
מזל טוב בצרפתית: הכוונה המלאה והמשמעות המפתיעה!
מזל טוב בצרפתית: כי מי לא אוהב לחגוג כמו פריזאי? חיים הם חגיגה, ובחגיגות חשוב לדעת איך לאחל את הדברים...
קרא עוד »
דצמ 09, 2024
ברכות למתגייס: איך לחגוג כמו שצריך!
איזה כיף להתגייס! ברכות למתגייסים ברכות למתגייסים הם כמו עוגת שוקולד באירוע: כולם אוהבים אותן, אבל כל...
קרא עוד »
אוק 20, 2024