קציצות בשר טחון על האש – המתכון שישדרוג את המנגל!
מתכון לקציצות בשר טחון על האש
אם אתם מחפשים את המתכון המושלם כדי להעניק חוויה קולינרית מדהימה לאורחים שלכם, הגעתם למקום הנכון! קציצות בשר טחון על האש הן לא סתם מנה – הן מעבירות אותנו לרגעים של ילדות, כשסבתא הכינה את הקציצות הממכרות שלה על הגריל. עם כל ביס, אתם תרגישו את המיצים פורצים והטעמים המעלפים שופעים מבלי להתבייש. הרגע המושלם, לא?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: כ-30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל ברחבי מתכון זה, כדאי שנכיר את המרכיבים שיביאו לנו את התוצאה המושלמת. לא סתם קציצות – קציצות בשר טחון משגעות!
- 500 גרם בשר טחון (בשר בקר או עוף, לפי העדפתכם)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס פאנקו או פירורי לחם
- 2 ביצים
- 2 כפיות כמון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית (למריחה על הקציצות)
- אופציונלי: תבלינים נוספים כמו קימל או כמון על מנת להוסיף טעמים
בואו נציין גם שכמות הבשרים והירקות כאן היא גמישה מאוד. אפשר לגוון עם תוספות או מעברים למתכונים בריאים, כמו שימוש בבשר עוף או טופו למי שמעוניינים לגרסה טבעונית.
שלבי ההכנה
כעת, הגיע הזמן למעוט בכל התהליכים המרגשים שיביאו את הקציצות המושלמות שלכם לחיים.
- מניחים את הבשר הטחון בקערה גדולה.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ, השום, הפטרוזיליה, פאנקו, ביצים ותיבול (כמון, מלח ופלפל).
- מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מניחים לתערובת להתמנות כ-10 דקות, כדי שהטעמים ייספגו היטב ביניהם.
- מכינים מהתערובת קציצות בגודל שווה, בערך בגודל כדור טניס.
- מחממים מנגל או מחבת על חום גבוה.
- מוסיפים מעט שמן זית על הקולי של הקציצות, כדי שיתפסו צבע ופריכות מדליקה.
- מניחים את הקציצות על המנגל ומבשלים 4-5 דקות מכל צד, עד שהן מתבשלות לחלוטין ומקבלות צבע זהוב מהמם.
- מגישים עם טחינה עליונה, סלט ירקות או לחם חם.
- ללקק את האצבעות!
באופן אישי, אני ממליץ לא לפספס את הצעד המרגש של השחמת הקציצות על הגריל. זהו הטאצ' המושלם שמוסיף טעמים רבים ואווירה חורגת
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
לכל אחד יש את הדרך שלו לשדרג את המתכון, ואני ממש ממליץ לכם לשחק עם זה! איזו ממתק תעשו עם הקציצות? יש פה כמה רעיונות שיכולים להתאים:
- תוספת אגוזים קצוצים או שקדים לתערובת, כדי להוסיף טקסטורה מעניינת.
- שימוש בתיבול מזרחי כמו מזרחי או טחינה עבה ליצירת טעמים בלתי נשכחים.
- קצת חריף? מדליקים את זה עם צ'ילי קצוץ או טחינה חריפה!
- אם אתם אוהבים לנסות דברים חדשים, ודאו להוסיף כמה קוביות גבינת פטה בתוך הקציצות – נוסטלגיה במיטבה!
שאלות ותשובות
מהו הבשר המומלץ לקציצות? אפשר להשתמש בבשר בקר, עוף, הודו ואפילו לניסוי עם דגים.
האם ניתן להכין קציצות ללא ביצים? בהחלט! ניתן לשים תחליף ביצה כמו טחינה או פירה תפוחי אדמה.
האם קציצות אלו קפואות? כן, פשוט הקפיאו את הקציצות לפני הבישול ושמרו בכלי hermetic.
מה כדאי להגיש לצד הקציצות? פיתה עם טחינה, סלט ירקות, או ירקות צלויים.
כיצד ניתן לוודא שהקציצות מבושלות במלואן? ניתן לבדוק שהן קיבלו צבע זהוב והפנימית נראית מבושלת.
האם יש דרך להכין את הקציצות בשיטה בריאה יותר? בהחלט! ניתן להכין אותן בתנור או על מחבת גריל ללא שמן.
האם אפשר לשמור על קציצות לאחר הבישול? כן, תנו להן להתקרר ואז הכניסו למקרר או מקפיא.
מהו התיבול המומלץ? בסיס – כמון, עם אופציה של סחוג או רוטב חריף.
למה כדאי לשלב פאנקו בתערובת? פאנקו נותן לקציצות גבול פריכות ואווריריות, ממש במשקלם!
למה חשוב לתת לתערובת לנוח? זה מאפשר לכל הטעמים להיספג ולהתאחד, ובסופו של דבר יצא מדהים!
הקציצות האלו יגרמו לכם לרצות להכין עוד ועוד! אסור לשכוח לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ולהפיץ את הקסם ברשתות החברתיות. שבת שלום ומבושלת!